Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

K. Γεροντής: «Ώρα για μέτρα ανάπτυξης»

«Ήρθε η ώρα που πρέπει να τους επιστρέψουμε τώρα τα λεφτά με τους όρους που εμείς συμφωνήσαμε» –  «Βασική ευθύνη για την διαχειριστική ανεπάρκεια, βαρύνει όλους όσους αποτελούμε το «πολιτικό σώμα της Ελληνικής πολιτείας» κυρίως όμως τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους και την πνευματική ηγεσία»

Συνέντευξη στον Λευτέρη Παπαστεργίου - larissanet
Μιλήσαμε με τον κ. Κωνσταντίνο Γεροντή με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Επαναθέσμιση της Ελληνικής Πολιτείας» στη Λάρισα την ερχόμενη Τετάρτη, όπου μιλά για τη συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων, την ευρωπαϊκή πορεία και την προοπτική αλλά και την ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας μας. Για να βγει η Ελλάδα από την κρίση είναι απαραίτητη αναγκαιότητα ως λαός να συμπορευτούμε με ψυχραιμία και σύνεση με οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία οδηγεί το τρένο τονίζει ο κ. Γεροντής, εξηγεί τη λάθος πορείας της χώρας και επισημαίνει πως βασικό ρόλο στην συνολική καταστροφική διαδικασία έπαιξε το «λαθρογενές συνδικαλιστικό κίνημα».

