Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Εκτακτο δελτίο επιδεινωσης του καιρου


Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού απο την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α. 18/2015). Προβλέπονται έκτακτα καιρικά φαινόμενα από σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2016.


Τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:
Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας κυρίως από αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015.
 Πιο αναλυτικά:
1.Σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 τις απογευματινές ώρες καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη και πιθανόν την Ανατολική Μακεδονία που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
2.Αύριο Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 από τις απογευματινές ώρες ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο και κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και πιθανόν ισχυρούς ανέμους.
3.Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 οι βροχές και καταιγίδες που θα σημειώνονται κατά περιόδους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους ισχυρές και κυρίως στα κεντρικά και βόρεια θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.
4.Την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, αλλά σταδιακά μέχρι το βράδυ θα εξασθενίσουν.
 Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.

Μέλος της ΕΣΗΕΜΘ με... εικονική απασχόληση;

Πληροφορίες που προς το παρόν είναι σε στάδιο σοβαρής τεκμηρίωσης, φθάνουν στην ηλεκτρονική έκδοση της "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ", για δημοσιογράφο "επαγγελματία", μέλος της ΕΣΗΕΜΘ (σ.σ. αυτό βεβαίως δεν αποτελεί ούτε τίτλος τιμής πλέον αλλά ούτε και διαπίστευση ικανότητας άσκησης του δημοσιογραφικού λειτουργήματος...), που φέρετε να αποδέχεται "εικονική" απασχόληση σε ημερήσια εφημερίδα της Ξάνθης, προκειμένου να έχει την ασφάλιση στα δημοσιογραφικά ταμεία και ως έτσι να είναι και να παραμένει μέλος της ΕΣΗΕΜΘ.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο εν λόγω δημοσιογράφος, δεν ασφαλίζεται από τα μέσα όπου ασκεί στην ουσία τη δημοσιογραφία του, γεγονός που αν ισχύει, εγείρει θέμα όχι μόνο νομιμοφάνειας, αλλά νομιμότητας και θέμα εγκυρότητας.
Για το ζήτημα, η εφημερίδα μας διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι αναφορές και οι πληροφορίες έχουν την απόλυτη βασιμότητα και φυσικά εξηγήσεις απο τα δημοσιογραφικά ταμεία και την εν λόγω Ενωση... η οποία ελέγχεται και για άλλες τέτοιες περιπτώσεις "περίθαλψης" δημοσιογράφων και δημοσιογραφίσκων...
Σε λίγες μέρες η συνέχεια...

Πνιγμός 75χρονης στην παραλία Μυρωδάτου




Το πρώτο και ελπίζουμε και τελευταίο περιστατικό πνιγμού για το καλοκαίρι του 2015 σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης, στην παραλία του Μυρωδάτου.
Πρόκειται για μια γυναίκα από την Βουλγαρία, 75 ετών, η οποία  έκανε το μπάνιο της στην οργανωμένη πλαζ και δυστυχώς όταν έγινε αντιληπτή από τους υπόλοιπους λουόμενους και τον ναυαγοσώστη ήταν ήδη αργά.
Το περιστατικό αυτό, επιβεβαίωσε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ η Υποδιευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αβδήρων, όπου μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο η άτυχη γυναίκα, η οποία επεσήμανε ότι «όντως το πρωί της Τρίτης, υπήρξε ο πνιγμός μιας αλλοδαπής κυρίας. Είναι ο πρώτος πνιγμός στην περιοχή φέτος. Ωστόσο για περισσότερες πληροφορίες, θα ενημερωθείτε προφανώς και από την Διοικητή του Νοσοκομείου, όταν θα γίνει και η νεκροψία.»
Να σημειώσουμε ότι για το συμβάν ενημερώθηκε και το Λιμενικό, το οποίο διενεργεί προανάκριση για τα αίτια τα οποία οδήγησαν στον πνιγμό της 75χρονης.

