Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: «Δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού»




«Αν ο λαός θέλει έναν πρωθυπουργό ταπεινωμένο και εξευτελισμένο, ας διαλέξει έναν. Υπάρχουν πολλοί, αλλά δεν είμαι εγώ» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθαρίζοντας ότι «Χωρίς συμφωνία δεν θα πληρωθεί το ΔΝΤ», στέλνοντας τρία μηνύματα σε εξωτερικό και εσωτερικό με τη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, διαμορφώνοντας τα βασικά διλήμματα και διακυβεύματα της ερχόμενης Κυριακής από την πλευρά του.
Πρώτον ότι στην περίπτωση που επικρατήσει το «ΝΑΙ» στην πρόταση των δανειστών, θα σεβαστεί το αποτέλεσμα, θα το προωθήσει για να γίνει νόμος τους κράτους, αλλά δεν πρόκειται να το εφαρμόσει ο ίδιος ή η κυβέρνησή του, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί και πιθανόν να οδηγηθούμε σε εκλογές.


«Ο καθένας ας αποφασίσει με το χέρι στην καρδιά»

 «Οι εξελίξεις είναι δραματικές. Ζούμε ιστορικές γκρίζες στιγμές. Η θέση μου είναι καθαρή και θεωρώ ότι σ΄αυτή την ιστορική στιγμή κανείς δε δικαιούται να σιωπά. Υποστηρίζω το ναι στην Ευρώπη. Ναι στο ευρώ. Καθαρά. Χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Χωρίς πορεία στο άγνωστο και στην ασάφεια ανεξάρτητα το πώς ο καθένας την αντιλαμβάνεται» αναφέρει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, σχολιάζοντας τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Μάλιστα όπως υπογραμμίζει «είμαστε αντίθετοι σε κάθε διχαστικό μήνυμα. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε λογική υποταγής του λαού και εξαθλίωσης. Οφείλουμε να διαπραγματευτούμε μέσα από την Ευρώπη, με όρους ρεαλιστικούς.
Ήδη, όμως, μόνο με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, μόνο με την υποστήριξη της κατεύθυνσης του όχι, επήλθε οικονομική ασφυξία και  τεράστιες ζημιές. Τις βιώνουμε, τις βλέπουμε γύρω μας.»
«Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του κι ας αποφασίσει με το χέρι στην καρδιά το δρόμο της ιστορικής ευθύνης, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις, αλλά βλέποντας καθαρά το μέλλον, διασφαλίζοντας την θέση της Πατρίδας και της Περιφέρειάς μας στην Ευρώπη» σημειώνει κλείνοντας ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης.


«Ναι» στην Ευρώπη και «όχι» στον λαϊκισμό, λέει η Αυτοδιοίκηση


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή  έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κατέληξε ομόφωνα, επί των παρόντων,  στο ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και το Προεδρείο, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6.30 το απόγευμα.

Η Περιφέρεια για τα κοινωνικά προβλήματα των γυναικών



Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια  Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υπό την Προεδρεία του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου Παυλίδη η πρώτη συνεδρίαση της νέας Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας.

Ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας στην Ξάνθη.


H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ως επικεφαλής εταίρος του διασυνοριακού προγράμματος ‘Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013’ «GIMMIE SHELTER-Κοινή στρατηγική κοινωνικής προστασίας  ευπαθών κοινωνικών ομάδων»  σε συνεργασία « Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν.Ξάνθης ‘Η ΣΤΗΡΙΞΗ’», στην προσπάθειά πρόληψης και  καταπολέμησης του  φαινομένου της εκμετάλλευσης και εμπορίας παιδιών, ενημερώνει το κοινό ότι άρχισε ήδη να λειτουργεί το Κέντρο  Ημερήσιας Φροντίδας στην οδό Χατζησταύρου 1 στη Ξάνθη.

«Παίδες εν δράσει…και το καλοκαίρι»




Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης οργανώνει Θερινά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Δημιουργικής Έκφρασης που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών.
Τα τμήματα θα λειτουργήσουν από τις 1 Ιουλίου έως και τις 27 Ιουλίου και θα είναι συνολικής διάρκειας 20 ωρών (δύο φορές την εβδομάδα από 2,5 ώρες  για τέσσερις εβδομάδες).

Ναι ή όχι; Ιδού η απορία


 Παραπλανητικό θεωρούν τα περισσότερα κόμματα το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αφού όπως αναφέρουν το ερώτημα επί της ουσίας είναι «ΝΑΙ η ΟΧΙ στο ευρώ»

Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα των πολιτών


Κλειστές τουλάχιστον μέχρι και την επόμενη Δευτέρα θα παραμείνουν οι τράπεζες, ενώ οι αναλήψεις στα ATM περιορίζονται σε 60 ευρώ ημερησίως ανά κάρτα. Για πρώτη φορά η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πραγματικότητα, που περιλαμβάνει κλειστές τράπεζες, περιορισμούς στις αναλήψεις και capital controls.

Οδηγίες για τακτοποίηση συναλλαγών με την εφορεία και τα τελωνεία




Οδηγίες προς τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις για τον τρόπο τακτοποίησης των συναλλαγών τους με την εφορία και τα τελωνεία στο πλαίσιο της τραπεζικής αργίας βραχείας διάρκειας, η οποία καταλαμβάνει όλα τα πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα ιδρύματα έκδοσης ηλεκτρονικού χρήματος, εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Θέλουν να μας τα πάρουν bir para!

Να που άρχισαν... οι επιθέσεις "φιλίας" απο την Τουρκία, που βλέποντας τα αδιέξοδα στην Ελλάδα, θέτει θέμα "στήριξης" προτείνοντας την ανάληψη της ευθύνης αποπληρωμής του 1,6 δις στο ΔΝΤ για λογαριασμό της χώρας μας...
Αυτά μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με δήλωση Νταβούτογλου!
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;


Οτι θέλουν να πάρουν ότι βρουν απο τη χώρα μας, σε απίστευτα εξευτελιστική τιμή και κυρίως να βάλλουν πόδι στο Αιγαίο και τη Θράκη!
Ιδού το δημοσίευμα του ιστότοπου www.newsit.gr που μεταδίδει το συγκεκριμένο θέμα:

Με 60 ευρώ την ημέρα και τα Άτομα με Αναπηρία


Με την ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι αύριο, αποτυπωμένη στο βλέμμα τους ζουν τα Άτομα με Αναπηρία, μιας και τα προνοιακά τους επιδόματα καθυστερούν από την μια και από την άλλη, όταν πιστωθούν στους λογαριασμούς τους, το ημερήσιο όριο ανάληψης από την τράπεζα θα είναι τα 60 ευρώ.

Σε λειτουργία ο εξοπλισμός ΑμεΑ, στην παραλία Μυρωδάτου


Την δυνατότητα και την ευκαιρία να απολαμβάνουν χωρίς κανένα πρόβλημα την θάλασσα και το μπάνιο τους τα Άτομα με Αναπηρία, δίνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, αφού έχει τοποθετηθεί,  συντηρήθηκε και είναι έτοιμος προς