Αναλυτικά όλη η συνέντευξη:
Κύριε Γεροντή τελικά ήταν τα αίτια που μας οδήγησαν στη σημερινή κρίση και αδιέξοδη κατάσταση;
Ως αίτια που οδήγησαν στην κρίση, θα μπορούσε να θεωρήσει ένας προσεκτικός μελετητής, πολλά από εκείνα που διαμόρφωσαν την αναποτελεσματική πολιτική που ακολουθήθηκε από τη μεταπολίτευση και μετά στην χώρα μας. Κυρίως από την δεκαετία του 1980 η αγροτική παραγωγική δραστηριότητα και το εξαγωγικό της εμπόριο βρισκότανε σε μη επαρκή προοπτική κάλυψης των δημοσιονομικών αναγκών της χώρας. Παρά το γεγονός ότι δημιουργούντο κάθε χρόνο ελλείμματα εις τον κρατικό προϋπολογισμό οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες προχωρούσαν σε πληθώρα παροχών πέραν των δυνατοτήτων της κρατικής οικονομίας. Παρέμεναν πειθαρχημένοι στον καθιερωθέντα ως καταστροφικό πλέον θεσμό το «πελατειακό σύστημα εξουσίας».
Η πρακτική αυτή οδηγούσε σε αναλήψεις μεγάλων δανείων με υψηλότοκα επιτόκια για να καλύπτεται ο κρατικός προϋπολογισμός. Αποτέλεσμα η υπέρμετρη διόγκωση του χρέους και η αδυναμία κάλυψης και συνολικής εξόφλησης διαμορφώνοντας συνθήκες ιδιαίτερα προβληματικές για έξοδο από την κρίση.
Στο βιβλίο σας φωτίζετε πτυχές της «Λάθος Πορείας» που ακολούθησε ομόθυμα η πολιτική ηγεσία τα τελευταία 35 χρόνια. Υπήρξαν εξαιρέσεις;
Ασφαλώς στην όλη δυσμενή εξέλιξη αυτής της δημοσιονομικής πολιτικής, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τόσο οι κυβερνήσαντες πολιτικοί σχηματισμοί τη χώρα, όσο και το σύνολο των εκάστοτε αντιπολιτευομένων πολιτικών κομμάτων. Ουδέποτε οι πολιτικοί θεσμοί, εβρισκόμενοι στην αντιπολίτευση που έπρεπε να προστατεύουν το μέλλον της πολιτείας, δεν φρόντιζαν να την καλύπτουν. Ζητούσαν πάντοτε από τους κυβερνώντες όλο και περισσότερες παροχές, εξυπηρετώντας τα λαϊκά στρώματα, αποκλειστικά αναζητώντας την ψήφο τους (πελατειακό σύστημα). Για τον ίδιο λόγο οι κυβερνώντες ανταποκρινόντουσαν. Έτσι ακολουθήθηκε μια απόλυτα λανθασμένη πολιτική διαχείριση κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο. Ομόθυμα συμπλέοντες οι πολιτικοί μας άρχοντες διόγκωναν τα κρατικά ελλείμματα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημερινό μας κατάντημα. Ασφαλώς κατά καιρούς παρουσιάστηκαν κάποιες εξαιρέσεις μερικών κυβερνητικών στελεχών. Ο λαϊκισμός όμως των κυβερνήσεων τους κατάπινε. Οι ελλείψεις στους ετήσιους προϋπολογισμούς αυξάνονταν και από τις τεράστιες εξοπλιστικές δαπάνες που ανεχότανε να διατηρεί η Ελλάδα. Πρώτη σε ποσόστωση του Α.Ε.Π. από όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης! Ασφαλώς η διαφθορά στους εξοπλισμούς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην υπέρμετρη διόγκωση και κοστολόγηση τους.
Ποιος ήταν ο ρόλος των συνδικαλιστών και ειδικότερα των αγροτοσυνδικαλιστών;
Βασικό ρόλο στην συνολική καταστροφική διαδικασία έπαιξε το λαθρογενές συνδικαλιστικό κίνημα. Χαρακτηρίζεται δε ως λαθρογενές διότι οι ηγέτες του ουδέποτε φρόντιζαν για την ανάπτυξη και εξέλιξη της πραγματικής Ελληνικής οικονομίας, άρα την σταθερότητα την σταθερότητα την ευημερία και διατήρηση των θέσεων των εργαζομένων. Το μόνο που τους ενδιέφερε υπήρξε το ίδιον όφελος η δε προώθηση των πρωτοκλασάτων εξ αυτών σε επίκαιρα πόστα κρατικά και κυβερνητικά αποτελούσε πρώτιστο ενδιαφέρον για συνδικαλιστές – εργατοπατέρες. Έτσι οδήγησαν τον συνδικαλισμό στην απομυθοποίηση και αποδυνάμωσή του, αδρανοποιώντας την πεμπτουσία του εργατικού κινήματος. Καταδίκασαν την κυριότερη ασπίδα προστασίας που πρέπει να έχει ο εργαζόμενος, την συνδικαλιστική συσπείρωση, απέναντι στην αυθαιρεσία της οποιασδήποτε εξουσίας κρατικής ή ιδιωτικής.
Ο ρόλος που έπαιξε το Αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα, εις βάρος των συμφερόντων των αγροτών, υπήρξε πολλαπλά καταστροφικό για την πρόοδο και ανάπτυξη των αγροτών και της αγροτικής ζωής.
Από την δεκαετία του 1950 απέτρεψαν οι αγροτοσυνδικαλιστές και οι πολιτικοί τους άρχοντες, προκειμένου να συσπειρωθούν οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα μικρά χωριά, σε συσπειρωμένες βιομηχανικής παραγωγής καλλιέργειες και ανάλογα σε μεγάλες κωμοπόλεις . Διατηρώντας τους ως μικροκαλλιεργητές έλεγχαν την κατάσταση με ευάλωτους τους παραγωγούς από τον έμπορο. Η συσπείρωση στην συνέχεια σε συνεταιρισμούς έφερε την απαξία και την καταβαράθρωση του αγροτικού κινήματος. Διαφθορά και σπατάλη των αγροτοσυνδικαλιστών εξαχρείωσαν και εξανέμισαν τους κόπους του αγρότη. Όλα αυτά ενώ υπήρχε – υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει η πρότυπη αγροτική καλλιέργεια – παραγωγή και κτηνοτροφία στην Αμερικανική γεωργική σχολή Θεσσαλονίκης με υποδειγματική την προώθηση και εμπορία των προϊόντων που παράγουν.
Η συνταγή του Μνημονίου απεδείχθη πως ήταν λάθος. Σήμερα μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση, να αποπληρώσουμε τα χρέη μας στους δανειστές και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες στο εσωτερικό της χώρας και αν «ναι» πως;
