Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ανακοινώθηκαν απο τον ΟΑΕΔ οι οριστικοί πίνακες για την Κοινωφελή Εργασία

Ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης».
Με απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Μαρίας Καραμεσίνη θα αναρτηθούν αύριο, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, και ώρα 11 π.μ., στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, www.oaed.gr και στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης».
Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν άμεσα στις Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να παραλάβουν Συστατικό Σημείωμα Υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς.
Για τη διαδικασία υπόδειξης και την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα / «Οδηγός Εφαρμογής Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).

Στον Εισαγγελέα για τη DIGEA πήγε την ΕΕΤΤ ο Χρήστος Σπίρτζης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, κατέθεσε, σήμερα, στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, Αναφορά, μαζί με έγγραφα τεκμηρίωσης, αναφορικά με τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων (ΕΕΤΤ) και τον Διαγωνισμό για τη Χορήγηση Δικαιωμάτων Χρήσης Ραδιοσυχνοτήτων Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής στην DIGEA. 
Αντικείμενο της Αναφοράς είναι η διαπίστωση τέλεσης πιθανών αξιοποίνων πράξεων με πράξεις ή/και παραλείψεις μελών της ΕΕΤΤ, που έχουν διατελέσει και διατελούν μέλη της από τον Οκτώβριο 2012 έως σήμερα. 

Τσίπρας: Το ΟΧΙ δεν είναι ρήξη αλλά βήμα για μια καλύτερη συμφωνία

Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή μας στην Ευρώπη που είναι δεδομένη, είπε ο Αλέξης ΤσίπραςΑν υπάρχει θετική κατάληξη στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα ανέφερε ο πρωθυπουργόςΗ σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια συμφωνία με βιώσιμους όρους, πρόσθεσε

Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα είπε ο πρωθυπουργός. Γνωρίζω ότι αυτές τις μέρες σας εκβιάζουν και ζητούν να ψηφίσετε ναι σε όλα τα μέτρα και να γίνεται συνένοχοι, όπως είπε.
Το ΌΧΙ δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη αλλά επιστροφή στην Ευρώπη για μια βιώσιμη συμφωνία ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και δεσμεύομαι προσωπικά αυτές οι δυσκολίες να είναι προσωρινές, σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός
 Η δημοκρατία δεν είναι πραξικόπημα, οι δοτές κυβερνήσεις είναι πραξικόπημα, είπε ο κ Τσίπρας.
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Έπεσε από την σκεπή του σπιτιού του και σκοτώθηκε


Σοβαρά τραυματισμένος στην αυλή του σπιτιού του, ανευρέθη στο Εύμοιρο Ξάνθης, το βράδυ της Τρίτης, 52χρονος ημεδαπός, ύστερα από πτώση στο έδαφος, κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε στη σκεπή της οικίας του.
Ο 52χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και ακολούθως στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και κατέληξε.
Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξάνθης.      



Νέο διάγγελμα Τσίπρα σε λίγη ώρα


Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα αναφερθεί στις νέες προτάσεις που κατέθεσε στους Ευρωπαίους εταίρους αλλά και στο επερχόμενο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ανησυχία για τα προνοιακά επιδόματα



Την έντονη ανησυχία τους για την καταβολή των αναπηρικών προνοιακών επιδομάτων, ενόψει των δραματικών εξελίξεων, εκφράζουν η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης.
Πιο συγκεκριμένα το Δελτίο Τύπου που απέστειλαν στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης αναφέρει: «αναρωτιόμαστε πότε και πως τα άτομα με αναπηρία θα πληρωθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Μαΐου – Ιουνίου 2015 για να ανταποκριθούν στη δύσκολη επιβίωση τους, στην αγορά των φαρμάκων και στις επιπλέον δαπάνες της αναπηρίας τους.Ζητούμε από την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους φορείς να προβούν άμεσα στην διαδικασία καταβολής των επιδομάτων που τα έχουν απόλυτη ανάγκη τα άτομα με αναπηρία.»