Σε Σταυρούπολη και Λυκοδρόμιο το Δ’ Σώμα Στρατού για δωρεάν εξετάσεις




Οι Ένοπλες Δυνάμεις και το Δ Σώμα στρατού συνεχίζουν ακάθεκτοι να στέκονται κοντά στον συνάνθρωπο και έτσι για άλλη μια φορά, Στρατιωτικό Ιατρικό Κλιμάκιο αποτελούμενο από Χειρουργό  και Ωτορινολαρυγγολόγο,  με  ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, από τις 10:00 έως τις 12:00, στο  Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης και από τις 12:30 έως τις 13:30 στο Κοινωνικό Ιατρείο Λυκοδρομίου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Ο Απόστολος Κουτρουλός, προπονητής των Μικτών Ομάδων της ΕΠΣ




Ο Απόστολος Κουτρουλός θα είναι ο προπονητής των Μικτών Ομάδων για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΟΥ  
Ο Απόστολος Κουτρουλός γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1972 στην Ξάνθη και είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος διπλώματος UEFA A.
Η προπονητική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στον ακαδημία της Αναγέννησης Θαλασσιάς την περίοδο 1995-1996 για να ακολουθήσουν ο Ορφέας Ξάνθης, η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ξάνθης, ο Παύλος Μελάς Κουτσού, ο Δημόκριτος Τυμπάνου και η Δόξα Ξάνθης με την οποία κέρδισε την άνοδο το 2003 στην Δ’ Εθνική κατηγορία.
Τα επόμενα τρία χρόνια διετέλεσε προπονητής στην ομάδα Κ21 της SKODA ΞΑΝΘΗ με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας το 2006. Η συνέχεια τον βρήκε στον Εχίνο Σπορ όπου έμεινε για 3 χρόνια με τον οποίο συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής κατηγορίας.
Το 2010 ανέλαβε την αντρική ομάδα του Παύλου Μελά Κουτσού και την στελέχωση των ακαδημιών ενώ την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 ήταν προπονητής του Αστέρα Μαγικού.
Από το 2012 είναι προπονητής στην γυναικεία ομάδα του Νομού μας, την Βασίλισσα της Θράκης. 

Ο Πρόεδρος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ευχαριστεί θερμά όλους τους προπονητές που κατέθεσαν τα βιογραφικά τους στην Γραμματεία και τους εύχονται καλή σταδιοδρομία, ευελπιστώντας πως θα μπορέσουν να συνεργαστούν μαζί τους στο μέλλον.

Παραιτήθηκε από το Επιμελητήριο Ξάνθης ο Τσιακίρογλου


Η παραίτηση του Σωτήρη Τσιακίρογλου, επικυρώθηκε στην τελευταία Συνεδρίαση του Δ.Σ του επιμελητηρίου Ξάνθης, αφού ο ίδιος σταματά την επαγγελματική του δραστηριότητα και συνταξιοδοτείται.
Μάλιστα στην θέση του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης θα βρίσκεται η  Μαρία Πρώια, η οποία και είναι πρώτη επιλαχούσα στον συνδυασμό.
«Όποιος βγαίνει σε σύνταξη, αυτοδίκαια αποχωρεί από τον χώρο στον οποίο βρίσκεται, διότι δεν έχει επαγγελματική δραστηριότητα. Αυτοδίκαια λοιπόν παραιτήθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο» αναφέρει ο κ. Τσιακίρογλου, μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, επισημαίνοντας ότι «όσον αφορά για τον συνδυασμό, θεωρώ ότι πετύχαμε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στις εκλογές και δίχως καμία κομματική στήριξη, πετύχαμε να έχουμε το 35% των ψηφοφόρων του Επιμελητηρίου.»

«ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ»

«Δυστυχώς με το παρόν Δ.Σ και με τον ανιστόρητο Πρόεδρο του ο οποίος έχει μπερδέψει τις προσωπικές του αντιδικίες με την προεδρία του Επιμελητηρίου, παραγωγή έργου δεν μπορεί να υπάρξει» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό άλλωστε διαφάνηκε και στο τελευταίο Δ.Σ, όπου το επίπεδο του Συμβουλίου ήταν μακράν του κόσμιου. Όλα αυτά λοιπόν και άλλες πολλές παθογένειες που έχει το Επιμελητήριο, το καθιστούν ανύπαρκτο έως με μηδενική προσφορά στον κόσμο της Ξάνθης.»
Βέβαια το ζήτημα που τίθεται είναι το κατά πόσο σωστό είναι να θέτει κάποιος, που γνωρίζει ότι βρίσκεται προς συνταξιοδότηση, υποψηφιότητα για την προεδρία, αφήνοντας ίσως και πίσω του ανθρώπους που ηλικιακά τουλάχιστον έχουν …μέλλον ή έστω γιατί δεν αφήνει πρωτίστως να τελειώσει η θητεία του στο Διοικητικό Συμβούλιο και έπειτα να παραιτηθεί.
Θέμα για το οποίο ο κ. Τσιακίρογλου απαντά ότι «αυτοδίκαια γίνεται η παραίτησή μου, επειδή έχω τελειώσει με την επαγγελματική δραστηριότητα. Εξάλλου η θητεία του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου, λήγει κανονικά σε πέντε μήνες, ασχέτως ότι υπάρχει παράταση θητείας διότι θα αλλάξει η επιμελητηριακή νομοθεσία, αφού η σημερινή κυβέρνηση λέει ότι τα επιμελητήρια δεν παράγουν έργο ως σύμβουλοι του κράτους.»

«ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Στέλιος Μωραίτης, αναφερόμενος στα λεγόμενα του κ Τσιακίρογλου για τον ίδιο, αναφέρει ότι «είναι για γέλια η δήλωσή του. Στην χθεσινή συνεδρίαση ήρθε να κάνει «χαβαλέ».
Στον χώρο του Επιμελητηρίου υπάρχουν δραστηριότητες τεράστιες και δεν περιμένουμε να μας βαθμολογήσει ο κ. Τσιακίρογλου» επισημαίνοντας ότι «δεν μας ενδιαφέρουν οι εκ του πονηρού απόψεις του κ. Τσιακίρογλου. Θέλουμε να μας πει αυτός τι έχει κάνει, εκτός από το να μαζεύει σφραγίδες την ημέρα που γινόταν πρόεδρος. Εφόσον το θέλει έτσι θα τον ρωτήσω να μας πει κάποια στιγμή αν το νέο Δ.Σ, επί της προεδρίας του ήταν σύννομο και αν έχει προσφέρει κάτι, πέρα από μιζέρια, στον επιχειρηματικό κόσμο της Ξάνθης.»

«Ο άνθρωπος αυτός χρησιμοποίησε το επιμελητήριο σαν «πολιτικό ασανσέρ» για να εκλεγεί Δήμαρχος, δεν τα κατάφερε και έφυγε» σημείωσε επακριβώς ο κ. Μωραίτης

ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ

Καυστικά είναι τα σχόλια του Γιάννη Αθανασιάδη για τον Σωτήρη Τσιακίρογλου και το γεγονός ότι ενώ γνώριζε ότι θα συνταξιοδοτηθεί, έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του Επιμελητηρίου.
«Ο κύριος Τσιακίρογλου, πάντοτε καθρεφτιζόταν και έβλεπε τον εαυτό του στον καθρέφτη ως πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ως πρόεδρο του Επιμελητηρίου και ως Δήμαρχο» αναφέρει ο κ Αθανασιάδης, επισημαίνοντας ότι «εκτός από το ότι ήταν υποψήφιος και παραιτήθηκε, δεν συμμετείχε στα Διοικητικά Συμβούλια, αφήνοντας μόνη την παράταξή του.»
«Αφού του ήξερε ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα θα παραιτηθεί, τι μπήκε και ασχολήθηκε;» διερωτάται ο ίδιος, συμπεραίνοντας ότι «όλα τα κάνει για την προσωπική του προβολή και όχι για το καλό της κοινωνίας και του επιμελητηριακού θεσμού.» 

"Αρθρό" Από τη θεωρία στην Ανάπτυξη.



Γράφει ο
Δαβιτίδης Παναγιώτης (Πολιτικός Μηχανικός)