Είναι προφανές πλέον και δημόσια αποδεδειγμένο ότι η υπογραφείσα το 2010 μνημονιακή σύμβαση από την τότε κυβερνητική ηγεσία υπήρξε απόλυτα λαθεμένη. Προϋπήρξε προηγούμενο υπόδειγμα ενίσχυσης Ευρωπαϊκής χώρας π.χ. Γερμανία (1953) που ενισχύθηκε ενδοευρωπαικά προκειμένου να βγει από ανάλογο αδιέξοδο.
Εις την Ελλάδα έγιναν παρατυπίες και παρανομίες ως προς την πιστοποίηση των ελλειμμάτων της με προκλητική την αναγκαστική παρουσία στην Ευρώπη του ΔΝΤ.
Άραγε πια μπορεί να ήταν η σκοπιμότητα αυτής της κατάφορης αδικίας κατά των Ελλήνων πολιτών;Υπήρξε αφελής ή εγκληματική πράξη;
Υπέγραψαν ένα συμβόλαιο το οποίο προέβλεπε μόνο φόρους – υποχρεώσεις – ανεργία – πλειστηριασμούς και στο τέλος αυτοκτονίες. Ουδέν μέτρo ανάπτυξης προεβλέπετο. Ύφεση και μόνο ύφεση.
Αλλά δυστυχώς μέχρι και σήμερα με την πρόταση της σημερινής κυβέρνησης των 47 σελίδων εις το κεφάλαιο για την ανάπτυξη ουδέν αναφέρεται.
Ασφαλώς και πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους πιστωτές μας έναν έντιμο συμβιβασμό. Το Δεκέμβριο του 2012 η Ελληνική κυβέρνηση συνυπέγραψε με την Τρόικα ότι «εφόσον προκύψουν πλεονάσματα να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους». Ιδού λοιπόν είναι η σειρά τους να κρατήσουν το λόγο τους!
Η Ελληνική κυβέρνηση προκείμενου να εξυπηρέτηση τις δανειακές και τις εσωτερικές της υποχρεώσεις, θα πρέπει άμεσα να περάσει σε μέτρα Ανάπτυξης. Ως εφόδια διαθέτει εκτός από την ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση που κατέχει, έχει να επιδείξει υπόγειο επίγειο αλλά και υπέργειο πλούτο. Ευτυχώς ο φιλέλληνας θεός προίκισε με τόσες χάρες τη χώρα μας. Ας αναδείξουμε εμείς οι έλληνες τα θετικά στοιχεία της πατρίδας μας προκειμένου ουσιαστικά να τα εκμεταλλευτούμε. Είναι ιδιαίτερα απαραίτητη η σοβαρή, σταθερή και προσεγμένη μέσα από τις υπάρχουσες υποχρεώσεις της χώρας πολιτική βούληση των κυβερνώντων προκειμένου να επιτευχθεί η Ανάπτυξη. Είναι απαραίτητο οι αντιπολιτευόμενοι πολιτικοί σχηματισμοί θετικά να συμμετάσχουν στις όποιες δραστηριότητες.
Η στάση των ευρωπαίων και των «θεσμών» σας ενοχλεί ή φταίμε μόνον εμείς;
Παραμένει ελλιπείς μέχρι σήμερα η ευρωπαϊκή πολιτική καθώς διαμορφώθηκε από την ίδρυσή της ως νομισματική και μόνο ένωση, δεν έδωσε την δυνατότητα στην ΕΕ μιας ολοκληρωμένης οικονομικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετώπιση την υπάρχουσα σοβαρότατη κρίση στους κόλπους της.
Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Κύπρος, Ιταλία και στο τέλος η Ελλάδα, ταλανίζονται στα απόνερα της κρίσης λόγο της νομισματικής και μόνο πολιτικής. Πολιτική η οποία εξασφάλιζε κεφαλαιακή ωφελιμότητα σε παγκόσμιους νομισματικούς μεταπράτες. Απεδείχθη σήμερα ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατά την δημιουργία τους υπήρξαν ανεπαρκείς και ελλιπείς. Ευελπιστούμε ότι η Ευρωπαϊκή ηγεσία αντιλαμβανόμενη σύντομα τα λάθη της θα τους προσαρμόσει ώστε στο άμεσο μέλλον να προχωρήσουν εις την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση.
Είναι μάλλον βέβαιον ότι και η Ελληνική πολιτεία δεν χαρακτηρίζεται από επάρκεια και σεβασμό στους θεσμούς της. Εξαιτίας όλων αυτών των ελλείψεων φτάσαμε σήμερα στις συμφορές που ζούμε οι Έλληνες ως να πελαγοδρομούμε σε ένα «ονειρικό εφιάλτη».
Τι δεν αντιλήφθηκε ο ελληνικός λαός τις τελευταίες δεκαετίες και ειδικά την τελευταία εξαετία;
Ασφαλώς για όλες αυτές τις συμφορές του Έθνους που ζούμε σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών είμαστε καίρια και πρώτιστα υπεύθυνοι οι ίδιοι εμείς οι Έλληνες πολίτες μαζί με την πολιτεία και τους πολιτικούς μας ηγέτες.
Οι ξένοι, φίλοι μας και μη, κοίταζαν όπως πάντα τα συμφέροντά τους. Βασική ευθύνη για την διαχειριστική ανεπάρκεια, βαρύνει όλους όσους αποτελούμε το «πολιτικό σώμα της Ελληνικής πολιτείας» κυρίως όμως τους πολιτικούς, τους δημοσιογράφους και την πνευματική ηγεσία.
Ο Ελληνικός λαός δεν αντιλήφθηκε ότι με την ένταξή μας στην ευρωπαϊκή κοινότητα θα έπρεπε να προσαρμόσει κυρίως την πολιτική και πολιτιστική της κουλτούρα. Συνεχίσαμε να ζούμε ανάλογα με το καθεστώς που κληρονομήσαμε μετά την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς. Θεωρούσαμε δε πάντα τους άλλους λαούς ως «κουτόφραγκους». Δυστυχώς ανάλογα συνεχίζουμε ως και σήμερα. Καταριόμαστε, βρίζουμε και κοροϊδεύουμε αυτούς που μας δάνειζαν. Γιατί ήρθε η ώρα που πρέπει να τους επιστρέψουμε τώρα τα λεφτά με τους όρους που εμείς συμφωνήσαμε.
Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο και πως;
Δυστυχώς βρισκόμαστε ως λαός κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικό-κοινωνικές συνθήκες. Πρέπει και μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Απαραίτητη αναγκαιότητα ως Ελληνικός λαός να συμπορευτούμε με ψυχραιμία και σύνεση με οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία οδηγεί το τρένο σήμερα ή αύριο με νέους ή παλαιούς πολιτικούς. Ας είμαστε αισιόδοξοι. Η Ελλάδα πέπρωται να ζήσει και θα ζήσει.

