Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

«Πέρασε» το Νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια



Με 172 «ναι» υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, μετά από αίτημα που κατέθεσε την Τετάρτη η ΝΔ, που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή ψήφισαν 267 βουλευτές.
ΝΑΙ ψήφισαν 172 βουλευτές, ΟΧΙ 91 και ΠΑΡΩΝ ψήφισαν 4.
Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, καθώς

Συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στην Ξάνθη



Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ξάνθης «ΕΚΦΡΑΣΗ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων και έτσι σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία

26 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών



Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» στις 7 Δεκεμβρίου 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους, αλλά και για να τιμήσει τον Κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου (1785-1850), που απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, με αποτέλεσμα να προκληθεί ο Πρώτος Πόλεμος του Οπίου το 1839.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τους τελευταίους 12 μήνες 210 εκατομμύρια άνθρωποι, ηλικίας 15 - 64 ετών ή το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών ουσιών, τουλάχιστον μία φορά. Οι θάνατοι από τα ναρκωτικά ξεπέρασαν τις 200.000. Το παράνομο

«ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ»

Ένα συγκινητικό περιστατικό μας περιγράφει το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα. Ένας Ρωμαίος αξιωματικός ήρθε να παρακαλέσει τον Χριστό να θεραπεύσει τον δούλο του που ήταν παράλυτος. Κάνουν συγκλονιστική εντύπωση τα λόγια του εκατόνταρχου, όταν ο Κύριος του λέει ότι θα πάει στο σπίτι του: «Κύριε, δεν είμαι άξιος να σε δεχτώ στο σπίτι μου, πες όμως μόνο ένα λόγο και θα γιατρευτεί ο δούλος μου».Να το πρώτο βήμα της λυτρώσεως: η συναίσθηση της αναξιότητας, το ξεγύμνωμα του εαυτού μας από όλα τα οχυρά που χτίζουμε συνήθως για να σταθούμε με πολλές αξιώσεις μέσα στην ζωή, να δείξουμε στους άλλους την δύναμή μας, να πείσουμε για την υπεροχή μας. 
Και όλα αυτά τα οχυρά όχι μόνο μας κάνουν να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά απ ότι είμαστε στην πραγματικότητα, αλλά εμποδίζουν την πραγματική επικοινωνία μας με τον Θεό και τους ανθρώπους.  Δημιουργούν αυταπάτες που αποβαίνουν πολλές φορές ολέθριες. 
Το δεύτερο βήμα είναι η μεγάλη πίστη του εκατόνταρχου, που προκαλεί το θαυμασμό του Χριστού, ο οποίος λέει ότι «θα έρθουν πολλοί από την ανατολή και δύση και θα καθίσουν μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στο τραπέζι της βασιλείας των ουρανών, ενώ οι κληρονόμοι της βασιλείας θα πεταχτούν έξω στο σκοτάδι». Η προειδοποίηση του Χριστού είναι σκληρή αλλά και κατηγορηματική και δεν απευθύνεται μόνο στους ισραηλίτες αλλά και σε κάθε χριστιανό που έχει την ψευδή βεβαιότητα της πνευματικής αυτάρκειας.
Είναι τρομερή η αντιστροφή των πραγμάτων, την οποία προαναγγέλλει το Ευαγγέλιο με τους παραπάνω λόγους του Κυρίου. Είναι τραγικό να ζούμε με την αυτάρεσκη βεβαιότητα της πνευματικής αυτάρκειας του τέλειου πνευματικού ανθρώπου, να κρίνουμε τους άλλους, να περιγράφουμε τις μελλοντικές τιμωρίες των αμαρτωλών και συγχρόνως να λησμονούμε ότι όλοι οι άνθρωποι βρισκόμαστε κάτω από την κρίση του Θεού και, το σπουδαιότερο, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη της λυτρώσεως που προσφέρει η αγάπη του Θεού. 
Οι αμαρτωλοί που συναισθάνονται τη γύμνια τους δέχονται την σωστική χάρη του Θεού πολύ πιο εύκολα από τους ευσεβείς που δημιούργησαν τείχος ανάμεσα στον εαυτό τους και την πραγματικότητα. Η συζήτηση του Χριστού με τον Εκατόνταρχο είναι αποκαλυπτική για όλους τους Χριστιανούς κάθε εποχής, όχι μόνο εξ αφορμής της προειδοποιητικής σημασίας που έχουν τα λόγια Του, αλλά και για την υποδειγματική αυτοσυναίσθηση της αναξιότητας που εκφράζει η ομολογία του ρωμαίου αξιωματικού: «Κύριε, δεν είμαι άξιος να σε δεχτώ στο σπίτι μου».          

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Από το ΑΞΙΟΝ, σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου



Μπορεί οι πανελλαδικές εξετάσεις να απογοήτευσαν, δυστυχώς πολλούς υποψηφίους, που δεν κατάφεραν να φτάσουν εκεί που ήθελαν βαθμολογικά, λόγω της δυσκολίας των θεμάτων, ωστόσο από τις φετινές πανελλαδικές δεν έλειψαν και οι αριστούχοι.
Ένα από τα φωτεινά παραδείγματα λοιπόν είναι η Ζωή Τσαγγαλίδου, μαθήτρια του ΑΞΙΟΝ, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 19.399 μόρια με τους βαθμούς 20 στη Φυσική κατεύθυνσης, 19,9 στο ΑΝΕΦ,19,9 στη Φυσική Γενικής παιδείας, 19,8 στο ΑΟΔΕ , 19,3 στα Μαθηματικά κατεύθυνσης και 16,2 στην έκθεση.
Η ζωή περνάει όπου θέλει και την δέχθηκαν τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου (Cambridge – MIT – Imperial – Princeton – Manchester).

Αναβαθμίζεται σε ΙΕΚ η Επαγγελματική Σχολή Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Ξάνθης



Το Νοσοκομείο Ξάνθης βρίσκεται σε ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι οι προτάσεις του, που έγιναν στο Υπουργείο Υγείας προ 6μήνου περίπου, για τη μη κατάργηση της Σχολής, έγιναν αποδεκτές και με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση αναβαθμίζεται αυτή σε Ι.Ε.Κ.

Τεχνικό δελτίο φυτοπροστασίας για τους βαμβακοκαλλιεργητές της Ξάνθης




Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, και κατά την διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου 2015 θα εφαρμόσει το πρόγραμμα του Υπουργείου για την ολοκληρωμένη φυτοπροστασία της βαμβακοκαλλιέργειας με την έκδοση τεχνικών δελτίων γεωργικών προειδοποιήσεων φυτοπροστασίας με στόχο την ενημέρωση για την αποτελεσματική φυτοπροστασία στον πραγματικό καλλιεργητικό χρόνο .