Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Στην τελική ευθεία μπαίνει η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Όπως ανέφεραν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στο υπουργείο Εργασίας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, από την ερχόμενη Παρασκευή οι δικαιούχοι των παροχών σίτισης, ρεύματος και στέγασης, θα μπορούν να ελέγξουν ηλεκτρονικά ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) εάν συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα, ενώ όσοι δεν συμπεριλαμβάνονται θα μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις έως τις 3 Ιουλίου.


Την Παρασκευή, επίσης, θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στο πρόγραμμα «Taxis» του υπουργείου Οικονομικών, οι ιδιοκτήτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να εντάξουν τα ακίνητά τους στο πρόγραμμα παροχής στέγης, ενώ στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ οι κάρτες σίτισης.

Δραματική έκκληση Γραμματίδη για Εθνική Συνεννόηση

Η Ελλάδα βρίσκεται σε δεινή θέση και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μιας βαριάς οικονομικής επιπλοκής πού μπορεί να έχει ιστορικές συνέπειες στην Ευρωπαϊκή της πορεία. Η χώρα, οι πολίτες και η κοινωνία ταλαιπωρούνται εδώ και εννιά μήνες από τις παλινωδίες, τους τακτικισμούς και την παντελή έλλειψη κατεύθυνσης κι ευθύνης του πολιτικού προσωπικού πού οδήγησαν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές και στην ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ με την στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Η νέα κυβέρνηση διεκδίκησε την εξουσία κι εκλέχτηκε με την προβολή ενός προγράμματος πού θα επέφερε  δραστική αλλαγή των συμφωνηθέντων με τους δανειστές της χώρας προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Εκλέχτηκε τέλος για να φέρει την ελπίδα στους ταλαιπωρημένους πολίτες.

«Game over» για το κάμπινγκ του Μυρωδάτου



Εν αναμονή βρίσκεται το ζήτημα με την αξιοποίηση του κάμπινγκ του Μυρωδάτου, αφού μπορεί η τελευταία απόφαση να αφορούσε στο ότι αυτό περνά στα χέρια του Γιάννη Ιατράκη, ωστόσο η απόφαση αυτή της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αβδήρων δεν έγινε δεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση αφού δεν ήταν για κάποιους λόγους νόμιμη, όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ο οποίος επισημαίνει ότι «αναμένεται να γίνει ένσταση από πλευράς του κ. Ιατράκη κατά της Αποκεντρωμένης. Είχαμε βγάλει απόφαση ανάθεσης του κάμπινγκ αλλά δεν «πέρασε» από αυτή.»


Παράταση μέχρι τις 27 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις



Παράταση έως τις 27 Ιουλίου στην διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων, υπογράφει σήμερα  η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Ακυρώνεται ο Πανελλήνιος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στην Ξάνθη



Με την φράση «η Αντίστροφη μέτρηση σταμάτησε….» ο «ΠΗΓΑΣΟΣ» Ξάνθης, ανακοινώνει στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Πανελλήνιος Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας (ΜΤΒ), που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 17 με 19 Ιουλίου 2015, στον Ιερό Βράχο του περιαστικού δάσους της Παναγίας Καλαμούς στη Ξάνθη, ακυρώνεται.

Η ΔΕΥΑΞ ρυθμίζει τις οφειλές της προς τον Δήμο Ξάνθης



Εκατόν ογδόντα έξι οφειλέτες, υπάχθηκαν στην ρύθμιση προκειμένου να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς τον Δήμο Ξάνθης, μαζί μάλιστα με την ΔΕΥΑ Ξάνθης, η οποία  πρόσφατα στο Διοικητικό Συμβούλιο της, αποφάσισε να ρυθμίσει βάσει του Ν. 4321/2015 της νέας Κυβέρνησης για τις 100 δόσεις, τις οφειλές που έχει έναντι του Δήμου Ξάνθης, από τις εγγυήσεις για την εξόφληση των δανείων της που δεν εξυπηρετήθηκαν.

Από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου, το Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στην Θράκη



Στην όμορφη πόλη της Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου οι τριήμερες εκδηλώσεις που σκοπό έχουν να  φέρουν κοντά την ομογένεια με τους κατοίκους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
Η πανέμορφη περιοχή της Ξάνθης  με τους φιλόξενους κατοίκους και το μαγευτική φύση που την περιβάλλει, ετοιμάζονται πυρετωδώς και περιμένουν εναγωνίως να συναντήσουν τους αδελφούς μας, που ζουν και δραστηριοποιούνται σε όλες τις χώρες του πλανήτη μας.

Από τις 27 έως τις 29 Ιουνίου, τα «Αλεκτόρεια» στον Πετεινό Ξάνθης




Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετεινού, καλεί μικρούς και μεγάλους για τριακοστή τρίτη χρονιά, στα «Αλεκτόρεια 2015.»
Πρόκειται για εκδηλώσεις που έχουν ως σημείο αναφοράς το Πανηγύρι του του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και βέβαια έχουν ως στόχο την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής και αθλητικής παράδοσης του οικισμού του Πετεινού.

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες από τον ΟΑΕΔ για τις κατασκηνώσεις



Τα οριστικά Μητρώα «Δικαιούχων – Εργαζομένων», «Δικαιούχων - Ανέργων» και «Παρόχων» καθώς και οι οριστικοί Πίνακες Αποκλειομένων Δικαιούχων και Παρόχων στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2015 έχουν ήδη αναρτηθεί από τον ΟΑΕΔ και έτσι οι  δικαιούχοι των Μητρώων δεν χρειάζεται παρά να προσέρχονται στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για την παραλαβή οποιουδήποτε εντύπου το οποίο να πιστοποιεί την επιλογή τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Στην Ξάνθη τα 18α Ακριτίδεια για το 2015



Στην πόλη της Ξάνθης θα φιλοξενηθούν τα Ακριτίδεια 2015 , μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή στην οποία συμμετέχουν αντιπροσωπείες Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλους σχεδόν τους νομούς της Ελλάδας και έτσι ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, διοργανώνει φέτος το 18ο σε σειρά Πανελλήνιο  Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου « Ακριτίδεια 2015»