Είσαι social; Κερδίζεις! Πρωτοποριακός διαγωνισμός υποτροφιών από το Mediterranean College

Μεγάλο διαγωνισμό υποτροφιών διοργανώνει το Mediterranean College, μέσω καινοτόμου διαδικτυακής εφαρμογής.
Η εφαρμογή λειτουργεί σε συνδυασμό με τις βιβλιοθήκες του FACEBOOK. Οι χρήστες, κατόπιν της εγγραφής τους στην εφαρμογή, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν προνομιακά δίδακτρα σπουδών και μέσω της χρήσης της εφαρμογής να αυξήσουν τις πιθανότητές να κερδίσουν περισσότερα δώρα όπως ένα διήμερο για 2 άτομα στο ξενοδοχείο SUNRISE HOTEL AMMOULIANI.


Σημειώνεται ότι υπάρχουν πολλαπλά οφέλη από τη συμμετοχή του κοινού στο διαγωνισμό μέσω της εφαρμογής, όπως:
·         ενημέρωση όλων των δωρεάν δράσεων από το Mediterranean College, όπως σεμινάρια και ημερίδες,
·         διεκδίκηση υποτροφιών σπουδών,
·         κατοχύρωση επιδότησης διδάκτρων με απλά βήματα και
·         εισαγωγή στην κλήρωση για όλους τους διαγωνισμούς που θα ακολουθήσουν μέσω της εφαρμογής.
Μπορεί κάποιος να γίνει μέλος στο παρακάτω link.

Συνάντηση της Κουντουρά με Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες

Τον Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό για τον Τουρισμό 2015-2020 παρουσίασε η υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Έλενα Κουντουράστους Περιφερειάρχες και τους Αντιπεριφερειάρχες.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Έλενας Κουντουρά με τους Περιφερειάρχες και τους Αντιπεριφερειάρχες ζητήθηκαν οι προτάσεις της κάθε Περιφέρειας για τον από κοινού σχεδιασμό Επιχειρησιακού και Επικοινωνιακού Σχεδίου για τον Ελληνικό Τουρισμό.        
 
Οι κεντρικοί στόχοι του Πενταετούς  Σχεδίου Δράσης 2015-2020 περιλαμβάνουν τα εξής:
-Επιμήκυνση Τουριστικής Περιόδου και μείωση της εποχικότητας
- Αναβάθμιση ποιότητας των Τουριστικών Προϊόντων και Υπηρεσιών
-Αύξηση εσόδων ανά επισκέπτη / αύξηση της μέσης δαπάνης των επισκεπτών (& επέκταση του μέσου χρόνου παραμονής τους)
-Βελτίωση Υποδομών συνδεόμενων με τον τουρισμό πχ αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, κτλ
-Αναβάθμιση διοικητικής οργάνωσης, παρακολούθηση της Τουριστικής πολιτικής κ.λπ.
-Στοχευμένη και ανταγωνιστική ανάπτυξη των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
-Προβολή του Ελληνικού Τουρισμού και των Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού
-Στήριξη της Επιχειρηματικότητας και των Επενδύσεων.
Πηγή: www.enikos.gr 

Παραίτηση Τσιακίρογλου και απο το Δημοτικό Συμβούλιο;

Έντονες είναι οι φήμες που διαρρέουν απο το περιβάλλον του επικεφαλής της παράταξης "ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" κ. Τσιακίρογλου, ότι προτίθεται να παραιτηθεί και απο το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, όπου κατέχει τη θέση του δημοτικού συμβούλου.


Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή λαμβάνεται κατόπιν των πιέσεων που δέχεται ο κ. Τσιακίρογλου, μετά τη δυσμενή εξέλιξη που υπήρξε με τον τρόπο που αποχώρησε απο τα Επιμελητηριακά δρώμενα και τον αντίκτυπο στο προσωπικό του προφιλ.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο, αλλά και η εφημερίδα μας, δεν κατέστη δυνατό να πάρει την άποψη του κου Τσιακίρογλου και αν ισχύουν όλα όσα διέρρευσαν απο δικούς του ανθρώπους.
Αναμένουμε τις εξελίξεις ή αντιδράσεις.

Όταν ένας πρώην συνεργάτης... αγανακτεί!


Σοβαρή είναι η τοποθέτηση αλλά και η "είδηση" που βγαίνει απο την δικαίως αγανακτισμένη αντίδραση του πρωην υπαλλήλου του Δήμου Τοπείρου και νύν του Δήμου Ξάνθης, Γιώργου Κρόγια, γνωστού γραφίστα και έμπειρου στελέχους των socia media, για τον τρόπο που συμπεριφέρεται η γνωστή πολιτική "παρέα" τους συνεργάτες της!
Φωτογραφίζοντας καθαρά την παράταξη Πούλιου για την κριτική μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για την νέα ιστοσελίδα του Δήμου Ξανθης, την οποία επιμελήθηκε κυρίως ο Γ. Κρόγιας, ο πρώην συνεργάτης των Χατζηευαγγέλου - Ξυνίδη και Πούλιου ξεσπαθώνει γράφοντας τα εξής στο προσωπικό του προφιλ στο facebook:


Γιώργος Κρόγιας
Υποκριτές. Όταν εργαζόμουν στον Δήμο Τοπείρου και τους έκανα την δουλειά τους (εντός και εκτός γραφείου), ήμουν ο "γαμάτος κομπιουτεράς που πρέπει να τον κλωνοποιήσουμε".
Τώρα που εργάζομαι στον Δήμο Ξάνθης, το ίδιο πρόσωπο ξεστόμισε με την γνωστή νομικίστικη ευφράδεια λόγου που τον διακρίνει: "η πρόοδος στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες δεν μπορεί να διορθώσει τον πεσμένο κάδο της παιδικής χαράς"...
ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ! Θα πατάμε ένα κουμπάκι και θα τα διορθώνουμε όλα ως δια μαγείας... 
Τσ τσ τσ...
Ξανά: Υποκριτές. Α! και αχάριστοι...
Φωτογραφία του Γιώργος Κρόγιας.