Όταν μιλάμε για ανάπτυξη εννοούμε το  μακροχρόνιο μέσο ποσοστιαίο ρυθμό αύξησης του πραγματικού ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (A.E.Π). Για να επιτύχουμε  οικονομική ανάπτυξη στη χώρα χρειάζεται να ακολουθηθούν και να γίνουν στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης  4  βασικοί  άξονες, ποιοι είναι αυτοί:
α) Καταναλωτική δυνατότητα των πολιτών
β) Δημόσιες επενδύσεις
γ) Ιδιωτικές επενδύσεις (ξένου ή εγχώριου κεφαλαίου)
δ) Εξαγωγές
 Η καταναλωτική δυνατότητα της κοινωνίας είχε μειωθεί κατά πολύ την προηγούμενη 6τια, υπήρξε  μία πολύ μικρή άνοδο με τη διανομή του  πλεονάσματος  προεκλογικά από την πρώην κυβέρνηση, το οποίο όμως στη πραγματικότητα δεν πρόσφερε και πολλά στην ανάπτυξη, διότι καταναλώθηκε κατά το πλείστον σε εισαγόμενα προϊόντα και φορολογικές υποχρεώσεις. Η εξαγγελία της  τωρινής κυβέρνησης για αύξηση του κατώτερου μισθού στα 750 ευρώ και ταυτοχρόνως  η θέσπιση του αφορολογήτου στις  12000 ευρώ θα βοηθήσει σε ένα ποσοστό στην ανάπτυξη της οικονομίας, αρκει φυσικά να υλοποιηθεί άμεσα κατα πρώτον και κατα δευτερον να αλλάξει η καταναλωτικη μας  νοοτροπία και να κινηθεί σε ελληνικά-τοπικά προϊόντα, όπως επίσης να διευθετηθούν οι φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των πολιτών  με μικρότερη φορολογία και  με τρόπους διευκόλυνσης των αποπληρωμών τους.
Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χρηματοδοτεί  την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας με έργα που συμβάλλουν στην αύξηση του ιδιωτικού και δημοσίου κεφαλαίου της οικονομίας και στηρίζουν την αναπτυξιακή διαδικασία και τον εκσυγχρονισμό  της  χώρας σε μακροχρόνια βάση. Θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι δημόσιες  επενδύσεις, στοχευμένες, ώστε να υπάρξει  ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, να γίνουν παρεμβάσεις για την τόνωση της ενεργού ζήτησης, να  προωθηθεί η βιώσιμη ανάπτυξη, να υπάρξει  άμεση  ενίσχυση της εργασίας,  να πετύχουμε ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης όχι όμως με πλειοψηφικό ορόσημο και  τέλος  να έχουμε στήριξη της υγιούς ανταγωνιστικότητας. Υπάρχει τεράστια ανεπάρκεια δικτύων βασικής υποδομής για την προώθηση της ανάπτυξης και της εργασίας. Η Ελλάδα δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη στρατηγικά δίκτυα βασικών οδικών, σιδηροδρομικών, λιμενικών και αεροπορικών υποδομών και άλλων βοηθητικών. Φυσικά όμως η  έλλειψη στρατηγικού προσανατολισμού και στόχευσης, εμπόδισε και εμποδίζει  τη δημιουργία μιας κρίσιμης μάζας σε όρους εθνικής συνεργασίας. Είναι αναγκαία μια μεταστροφή προς την οικονομία που βασίζεται στην καινοτομία, για να αξιοποιηθεί το αναπτυξιακό δυναμικό.Η φυγή επιστημονικού προσωπικού  είναι επίσης ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, διότι πολλοί ερευνητές και άτομα με υψηλά προσόντα φεύγουν στο εξωτερικό.
Όσο αναφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις είναι  ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Τα προβλήματα στο μη σταθερό φορολογικό σύστημα και στη τεράστια γραφειοκρατεία απομακρύνει και αποθαρρύνει επενδυτές να επιχειρήσουν στη χώρα μας. Ενα απο τα σημαντικότερα προβλήματα σε αυτό τον τομέα επενδύσεων ειναι τα επιτόκια δανεισμού και σε σύγκριση με τα κέρδη των τραπεζών, δεν ειναι φυσιολογικό οι τράπεζες να δανείζονται με επιτόκια 1,5-2 % και να μετακυλίεται στους επιχειρηματίες στο 9,10 ή και 11 %. Οι ΜΜΕ και ιδίως οι μικροεπιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες ανάπτυξης, διότι το δυναμικό τους προσκρούει σε διάφορα εμπόδια: μια δημόσια διοίκηση που δίνει προτεραιότητα στην παραγωγή νόμων παρά στην επαρκή και αποτελεσματική εφαρμογή των πολιτικών, έλλειψη εμπιστοσύνης στη δημόσια  διοίκηση, έλλειψη πρόσβασης στη χρηματοδότηση όπως επίσης και έλλειψη στήριξης και παροχής συμβουλών για τη διείσδυση στις διεθνείς αγορές. Πρέπει να δημιουργηθεί μία υπηρεσία αδειοδότησης επιχειρήσεων, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με όλα τα αρμόδια υπουργεία και θα  δίνει τη δυνατότητα στο ενδιαφερόμενο επενδυτή να μην ταλαιπωρείται  5-10 χρόνια για να υλοποιήσει την επένδυσή του. Θα μπορούσε να δημιουργηθεί με τη μορφή ενός  Κ.Ε.Π. για επιχειρηματίες.
 Οι εξαγωγές είναι ένα ζήτημα που το κράτος δεν βοήθησε όσο μπορούσε τη χώρα, δε στάθηκε στη λογική της ανάπτυξης ενός σοβαρού δικτύου εξαγωγικών προϊόντων τα οποία θα είχαν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να κατακλύσουν  την ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά. Αντιθέτως σε πάρα πολλά προϊόντα η χώρα μας αναγκάζεται να εισάγει, προϊόντα  τα οποία θα μπορούσε πολύ εύκολα να παράγει από μόνη της και να τονώσει και την τοπική  Γεωργία αλλά και την δυνατότητα εξαγωγών. Η επίσπευση της δημιουργίας ομάδων παραγωγών με κοινά προϊόντα θα ήταν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης  των εξαγωγών  διότι το πρόβλημα των ελληνικών προϊόντων δεν είναι η ποιότητα άλλα η ποσότητα που διαπραγματευεται ο κάθε παράγωγος από μόνος του χωρίς φυσικά να καλύπτει τις ανάγκες του αγοραστή.

