Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Χωρίς διόδια το Σαββατοκύριακο - Οι εκπτώσεις σε ΚΤΕΛ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοινώνει ότι, προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής, θα είναι δωρεάν, χωρίς καταβολή διοδίων, οι διελεύσεις επιβατικών Ιδιωτικής Χρήσης και δικύκλων οχημάτων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της Χώρας και στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 4 και 5 Ιουλίου 2015 και χωρίς διόδια οι διελεύσεις στην Αττική οδό την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.


Δεν έχουν χρήματα να μετακινηθούν οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι για το Δημοψηφισμα

Σε φάση αδυναμίας βρίσκονται οι περισσότεροι δικηγόροι που έχουν λάβει εντολή να βρίσκονται στα εκλογικά τμήματα της χώρας για την διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος την Κυριακή, αφού δεν έχουν πληρωθεί ακόμη και την αποζημίωση των προηγούμενων εκλογών.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, την Κυριακή αναμένεται να παρουσιαστούν πολλά "κενά" και απουσίες στα εκλογικά τμήματα και να "επιταχθούν" δικηγόροι οι οποίοι είναι στη λίστα ως αναπληρωματικοί, ενώ επίσης αμφίβολο είναι, αν θα υπάρξουν γραμματείς και εφορευτικές επιτροπές που θα συμβάλλουν στην δημοκρατική αυτή διαδικασία, η οποία όμως έγινε με τους πιο βιαστικούς όρους.
Πάντως, και σε κάθε περίπτωση - αν και θα μπορούσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης να δηλώσει αδυναμία διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος λόγω έλλειψης οργάνωσης - η διενέργεια αυτής της Συνταγματικά προβλεπόμενης διαδικασίας έκφρασης των πολιτών, γίνεται υπο τις χειρότερες συνθήκες για τη χώρα και τους συμμετέχοντες σε αυτή.

Επιβάλλεται η υποχρεωτική αποδοχή πληρωμών με κάρτες σε επιχειρήσεις

ΜΕ την ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (ΦΕΚ Β' 66/30-06-2015) επιβάλλεται η υποχρεωτική  αποδοχή πληρωμών με κάρτες σε επιχειρήσεις.Δεν διευκρινίζεται αν εξαιρούνται επιχειρήσεις που δεν δύνανται να διαχειριστούν τα ποσά αυτά για πληρωμές, λόγω μη σύνδεσης με το σύστημα Διατραπεζικών Συναλλαγών (e-baking). 



Ωστόσο οι επιχειρήσεις μπορούν σε συνεννόηση με τις τράπεζες που διατηρούν τραπεζικό λογαριασμό αποκτήσουν e- baking.Καλούνται όλοι οι επιχειρηματίες να εφαρμόσουν επακριβώς την διάταξη προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις.

"ΝΑΙ" στο Δημοψήφισμα απο τον ΣΕΒΕ

Ως «Αρμαγεδδώνα» για τις επιχειρήσεις και την αγορά, χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα και την παρούσα κατάσταση ο ΣΕΒΕ, κάνοντας έκκληση προς την κυβέρνηση για «Άμεση η ανάγκη επιστροφής στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους με διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της παραμονής στο ευρώ». Αναφέρει σχετικά:
"Οι επιπτώσεις στην αγορά και τις επιχειρήσεις από την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους και με αποκορύφωμα την εξαγγελία του δημοψηφίσματος είναι πλέον ανυπολόγιστες. Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η χώρα έχει πάει δεκαετίες πίσω και το γεγονός αυτό είναι εμφανές σχεδόν σε όλα τα επίπεδα.


Ο ΣΕΒΕ σε καθημερινή βάση είναι σε επικοινωνία με τις επιχειρήσεις-μέλη του, προσπαθώντας να καταγράψει τα προβλήματα που έχουν προκύψει και να τις κατευθύνει για την αντιμετώπισή τους. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι τράπεζες αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση της κυβέρνησης για τραπεζική αργία και έλεγχο κεφαλαίων έχουν δημιουργήσει καταστάσεις, οι οποίες είναι αδύνατον να αντιμετωπιστούν και οι επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο.