Παραπαίει... η παράταξη Πούλιου

Η νέα αποτυχία του Χρ. Πούλιου να εκλεγεί δήμαρχο Ξάνθης, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, ενεργοποίησε εξελίξεις στο εσωτερικό μιας παράταξης, που εκ των πραγμάτων φάνηκε ότι δημιουργήθηκε με ημερομηνία λήξεως!
Τόσο η αλλαγή ονόματος απο "ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ" σε "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ", όσο και το "φλερτ" με ΔΗΜ.ΑΡ. και Παπανδρεϊκό Κίνημα (σ.σ. όπως αυτό εξελίχθηκε μετά τη διάσπαση με το ΠΑΣΟΚ), είχαν δημιουργήσει ένα "εκρηκτικό μείγμα", που σοβαροί πολιτικοί αναλυτές ήξεραν εκ των προτέρων την κατάληξή του.


Αλλωστε ο επικεφαλής του συνδυασμού Χρ. Πούλιος, που ξέρει πολύ καλά το πολιτικό προσωπικό παιχνίδι, έχοντας μάλιστα θητεύσει στην πρώην Συνεταιριστική ΣΕΚΑΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν θα έμπαινε σε άλλη λογική, πλήν αυτής της πολιτικής συναλλαγής για ένα και μόνο σκοπό: την εκλογή του ως δημάρχου.
Έκτοτε, η αποτυχία αυτή, τον οδήγησε στην απόφαση της παραίτησης, απο την επομένη των εκλογών.
Βεβαίως, οι "σοφοί" της παράταξης δεν ήταν δυνατόν να τον αφήσουν να εκτεθεί έτσι και να χαλάσει το "προσωπείο του σοβαρού πολιτικού ανδρός" και έτσι του πρότειναν μεθοδική αποχώρηση με το πρόσχημα της... ανανέωσης! Αν εκλέγονταν άραγε δημαρχος, θα παραιτούνταν για την πολυπόθητη ανανέωση;
Ετσι, η "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ", απέδειξε ότι είναι "κοινωνία συσχετισμών" και ο Χρ. Πούλιος που δεν του αρέσει να παίζει το ρόλο του "δεύτερου" μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο αυτού του επιπέδου, αποφάσισε να φύγει χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες πολιτικές ή προσωπικές.
Αλλωστε η ήττα που υπέστη, δεν έχει να κάνει με τον συνδυασμό και τα άτομα που το απαρτίζουν, αλλά καθαρά με τον ίδιο και τα όσα τον ακολουθούν απο τον πολιτικό και επαγγελματικό του βίο!
Οσο για τις παραιτήσεις των υπολοίπων στελεχών, είτε αυτές συμβούν είτε όχι, το δεδομένο είναι ένα: η αξιωματική αντιπολίτευση στο Δήμο Ξάνθης κατέρρευσε, και χρειάζεται την αυτοδιάλυσή της, αφού επρόκειτο για ένα "κράμα" συμφερόντων και όχι για μία πολιτική δημοτική κίνηση με στόχο την πόλη και τους πολίτες της!

Από 22 Ιουνίου τα ραντεβού για τον Ιούλιο στο Νοσοκομείο Ξάνθης




Διαθέσιμα από τις 22 Ιουνίου 2015, θα είναι τα ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά και Απογευματινά Ιατρεία για το μήνα Ιούλιο, όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής του  Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, Αθανάσιος Πάσχου.
Ωστόσο καταβάλλονται προσπάθειες για την κατά το δυνατό πιο έγκαιρη ενεργοποίηση της εφαρμογής.
Οι πολίτες μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους κατευθείαν από την εφαρμογή του Νοσοκομείου E@IATREIA με χρήση του email τους ή του κινητού τους τηλεφώνου, απευθυνόμενοι στους επαγγελματίες υγείας δίνοντας προσεκτικά τα στοιχεία τους, από τον κοινόχρηστο υπολογιστή με οθόνη αφής που βρίσκεται στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου ή από την εφαρμογή για συσκευές με λειτουργικό android που μπορούν να εγκαταστήσουν οι χρήστες από τον ιστότοπο του Νοσοκομείου.
Ειδικά για πολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στους παραπάνω τρόπους διαχείρισης ραντεβού, λειτουργούν δύο τηλεφωνικές συνδέσεις 25413-51274 και 25413-51252, όπου μπορούν να απευθύνονται και να ομιλούν ζωντανά με υπαλλήλους του Νοσοκομείου που θα τους εξυπηρετήσουν με προθυμία.

Με Τσαλιγοπούλου και Παπακωνσταντίνου οι Γιορτές Παλιάς Πόλης




Ολοκληρώθηκε σχεδόν το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης, σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν απο την οργανωτική επιτροπή του θεσμού.
 Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Μάνος Πυροβολάκης είναι τα κυριότερα ονόματα, που θα χαρίσουν ξεχωριστές βραδιές στην Κεντρική σκηνή της Πλατείας Μητροπόλεως, από τις 30 Αυγούστου  έως και τις 6 Σεπτεμβρίου 2015.
«Θεωρούμε ότι για να προσελκύσουμε τους επισκέπτες στην Ξάνθη πρέπει να έχουμε και «ονόματα» αναφέρει ο κ. Λύρατζης σημειώνοντας ότι «στραφήκαμε φέτος στους έντεχνους και διάσημους αυτούς καλλιτέχνες, με δεδομένο ότι τα στέκια των πολιτιστικών συλλόγων έχουν λαϊκές και ρεμπέτικες μουσικές. Οπότε ο κόσμος μπορεί να ξεκινήσει από την κεντρική σκηνή και έπειτα να επισκεφθεί τα στέκια και να διασκεδάσει όπως το επιθυμεί.»
Να σημειώσουμε κλείνοντας ότι υπάρχουν σκέψεις για το ερχόμενο έτος να ξεκινούν από το Σάββατο οι Γιορτές Παλιάς Πόλης και όχι από την Κυριακή, προκειμένου να υπάρχουν δύο γεμάτα σε εκδηλώσεις τριήμερα που ίσως αποτελέσουν άλλο ένα δέλεαρ για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην Ξάνθη. 