Χειροπέδες σε 50χρονο, για κατοχή ναρκωτικών


Συνελήφθη χθες 30-6-2015 το απόγευμα, σε Επαρχιακή Οδό της Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 50χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

Γιάννος Γραμματίδης: Ναι στην Ελλάδα μέσα στην ενωμένη Ευρώπη, Ναι σε μία νέα πορεία

«Τις τελευταίες μέρες ζούμε καταστάσεις πού δεν ταιριάζουν με τα όνειρα, τις προοπτικές και την ιστορία του τόπου μας.
Από την Δευτέρα το πρωί η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής και πολιτικής καραντίνας με κλειστές ουσιαστικά τράπεζες, αυστηρό έλεγχο κίνησης στο όποιο απόθεμα έχει απομείνει σε πολίτες κι επιχειρήσεις μετά από πέντε χρόνια δραματικής υπερφορολόγησης και μπροστά σε ένα άκρως παραπλανητικό και διχαστικό δημοψήφισμα.
Η κατάσταση αυτή, προϊόν πολιτικής ανεπάρκειας δεκαετιών, αλλά και ασύντακτων, ανεύθυνων κι επικίνδυνων χειρισμών μίας κυβέρνησης με βαθειά ιδεοληπτικές προσεγγίσεις, βάζει σε άμεσο κίνδυνο την λειτουργία της οικονομίας, την συνοχή της κοινωνίας, την πορεία των εθνικών μας θεμάτων και, τελικά, την ιστορική θέση και τις προοπτικές της Ελλάδας μέσα στην ενωμένη Ευρώπη .


Ατέλειωτη ταλαιπωρία για…120 ευρώ



Με υπομονή και για ατελείωτες ώρες περιμένουν από το πρωί της Τετάρτης οι συνταξιούχοι στα τέσσερα ανοιχτά υποκαταστήματα των τραπεζών στην Ξάνθη, προκειμένου να πάρουν μέρος της σύνταξής τους και πιο συγκεκριμένα τα 120 ευρώ.

Πανηγύρι στο Δέκαρχο του Δήμου Τοπείρου


Ο Δήμος Τοπείρου και ο σύλλογος Γυναικών Δεκάρχου σας προσκαλούν στο παραδοσιακό γλέντι που θα γίνει την Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015 στην Κεντρική πλατεία του Δεκάρχου στις 8.30 το βράδυ.

Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες των οδηγών ενόψει του δημοψηφίσματος


Επιστρέφονται από σήμερα με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Ανοιχτά το Σάββατο και την Κυριακή τα Γραφεία Ταυτοτήτων της Αστυνομίας



Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει της διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, τα Γραφεία Ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Προσκυνηματική Εκδρομή στη Β. Ήπειρο , 26-28 Ιουν.2015


Γράφει ο Γεωργιός Γεωργιάδης - Υποστράτηγος ε.α 

Η επιθυμία μας που πήγαζε από ιερό καθήκον να επισκεφθούμε, ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στη Μνήμη των Ηρώων προγόνων μας, τα Ελληνόπουλα εκείνα, που πριν από 74-75 χρόνια πολέμησαν για την Ελευθερία της Πατρίδος μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος τους, όπου πάνω από 8.000 από αυτούς τους γενναίους άνδρες, έπεσαν ηρωϊκά στη Βόρειο Ήπειρο, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», έγινε πραγματικότητα από το Παράρτημα της ΕΑΑΣ Ξάνθης, με 50 μέλη των Οικογενειών και 8 φίλους τους, από 26-28 Ιουν.2015.

Σε δεινή θέση ο Πούλιος και η παράταξή του...

Στο στάδιο της προανάκρισης βρίσκεται η υπόθεση των μηνύσεων που υποβλήθηκαν ανήμερα της εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέας δημοτικής αρχής στην Ξάνθη, τον Μάιο του 2014, αφού ο Εισαγγελέας Ξάνθης, αποφάσισε να διερευνήσει σε βάθος τις μηνυτήριες αναφορές και ρίξει άπλετο φως στην προσπάθεια "καθοδήγησης" της κοινής γνώμης, απο την παράταξη Πούλιου.