Οδηγός για τους επιτυχόντες της Κοινωφελούς Εργασίας


Με αφορμή την ανάρτηση του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων και του Οριστικού Πίνακα Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης» (σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015, στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού, www.oaed.gr), μετά από απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Μαρίας Καραμεσίνη δίνεται στη δημοσιότητα ο «Οδηγός Εφαρμογής των διαδικασιών υπόδειξης, αντικατάστασης, προσλήψεων και καταβολής της επιχορήγησης» του προγράμματος για την πληρέστερη ενημέρωση των επιλεγέντων ανέργων και των επιβλεπόντων φορέων.
Σύμφωνα με τον «Οδηγό Εφαρμογής των διαδικασιών υπόδειξης, αντικατάστασης, προσλήψεων και καταβολής της επιχορήγησης, στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρόσκλησης για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Επιβλέποντες Φορείς 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης»:

Γαστρονομική συνάντηση στην παραλία Ερασμίου



Γαστρονομική συνάντηση στην παραλία Ερασμίου την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 πραγματοποίησε ο Δήμος Τοπείρου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Ερασμίου, τον σύλλογο γυναικών Ερασμίου και τις γυναίκες του ΚΑΠΗ Ερασμίου.

«Νέκρωσε» και η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων



Μέχρι και η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει «νεκρώσει» αυτήν την εβδομάδα, αφού το βλέμμα των ελλήνων είναι στραμμένο στις πολιτικές εξελίξεις με αποτέλεσμα να έχει σταματήσει η κίνηση σε λογιστές και φοροτεχνικούς, παρά το γεγονός ότι η φορολογικές είναι μια υποχρέωση, που είτε έτσι είτε αλλιώς δεν πρόκειται κανένας έλληνας φορολογούμενος να αποφύγει.

Ακυρώνονται και τα «17α Θυμίσματα και Παρχάρια»


Ακυρώσεων συνέχεια λόγω του δημοψηφίσματος της 5η Ιουλιου και έτσι στην πόλη της Ξάνθης, εκτός από το Πανελλήνιο Αντάμωμα της Θράκης, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε και η εκδήλωση «17α Θυμίσματα και Παρχάρια» από τον Σύλλογο Ποντίων Νομού Ξάνθης, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «Λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί η εκδήλωση "17α Θυμίσματα & Παρχάρια" ακυρώνεται.

Παρατείνεται η υποβολή μηχανογραφικών έως τις 17 Ιουλίου



Έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων των μαθητών που πήραν μέρος στις Πανελλήνιες του 2015 , όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Πιο συγκεκριμένα το υπουργείο ανέφερε ότι «η παράταση δίνεται λόγω της λειτουργίας των περισσότερων λυκείων της χώρας ως εκλογικά κέντρα για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.» 

Ακυρώνεται το 3ο Πανελλήνιο Αντάμωμα στη Θράκη



Οι οργανωτές του 3ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος στη Θράκη, ανακοινώνουν ότι λόγω της προκήρυξης δημοψηφίσματος, η ημερομηνία πραγματοποίησης του οποίου συμπίπτει με το χρόνο πραγματοποίησης των εκδηλώσεων, αποφάσισαν την χρονική μετάθεση του 3ου Πανελλήνιου Πολιτιστικού Ανταμώματος.
Η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί τον Ιανουάριο του 2016.