Δεύτερο γραφείο στην Σερβία απέκτησε το Ελληνο - Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδος



Το Ελληνο - Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την ανάπτυξη δικτύου γραφείων στην Σερβία, με σκοπό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες, για να αναπτυχθούν επιχειρηματικές συμφωνίες με εταιρείες μεταξύ των χωρών.
Η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, εγκαινίασε και δεύτερο γραφείο του Επιμελητηρίου, στο Βελιγράδι αυτή τη φορά, στην οδό Kneza Milosa 12, την περασμένη Παρασκευή, 12 Ιουνίου. Η κ. Κόλλια, με αφορμή τα εγκαίνια δήλωσε μεταξύ άλλων : «Πιστεύω ότι η δημιουργία του νέου γραφείου του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου στο Βελιγράδι, θα αποτελέσει την εκκίνηση αυτού του πολλαπλασιασμού σχέσεων και συναλλαγών.»
Πριν τα εγκαίνια του γραφείου, πραγματοποιήθηκε διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, παρουσία της κ. Κόλλια - Τσαρουχά.
Ο πρόεδρος του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Κώστας Γεωργάκος δήλωσε πως οι αποφάσεις που λήφθηκαν αποτελούν ένα πρώτο βήμα επιχειρηματικής ανάπτυξης μεταξύ των δύο χωρών.
Πιο συγκεκριμένα αποφασίσαμε:
1. Συμμετοχή στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο 
2. Διοργάνωση ημερίδας με θέμα ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ στην Ελλάδα
3. Διοργάνωση ημερίδας με θέμα ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στην Σερβία
4. Συνάντηση εργασίας στο Βελιγράδι με θέμα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
5. Ενημέρωση και οργάνωση των επιχειρηματιών στις εκθέσεις των δυο χωρών και των άλλων πόλεων 
6. Ανάπτυξη δικτύου σε ολόκληρη την Σερβία και την Ελλάδα
7. Αξιοποίηση της έκτασης 20 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου της ΓΙΑΓΚΟΝΤΙΝΑ, δίπλα από τον διεθνή οδικό άξονα 10.

Ο κ. Γεωργάκος εξήγησε πως «ο ρόλος του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είναι απαραίτητος και οι ενέργειες του αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για την χώρα μας. Αυτό αποδεικνύεται από τα οικονομικά στοιχεία, κάποια από τα οποία είναι χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, οι συναλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας είναι μόλις 400 – 500 εκ. ευρώ με μόλις 200 ενεργές επιχειρήσεις, όταν τα αντίστοιχα οικονομικά στοιχεία είναι 2.8 δις ευρώ στην Βουλγαρία, με 11000 ενεργές επιχειρήσεις, 1.2 δις ευρώ στη Ρουμανία και 900000 εκ. ευρώ στα Σκόπια. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όταν το μεταφερόμενο φορτίο προς την Σερβία έφθανε σε ποσοστό 60% ενώ, σήμερα, έχει φθάσει στο 3%. Μάλιστα, τα φορτία  φθάνουν στη Σερβία πολύ νωρίτερα, κατά 7 - 8 μέρες από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, συγκριτικά με τα άλλα λιμάνια της Ευρώπης με τα οποία συνεργάζονται οι Σέρβικες επιχειρήσεις. Τέλος, το 80% της οικονομίας κάθε χώρας εξαρτάται από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτό που θέλουμε είναι να τις βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις σχέσεις μεταξύ τους και παράλληλα με  αυτές θα βοηθηθούν, μεγάλες βιομηχανίες δημιουργώντας έτσι μία υγιή επιχειρηματική αλυσίδα».

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ, συμμετείχε ο αντιπρόεδρος Goran Jovic, ο γενικός γραμματέας Bane Prelevic, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Ανδρέας Μακρής, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Μαρία Μανούκα, ο ταμίας Θωμάς Παπανικολάου, το μέλος Αντώνης Γυφτόπουλος και τα δύο νέα μέλη του Δ.Σ., οι πρόεδροι των επιμελητηρίων του Βελιγραδίου Milivoje Miletic και της Βοϊβοντίνας Filipovic Ratko.


Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου του Βελιγραδίου Milivoje Miletic δήλωσε:

«Το Επιμελητήριο έχει πλέον το δικό του γραφείο εδώ. Θέλω να ξέρετε ότι όλο το ανθρώπινο δυναμικό του επιμελητηρίου του Βελιγραδίου θα λειτουργεί για τον κοινό μας στόχο. Θέλω να τονίσω τις ωραίες αναμνήσεις που έχω από τα εγκαίνια του γραφείου του επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη. Δουλειά μας είναι, η ανάπτυξη της συνεργασίας των επιχειρήσεων. Οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Σήμερα μίλησα με ανθρώπους από τα πανεπιστήμια, οι οποίοι τόνισαν πως η γνώση θα φέρει την επιτυχία. Το 40% των εμπορικών συναλλαγών της Σερβίας πραγματοποιείται από επιχειρήσεις - μέλη του επιμελητηρίου του Βελιγραδίου.»