Που καταλήγουμε διαβάζοντας  τα παραπάνω...
Η  χώρα μας θα δει πραγματικούς  ρυθμούς  ανάπτυξης που θα τους βιώνει στη καθημερινότητα της  η κοινωνία  μετά το πέρας  των 10 ετών και αφού καταφέρει και υλοποιήσει όλα τα παραπάνω μη χάνοντας  τον παραμικρό χρόνο που ειναι άκρως πολύτιμος....Θεωρεί όμως  κανένας πως το πολιτικό και διοικητικό  προσωπικό, αυτής της χώρας μη αποκλείοντας κανένα, είναι ώριμο και έτοιμο να υλοποιήσει όλα τα παραπάνω...;

Επίσχεση εργασίας για τους εργαζόμενους του 6ου ΕΚΑΒ


Στην επίσχεση εργασίας που κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού συμμετέχει το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ και έτσι απο τις 18/6 θα λειτουργεί μόνο με προσωπικό ασφαλείας.
«Θα κάνουμε διακομιδές και θα εξυπηρετούμε τα έκτακτα περιστατικά» αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πουλόπουλος, επισημαίνοντας ότι «η επίσχεση εργασίας αφορά στις δευτερογενείς μεταφορές, δηλαδή τα εξιτήρια και τις επανεξετάσεις. Τα επείγοντα περιστατικά θα μεταφέρονται κανονικά.»
«Η επίσχεση αυτή, έχει γενικότερο χαρακτήρα και αφορά όχι μόνο στα δεδουλευμένα, τις εξαιρέσιμες δηλαδή αμοιβές, για τις οποίες παραμένουμε απλήρωτοι, αλλά και στο να καλυτερεύσει η κατάσταση» συνεχίζει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχουν ασθενοφόρα, δεν υπάρχει προσωπικό και γενικά δεν υπάρχει τρόπος για να λειτουργήσει σωστά το ΕΚΑΒ, προς όφελος πάντα των ίδιων των πολιτών.»
Μπορεί βέβαια η επίσχεση εργασίας να ξεκινά στις 18/6, ωστόσο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί το πότε θα πάρει τέλος.
«Η επίσχεση θα συνεχιστεί μέχρις ότου υλοποιηθούν οι όποιες υποσχέσεις έχουν δοθεί» τονίζει ο κ. Πουλόπουλος, σημειώνοντας ότι «δεν είναι μόνο το θέμα ότι οι εργαζόμενοι είναι λιγοστοί αλλά και το ότι τα Κέντρα Υγείας, έχουν αποδυναμωθεί.»
«Είναι σοβαρό το πρόβλημα και μάλιστα το προσωπικό το δικό μας έχει μειωθεί και δεν μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά και όπως πρέπει όλο τον Νομό» αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ, τονίζοντας ότι «τα προβλήματα μεγεθύνονται κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού αυξάνεται και η επισκεψιμότητα στην περιοχή.» 