1 Ιουλίου 2015: Ιστορική Χρεοκοπία- Έναρξη Δεινών


Γράφει ο Κωνσταντίνος Γεροντής

Φίλες-Φίλοι,
Επανέρχομαι, διατυπώνοντας και σ’ αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα τις σκέψεις μου. Είμαι γεμάτος από την ανησυχία της ημέρας που ξεκίνησε σήμερα 1η Ιουλίου 2015. Ατυχώς ανιστόρητοι πολιτικοί Ταγοί, που κατά πολιτική συγκυρία κυβερνούν αυτόν τον τόπο, οδήγησαν οριστικά την Ελλάδα στην χρεοκοπία και την εξαθλίωση οδηγώντας την τελικά εκτός του Ευρώ και σίγουρα και εκτός της Ε.Ε.
Μια πορεία την οποία ο Εθνικός Οραματιστής του περασμένου αιώνα Κωνσταντίνος Καραμανλής πάλεψε σκληρά προκειμένου να επιτύχει την ενεργό παρουσία μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Ένα δεύτερο στην συνέχεια, δυνατό πολιτικό μυαλό ο Ανδρέας Παπανδρέου, επέβαλε την βελτίωση της παρουσίας μας στην Ευρωπαϊκή Πορεία και Προοπτική. Ακολούθησαν πλήθος λαθών, άλλων πολιτικών ηγετών και συνδικαλιστών της χώρας μας, στην πορεία των σαράντα χρόνων της παρουσίας μας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΝΑΙ! ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΑΙ.


Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου


Ήταν ένα καλό ταξίδι. Αυτό το ταξίδι του πρωθυπουργού Τσίπρα στην εξουσία ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, υποσχέθηκε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό, ότι θα επαναφέρει το αφορολόγητο στα 12.000€, ότι θα σκίσει το μνημόνιο με ένα άρθρο, ότι θα διώξει την τρόικα, ότι θα φέρει την αξιοπρέπεια, και το χαμόγελο ξανά στα χείλη των Ελλήνων, οτι θα επαναφέρει την δημοκρατία και αλλά συμπαθητικά, και φιλόδοξα. Σήμερα το ταξίδι τελείωσε άδοξα, κατέληξε σε εφιάλτη, καθώς ύστερα από πέντε μήνες παραμυθένιας διαπραγμάτευσης, η χώρα πτωχεύει στα χέρια του! Με ερασιτεχνισμούς, ιδεοληπτικές αγκυλώσεις και προχειρότητες οδήγησε μια χώρα στην καταστροφή για ένα καπρίτσιο επαναστατικό, για μια ιδέα,  που προέκυψε από την μίξη μιας αριστερής κομμουνιστικής ρητορείας και μιας εμμονικής, ακροδεξιάς εθνικοπατριωτικής υπερβολής. Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται στο σταυροδρόμι του αφανισμού της και στέκει μετέωρη και χαμένη σε μια ιδεολογική παραζάλη, κρατώντας στα χέρια της ένα χαρτί, ένα ψηφοδέλτιο-διαβατήριο για το ταξίδι του χαμού, τον οποίο θα απολαύσει με περηφάνια και αξιοπρέπεια. Πως φτάσαμε ως εδώ, έχει αναλυθεί πολλές φορές. Σήμερα καλούμαστε να

Ανοιχτά τα Γραφεία Διαβατηρίων το Σαββατοκύριακο λόγω του Δημοψηφίσματος



Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Γραφεία Διαβατηρίων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, καθορίζεται για το προσεχές Σαββατοκύριακο, ως ακολούθως:

Ετοιμότητα για την ηλεκτρονική ασφάλεια του Δημοψηφίσματος



Τα μέτρα ηλεκτρονικής ασφάλειας, που θα ληφθούν για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 ήταν το θέμα σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου,  στην έδρα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ «Η Δαιμονικη Ενεργεια Και Η Κατανικηση Της»


σημεριν εαγγελικ περικοπ ποκαλύπτει τν πραγματικότητα το Σαταν, ποος καταδυναστεύει τν νθρώπινη ψυχ κα τν σπρώχνει στν  πομόνωση κα σ σειρ ντικοινωνικν κδηλώσεων.
Μι π τς λίγες φορς πο ο δαίμονες επαν τν λήθεια ταν στν ρημο τν Γεργεσηνν. κε τυραννοσαν δυ δυστυχες νθρώπους. Πραγματικ ράκη, εχαν πομονωθε π τν κοινωνία κα ταν φόβος τς περιοχς.
Μόλις Κύριος παρουσιάσθηκε, τ δαιμόνια ναγνώρισαν τν Λυτρωτ το κόσμου κα μολόγησαν τι τος χωρίζει γεφύρωτο χάσμα μ τν Χριστό, πο εναι λήθεια, τ φς κα γάπη. «Ποιά σχέση πάρχει νάμεσα σέ σένα καί σέ μς, μς χωρίζει χάσμα γεφύρωτο, τρέμουμε την παρουσία σου».