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου της Βοϊβοντίνας, Filipovic Ratko, δήλωσε πως «Στο Νόβισαντ, θέλουμε να δημιουργήσουμε μία νέα «υπηρεσία» που θα αφορά αποκλειστικά τις δράσεις των ελληνικών εταιριών στην περιοχή μας. Θα ξεκινήσουμε άμεσα συναντήσεις με επιχειρηματίες».

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου, Goran Jovic, τόνισε πως «Το ενδιαφέρον μας για το λιμάνι είναι μεγάλο. Σας υπενθυμίζω πως παλαιότερα η Σερβία είχε δικό της χώρο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Με καλή συνεργασία και επιλύοντας τα διάφορα προβλήματα που υπάρχουν, θα δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα των δύο χωρών.»

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων η Υφυπουργός Εσωτερικών και η διοίκηση του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου επισκέφθηκαν το πατριαρχείο Σερβίας όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους του Πατριάρχη κ. Ειρηναίου.
Η ελληνική αντιπροσωπεία συναντήθηκε με Σέρβους επιχειρηματίες. Το ευχάριστο είναι πως έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να επενδύσουν στην χώρας μας, με μεγάλα projects, όπως είναι η δημιουργία μαρίνων σκαφών, παραρτημάτων πανεπιστημίων και μία εταιρεία χημικών που θέλει να φέρει τα προϊόντα της, στην Ελλάδα.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τη δήλωση της Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρίας Κόλλια - Τσαρουχά.

«Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά  η δυναμική που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο λαών. Στις συναντήσεις μας, ενισχύθηκε η απόφαση μας  να συσφίξουμε περαιτέρω τις σχέσεις των δύο χωρών και να ενισχύσουμε το δίκτυο των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έρθουμε ακόμη πιο κοντά και να δημιουργήσουμε δίκτυα επαφών και συνεργασιών, τα οποία θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς και από κοινού τις προκλήσεις που δημιουργούν τα νέα δεδομένα του Ευρωπαϊκού γίγνεσθαι.

Οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία είναι σήμερα οι τρίτες μεγαλύτερες, καθώς ανέρχονται σε αξία πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ και δίνουν απασχόληση σε περισσότερους από 25.000 ανθρώπους.

Οι καλές σχέσεις μας λοιπόν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένες, και υπάρχει και ο κοινός τόπος πάνω στον οποίο μπορούμε να εργαστούμε για να φέρουμε ανάπτυξη.

Αυτός ο κοινός τόπος, βρίσκεται κατά τη γνώμη μου στις εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στις χώρες μας, οι οποίες παρά το υψηλό μέγεθος των επενδύσεων, παραμένουν χαμηλές, και βρίσκονται κάτω από το όριο των 500 εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.

Η Ελλάδα αντίστοιχα, αντλεί μόνο το 1,5% των συνολικών σερβικών εξαγωγών και εξάγει στη Σερβία μονάχα το 1,6%  της παραγωγής της, νούμερα που είναι σίγουρα πολύ χαμηλά.

Επίσης, δεν έχει ακόμη αξιοποιηθεί επαρκώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή μόνο το 3% των φορτιών που φτάνουν στη Σερβία, ενώ θα μπορούσε να εξυπηρετήσει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτό είναι ένα σημείο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε συστηματικά.

Ο αριθμός των Σέρβων που έρχονται στην Ελλάδα για τουρισμό κάθε χρόνο είναι επίσης πολύ μεγάλος, και φτάνει στο 5,5% του συνόλου των τουριστών, ενώ χιλιάδες Έλληνες επισκέπτονται και αυτοί κάθε χρόνο τη Σερβία, για διάφορους λόγους.

Αυτά τα στοιχεία νομίζω ότι μας δείχνουν ποιες μπορούν να είναι οι αρχικές μας επιδιώξεις. Υπάρχει μεγάλο περιθώριο βελτίωσης στις εμπορικές μας σχέσεις, που με την κατάλληλη υποδομή, μπορούν να πολλαπλασιαστούν σε μεγέθη και σε αντίστοιχα οφέλη για τα κράτη μας.

Πιστεύω ότι η δημιουργία του νέου γραφείου του Ελληνο - Σερβικού Επιμελητηρίου στο Βελιγράδι, θα αποτελέσει την εκκίνηση αυτού του πολλαπλασιασμού σχέσεων και συναλλαγών.»






Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής



Με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2015, στην πόλη της Ξάνθης, το τριήμερο 19, 20 και 21-6-2015, θα ισχύσουν οι κάτωθι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Έτσι κατά τις ημέρες 19,20 και 21 Ιουνίου και από τις 18.00 έως τις 23.30 απαγορεύεται η κυκλοφορία στις οδούς Φιλίππου Αμοιρίδη (από τη διασταύρωσή της με την οδό Πυγμαλίωνος Χρηστίδη έως τη διασταύρωσή της με την οδό Ορφέως),  
Αντίκα (από τη διασταύρωσή της με την οδό Ορφέως έως τη διασταύρωσή της με την οδό Φιλίππου), Στάλιου (από την αρχή της έως τη διασταύρωσή της με την οδό Αισχύλου), Μητροπολίτου Ανθίμου (από την αρχή της έως τη διασταύρωσή της με την οδό Αισχύλου) και Λευκάδος (από την αρχή της έως τη διασταύρωσή της με την οδό Ορφέως.)

