Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Σχεδόν ίδια με τις προηγούμενες εκλογές η διαδικασία του Δημοψηφίσματος


Με τους ίδιους δικαστικούς εκπροσώπους, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και στα ίδια εκλογικά τμήματα, θα διεξαχθεί η διαδικασία του Δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, όπως επιβεβαιώνει ο γνωστός δικηγόρος και μέλους του Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Ιωάννης Τσιλιγγίρης, ο οποίος αναφέρει ότι «η διαδικασία του δημοψηφίσματος είναι αυτή που προβλέπει η νομοθεσία και είναι σχεδόν ίδια με την διαδικασία των προηγούμενων εκλογών, διανθισμένη ωστόσο με τον νόμο 4023 του 2011 περί δημοψηφισμάτων.»

Συνεχής η επιτήρηση των τραπεζών και των δημοσίων υπηρεσιών στην Ξάνθη


Το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ειδικά αυτό το διάστημα όπου η αβεβαιότητα είναι μεγάλη και έτσι η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης και σύσσωμο το προσωπικό της βρίσκεται στους δρόμους και βέβαια επιτηρεί τόσο τα τραπεζικά ιδρύματα όσο και τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα τα ΕΛΤΑ και την εφορία, προκειμένου να αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε κίνδυνος για τους πολίτες.

Δεν κόβονται ΔΕΚΟ και τηλεφωνία όσο διαρκεί το κλείσιμο των τραπεζών



Δέσμη οχτώ μέτρων για το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες, μεταξύ άλλων, στον τομέα των επικοινωνιών, των μετακινήσεων με ΜΜΜ στην Αθήνα, της πληρωμής προστίμων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σύμφωνα με το protothema.gr

Κανένα πρόβλημα με την πίστωση των επιδομάτων του ΟΑΕΔ



Κανονικά θα συνεχίσουν να πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων των επιδομάτων του ΟΑΕΔ, όπως ανακοίνωσε η Διοικήτρια του Οργανισμού με αφορμή τα σχετικά με το θέμα αυτό ερωτήματα των δημοσιογράφων.

«Τζογαδόρικο» του ψηφοδέλτιο του Δημοψηφίσματος


Η κυβέρνηση παίζει τα «ρέστα» της με τη μεθόδευση μέχρι και του ψηφοδελτίου του Δημοψηφίσματος, μεθοδεύοντας με αυτόν τον τρόπο την εύκολη παραπλάνηση του εκλογικού σώματος, μέσω τόσο του απροσδιόριστου ερωτήματος όσο και του τρόπου απάντησης.
Όπως αναφέρει το protothema.gr, που δημοσιεύει το ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος που θα γίνει αυτή την Κυριακή, το ψηφοδέλτιο γράφει:

Χωρίς πρόβλημα οι προμήθειες των φαρμάκων στα φαρμακεία της Ξάνθη


Κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, τουλάχιστον προς το παρόν, διεξάγονται οι προμήθειες των φαρμάκων στα φαρμακεία της Ξάνθης, όπως επιβεβαιώνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Φαρμακαποθήκης Πολύκαρπος Φωτιάδης, ο οποίος επισημαίνει ότι «η αποθήκη μας προμηθεύει κανονικά τα φάρμακα, σε λογικές βέβαια πάντα ποσότητες σκευασμάτων. Μάλιστα υπάρχει επάρκεια και δεν συναντήσαμε ως φαρμακοποιοί καμία διαφορά.»

Κανονικά η μισθοί των δημοτικών υπαλλήλων του νομού Ξάνθης



Κανονικά έχουν κατατεθεί στους λογαριασμούς των υπαλλήλων των Δήμων του Νομού Ξάνθης, με τυχερότερους, για τον τρέχοντα μήνα τουλάχιστον, τους υπαλλήλους του Δήμου Αβδήρων, οι οποίοι πληρώνονται έως και τις δεκαπέντε του μηνός.

Πιστωμένοι οι μισθοί των υπαλλήλων της Αντιπεριφέρειας και του Νοσοκομείου



Μέχρι 60 ευρώ, είναι το όριο της ανάληψης από τα ΑΤΜ της χώρας και έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι οι υπάλληλοι που δεν έχουν καταφέρει να πάρουν τα χρήματά τους από τους λογαριασμούς της μισθοδοσίας τους, ενώ κάποιοι μπορεί ακόμη να μην έχουν καν πληρωθεί, μιας και για μερικούς η πληρωμή τους γίνεται στις 30 του μηνός.

Δεν έμεινε «σταγόνα» από καύσιμα στην Ξάνθη



Χωρίς καύσιμα έχουν μείνει τα βενζινάδικα της Ξάνθης, αφού η αβεβαιότητα και η ανησυχία για το αύριο των Ξανθιωτών, οδήγησε πολλούς στο να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους την Κυριακή προκειμένου να εξασφαλίσουν έστω και προσωρινά τις μετακινήσεις τους.
Βέβαια το ζήτημα δεν είναι το αν θα έχουν καύσιμα, για τρείς, τέσσερις ή πέντε ημέρες αλλά το τι θα γίνει μετά, αφού το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι προσωρινό.

Κλειστές έως τις 6 Ιουλίου οι τράπεζες. Με 60 ευρώ ανώτατο όριο ανάληψης τα ΑΤΜ



Κλειστές μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου θα παραμείνουν οι τράπεζες, προκειμένου να προετοιμασθεί το σύστημα για την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε αργά τη νύχτα, και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 
Επίσης κατά την τραπεζική αργία τα ιδρύματα θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό και θα έχει πρόσβαση σε αυτά μόνον το προσωπικό που είναι αναγκαίο για την εφαρμογή της παρούσας πράξης, ενώ τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) θα παραμείνουν κλειστά για κάποιες ώρες προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις και θα λειτουργήσουν ξανά από το βράδυ της Δευτέρας ή το αργότερο το πρωί της Τρίτης.

Η μεγάλη του ψεύδους σχολή


γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

 Η πρόεδρος της Βουλής μίλησε για μια «κυβέρνηση που αντιστέκεται», ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να υποκύψουμε.» Αυτά χθες το βράδυ - και μόλις λίγες μέρες μετά από την πρόταση της κυβέρνησης στους δανειστές για μέτρα 8 δις, δηλαδή μέτρα 8 φορές υψηλότερα από το περιβόητο email Χαρδούβελη. Με απίστευτη αναισθησία και κυνισμό έλεγαν ψέματα για άλλη μια φορά μπροστά στους Έλληνες πολίτες, σπρώχνοντας την Ελλάδα σε κάποιο γι’ αυτούς αναπόφευκτο ραντεβού με την εθνική τραγωδία.