Συνελήφθησαν οι δράστες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους


Εγκληματική οργάνωση που εξαπατούσε συστηματικά ηλικιωμένους και αποκόμιζε μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι δήθεν το παιδί τους ευθύνεται για τροχαίο ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκων, κυρίως μικρών παιδιών, εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν το απόγευμα της 11-06-2015 σε χωριό των Σερρών, δύο υπήκοοι Βουλγαρίας 33 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και πέντε ακόμη μελών της οργάνωσης, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.
Αναλυτικά, όπως προέκυψε από την έρευνα είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με δομημένη διάθρωση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης.
Η εγκληματική τους δραστηριότητα προσδιορίζεται τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, κατά το οποίο αρχικά εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα τους, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.


Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

Στη συνέχεια γυναίκα της οργάνωσης, προσποιούνταν τη δικηγόρο και με το πρόσχημα της παροχής νομικής βοήθειας, για το δήθεν τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε το παιδί τους, κατάφερναν να τους αποσπούν χρηματικά ποσά.
Σε ορισμένες περιπτώσεις προκειμένου να γίνουν πιο πειστικοί, άλλο μέλος του κυκλώματος προσποιούνταν ακόμη και τα παιδιά των ηλικιωμένων.
Τα χρήματα παραλάμβαναν οι δύο συλληφθέντες, ενώ από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι εξαπάτησαν 4 ηλικιωμένους στις Σέρρες και 2 στη Δράμα, ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους 16 ηλικιωμένους σε διάφορες περιοχές των Σερρών.
Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν ξεκινούσαν από 3.000 ευρώ και έφταναν μέχρι και τις 20.000 ευρώ, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ζητούσαν ακόμα και χρυσαφικά. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που τελικώς κατάφεραν να αποκομίσουν ανέρχεται σε 35.500 ευρώ, ενώ το ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν αγγίζει τις 203.000 ευρώ.
Στην κατοχή του 33χρονου συλληφθέντα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, προερχόμενο από περίπτωση απάτης που έγινε πριν λίγες μέρες, σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας σε περιοχή της Δράμας, το οποίο και της αποδόθηκε.
Επίσης κατασχέθηκε ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς και εξυπηρέτησης της παράνομης δραστηριότητάς τους, το χρηματικό ποσό των 240 ευρώ, καθώς και 6 κινητά τηλέφωνα.
Οι έρευνες συνεχίζονται για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ

Στοχεύοντας στην πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας προτρέπει τους πολίτες
να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).
Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.) 
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού τους προσώπου, να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι τηλεφωνικά με το γνωστό - συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.
 Η επικοινωνία να γίνεται με δικό τους τηλέφωνο και κατόπιν δικής τους πρωτοβουλίας και να μην δέχονται να μιλάνε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους.
Να μην πείθονται όταν άγνωστοι τους ζητούν να καταβάλλουν χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα - εταιρείες για αγορά αγαθών - προσφορά υπηρεσιών .
Να μην δέχονται σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Να μην πείθονται από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχουν προηγουμένως καλέσει.
Επισημαίνεται ότι από τα νοσοκομεία ή τις δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η τακτική υπάλληλοί τους να πηγαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν 
να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.) 
Να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών. 

Τέλος θα πρέπει πάντα να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.


Ημερήσια εκδρομή στην Αλιστράτη, από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή με προορισμό το σπήλαιο της Αλιστράτης καθώς και επίσκεψη στη Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής και στην Ιερά Μονή του Αγίου Μηνά, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015.
Το κόστος συμμετοχής είναι 12 ευρώ, ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι και την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στην Γραμματέα του Συλλόγου Πίτσα Παπαϊωάννου, στο τηλέφωνο 6932411117.
«Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκδρομή, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και στα γραφεία του Συλλόγου, που βρίσκονται στην κεντρική πλατεία από τις 18.30 έως τις 20.30, μέχρι και την Τετάρτη» αναφέρει η κ. Παπαϊωάννου, επισημαίνοντας ότι «θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ενώ την εκδρομή θα συνοδεύσει ο πατέρας Άνθιμος.»

Να σημειώσουμε ότι η αναχώρηση θα γίνει στις 27 Ιουνίου, στις 7 το πρωί μπροστά από την Δημοτική Αγορά.