Επίσης απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων στην Πλατεία Μητροπόλεως, στις  19-06-2015, από τις 14.00 έως 23.30 και στις 20 και 21-6-2015 από τις  17:00 έως τις 23:30.

Άσκηση πυρόσβεσης στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης




Στους χώρους του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης έκτακτη άσκηση Πυρόσβεσης σε συνεργασία του Νοσοκομείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης όπου ταυτόχρονα έγινε εκπαίδευση του Προσωπικού στην χρήση κινητών πυροσβεστικών μέσων σε πραγματικές συνθήκες.
Η άσκηση έγινε εν όψει της θερινής περιόδου όπου ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός, δεδομένου ότι ο προαύλιος χώρος του Νοσοκομείου γειτνιάζει με θαμνώδεις εκτάσεις που κατά τεκμήριο αποτελούν υπό προϋποθέσεις εστίες φωτιάς από τις υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ενώ χρησιμοποιήθηκαν κινητά μέσα πυρόσβεσης.

Η ομάδα του Πυραγού Τζανέτου Ανδριώτη και ο Ιατρίδης Απόστολος, Διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου συνεργάστηκαν άψογα για την σχεδίαση και την οργάνωση της εν λόγω άσκησης.

Βιβλιοθήκη Κέντρου Πολιτισμού: «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…»



Καλοκαιρινή εκστρατεία, από τις 24 Ιουνίου έως και τις 24 Ιουλίου 2015, με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…» για παιδιά από 4 έως 12 χρονών, διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Κέντρου Πολιτισμού  του Δήμου Ξάνθης.
Σκοπός της εκστρατείας αυτής είναι η προώθηση της ανάγνωσης, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Future Library.
Έτσι κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, απο τις 11.00 έως τις 13.00, ο Δήμος Ξάνθης καλεί μικρούς και μεγάλους στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης σε ένα ταξίδι γνώσεων, δημιουργικότητας και φαντασίας.
Πιο συγκεκριμένα οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:
Κάθε Δευτέρα 11.00-13.00
«Εδώ δεν είναι μόνο βιβλιοθήκη…είναι μία   ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥπολη»    
 Κάθε Τετάρτη 11.00-13.00
«Εδώ δεν είναι μόνο βιβλιοθήκη…είναι μία ΠΑΡΑΜΥΘΟΥπολη»
Κάθε Παρασκευή 11.00-13.00
«Εδώ δεν είναι μόνο βιβλιοθήκη…είναι μία ΠΑΙΧΝΙΔΟΥπολη»
Απώτερος στόχος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης είναι όπως αναφέρει ο Πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης, «και η αναβάθμιση της βιβλιοθήκης, με σταθερά και προσεκτικά βήματα, αφού σε αυτή δεν υπάρχουν πολλά βιβλία ενώ λείπουν και οι καταστάσεις των αναγνωστών. Η αναβάθμιση αυτή ξεκινά με δρώμενα και εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνονται για παιδιά αλλά και μεγάλους.» 

Μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι αιτήσεις για εγγραφές στους παιδικούς του Δήμου Ξάνθης


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ξάνθης, οι αιτήσεις των οποίων θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου.
«Οι εγγραφές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αναφέρει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, επισημαίνοντας ότι «καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου. Εκείνη την ημέρα θα «κλείσει» το σύστημα και έπειτα θα ξεκινήσει οι επιλογή των παιδιών.»
«Οι παιδικοί σταθμοί στην Ξάνθη, ήταν έξι και πλέον είναι και πάλι, μετά από δυο χρόνια επτά, αφού φέτος θα λειτουργήσει και αυτός των Κιμμερίων, ενώ οι αιτήσεις για εκεί  γίνονται στον 3ο παιδικό του Δήμου, στην περιοχή του Γυμναστηρίου» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «τα παιδιά που θα επιλεγούν τόσο από τις παρούσες αιτήσεις, όσο και από εκείνες μέσω ΕΣΠΑ, για τον Δήμο Ξάνθης είναι περίπου πεντακόσια είκοσι.»
Να σημειώσουμε ότι  σε ότι αφορά στον παιδικό σταθμό των Κιμμερίων, αυτός επαναλειτουργεί μιας και οι ίδιο οι δημότες το ζήτησαν, δεδομένου ότι πλέον είναι επαρκής ο αριθμός των παιδιών.
Για όσους ωστόσο γονείς οι οποίοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με το με το πρόγραμμα «εναρμόνιση οικογενειακής ζωής»  του ΕΣΠΑ , αυτό αναμένεται ότι θα «ανοίξει» κατά τον μήνα Ιούλιου.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που δίνει την ευκαιρία στις μητέρες για δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους.

Για τις αιτήσεις αυτές, όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηευφραιμίδης, θα «υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση.» 

Αναστέλλουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ




Μπορεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του 6ου ΕΚΑΒ, να είναι πολλά, ωστόσο , μετά από  τις τελευταίες  εξελίξεις  και την δέσμευση του Υφυπουργού Υγείας Κου Ξανθού , που αφορά στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους και αποδεχόμενοι της αποφάσεως της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ (ΠΟΠ ΕΚΑΒ), για αναστολή της επίσχεση εργασίας ,οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ  ΚΑΒΑΛΑΣ δηλώνουν ότι, αναστέλλουν  έως τις 27-06-2015 τις όποιες κινητοποιήσεις  τους.