Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δημόσιος κίνδυνος η κατανάλωση των λαθραίων τσιγάρων με το έμβλημα της ΣΕΚΑΠ

Σε εκ νέου έκκληση, για την προσοχή των καταναλωτών ως προς τη χρήση των λαθραίων τσιγάρων που διακινούνται στην αγορά, με το λογότυπο της ΣΕΚΑΠ, προέβη η διοίκηση του εργοστασίου, θέλοντας έτσι να επισημάνει την επικινδυνότητα για τη δημόσια υγεία.

Αυτό είναι το ΠΑΡΑΝΟΜΟ πακέτο τσιγάρων που δεν ανήκει στη ΣΕΚΑΠ Α.Ε.

Αυτό είναι το γνήσιο πακέτο τσιγάρων που παράγει η ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
Με νεότερες φωτογραφίες που απέστειλε λοιπόν η ΣΕΚΑΠ Α.Ε. αναφέρει ότι το original πακέτο που κυκλοφορεί στην εσωτερική αγορά, το οποίο είναι πακέτο round corner (με στρογγυλεμένες γωνίες) και ασφαλώς φέρει την ταινία φόρου, ενώ το λαθραίο (fake) πακέτο είναι τετράγωνο πακέτο και δεν φέρει ταινία φόρου.
Η διοίκηση της Ξανθιώτικης Καπνοβιομηχανίας επισημαίνει ότι "η σωστή πληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτραπεί η κατανάλωση λαθραίων τσιγάρων, που είναι άκρως επικίνδυνα για την δημόσια υγεία."

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης στην Ξάνθη - Συμβουλές για προστασία των υπερηλίκων

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, κλοπή σε βάρος ηλικιωμένης με τη μέθοδο της απασχόλησης, που διαπράχθηκε, την 16-6-2015 το μεσημέρι, στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.  
Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψαν τα στοιχεία δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 25 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Με επιτυχία η Τελετή Αποφοίτησης στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου  στον Πολιτιστικό Πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών των παιδικών τμημάτων και των τμημάτων ενηλίκων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης του Ακαδημαϊκού Έτους 2014-2015.

Καθησυχασμός για την φυματίωση στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης




Μπορεί η αναστάτωση που προκάλεσε το κρούσμα φυματίωσης, το οποίο και επιβεβαιώθηκε, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, να ήταν αρκετά μεγάλη, ωστόσο κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει, μέχρι στιγμής και με βάση τις εξετάσεις που έχουν διενεργηθεί στους αστυνομικούς.


Επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων «δύο σε ένα»(;)




Μπορεί οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, πριν μερικές ημέρες να έκαναν λόγο για επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων «δύο σε ένα», δηλαδή και ως Σχολή και ως Κέντρο Κράτησης, ωστόσο τίποτα επίσημο δεν υπάρχει ακόμη, όπως αναφέρει ο Διευθυντής της Αστυνομίας Ξάνθης, Γιώργος Καλαιτζής, ο οποίος επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει τίποτε επίσημο ακόμη, αλλά ενδεχομένως Αστυνομική Σχολή και Κέντρο Κράτησης να συνυπάρξουν και αν το θέλουμε όλοι, βεβαίως και κάτι τέτοιο είναι θεμιτό. Βρισκόμαστε βέβαια εν αναμονή των εξελίξεων.»

Βουτιά στις βάσεις των σχολών, «δείχνουν» οι…. Βαθμολογίες

«Βουτιά» φαίνεται να κάνουν φέτος οι βάσεις εισαγωγής στις σχολές της θετικής και της τεχνολογικής κατεύθυνσης, όπως τουλάχιστον δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που δημοσιοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης από το υπουργείο Παιδείας.
Όπως αναμενόταν τα σημαντικά δυσκολότερα θέματα φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια στα μαθηματικά και τη φυσική επηρεάζουν προς τα κάτω τις βάσεις για τις σχολές που αυτά τα μαθήματα δίνουν το εισιτήριο.