Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 7 Ιουλίου 2015 η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.
Δείτε το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου:
πηγη: www.romfea.gr

Θερινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και εφήβων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους τα θερινά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και εφήβων της Ιεράς Μητροπόλεως Ξάνθης και Περιθεωρίου , που φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια .
Μέσα σ΄ ένα πανέμορφο καταπράσινο βουνό της ορεινής  Ξάνθης , έξω από το χωριό Δρυμιά , 100 παιδιά , απολαμβάνουν τη φύση, την ομαδική διαβίωση και την πνευματική ζωή , με τις ευλογίες και τις ευχές του Επισκόπου της Ξάνθης και του Περιθεωρίου κ . κ . Παντελεήμονος .


Στην Δρυμιά φιλοξενούνται από την 29η Ιουνίου έως και την 6η Ιουλίου κορίτσια Δημοτικού Σχολείου και θα ακολουθήσουν τα κορίτσια Γυμνασίου – Λυκείου από την 6η Ιουλίου έως και την 13η Ιουλίου .
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι περίοδοι των Αγοριών.
Με το γενικό σύνθημα - 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΥΜΙΑ – 20 ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΑΡΑ – αλλά και τις άοκνες φροντίδες του Επισκόπου , τα παιδιά ξεκουράζονται , ασχολούνται με επιμορφωτικές δραστηριότητες και μαθαίνουν ότι ο συνάνθρωπός τους , είναι ο καθρέφτης και η προέκταση του εαυτού τους.

«Ανεβαίνει» συνεχώς το…θερμόμετρο στην Ξάνθη


Μπορεί οι ζέστη του καλοκαιριού να καθυστέρησε, αφού ο Ιούνιος πέρασε με σύννεφα και βροχές, ωστόσο μαζί με το…capital control ξεκίνησαν και οι υψηλές θερμοκρασίες και στην πόλη της Ξάνθης, ενώ κάθε μέρα που περνά, ο υδράργυρος του θερμόμετρου «ανεβαίνει» όλο και πιο πολύ.

Έτσι ξεκινάει την «επίθεσή» της για φέτος η Skoda Ξάνθη

Το απόγευμα της Τρίτης στο “SKODA ΞΑΝΘΗ Arena” ξεκίνησε την προετοιμασία της η ξανθιώτικη ομάδα.
Στις 18:30 έλαβε χώρα ο αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, στον οποίο παραβρέθηκαν από τη Διοίκηση ο Διευθύνων Σύμβουλος Νίκος Επιτρόπου, τα μέλη Γιώργος Μπερμπέρογλου, Πέτρος και Νίκος Δαμκαλής και ο Τεχνικός Διευθυντής Γιάννης Παπαδημητρίου.
Ο Μητροπολίτης Ξάνθης στη σύντομη ομιλία του τόνισε: «Σήμερα αγιάζουμε τον χώρο αυτό, το γήπεδο, τον δικό σας αγωνιστικό στίβο και ταυτόχρονα όλους εσάς για να αρχίσει και να τελειώσει η σαιζόν χωρίς προβλήματα και με πολλές νίκες. Πέρσι μας κάνατε υπερήφανους με την παρουσία σας στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος κι όλοι θέλουμε η νέα ποδοσφαιρική περίοδος να ικανοποιήσει την επιθυμία σας για διάκριση. Σας εύχομαι καλό κουράγιο, καλή δύναμη κι επιτυχίες.»
Στη συνέχεια το τεχνικό επιτελείο που απαρτίζεται από τον προπονητή Ραζβάν Λουτσέσκου, τους βοηθούς του Νίκο Νεντίδη και Ντιέγκο Λόγκο, τον γυμναστή Τάσο Σιδερίδη, τους προπονητές τερματοφυλάκων Αλέκο και Γιώργο Μαλαδένη, έδωσε τις οδηγίες του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας στην πρώτη ανοιχτή προπόνηση.


Μοναδική λύση προστασίας των χρημάτων, η αγορά ακινήτων!

Ως μοναδική λύση για την προστασία μετρητών στις τράπεζες, προκειμένου να μην υποστούν άμεσα αυτά την όποια υποτίμηση ή "κούρεμα", είναι η εξαγωγή τους απο τα ταμεία των τραπεζών για την αγορά ακινήτων.
Το μοντέλο αυτό έχει εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία τόσο στην Κύπρο όσο και σε άλλες χώρες παλιότερα όπου παρουσιάστηκε το ίδιο πρόβλημα με τα capitals control.


Άνθρωποι της κτηματαγοράς, αναφέρουν ότι, "οι συναλλαγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση είναι αυτές για την αγορά ακινήτων, εντός και εκτός χώρας..."
Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι πληρωμές μπορούν να γίνουν με ηλεκτρονικό σύστημα (σ.σ. e-banking) αλλά και με ειδική άδεια μεταφοράς χρημάτων μέσω της επιτροπής που έχει συσταθεί στην Τράπεζα Ελλάδος και η οποία χορηγείται μέσω των καταστημάτων τραπεζών με ευθύνη των διευθυντών.

Χωρίς παράβολα οι αγωγές και οι προσφυγές στα Δικαστήρια

Το ίδιο διάστημα, δηλαδή για όσο παραμένουν κλειστές οι τράπεζες αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής  των  χρηματικών ποσών που προκύπτουν  από την  μετατροπή  των ποινών ή την εξαγορά των ποινών
Χωρίς παράβολα, δικαστικά ένσημα, γραμμάτια προείσπραξης, κ.λπ.  μπορεί να κατατίθενται στα δικαστήρια όλης της χώρας οι μηνύσεις, αγωγές, προσφυγές και τα άλλα ένδικα μέτρα, για όσο διάστημα παραμένουν κλειστές οι Τράπεζες.
Το ίδιο διάστημα αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής  των  χρηματικών ποσών που προκύπτουν  από την  μετατροπή  των ποινών ή την εξαγορά των ποινών.
Αυτό αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος σε εγκύκλιό του με την οποία παρέχονται διευκρινίσεις για την άσκηση ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά την τραπεζική αργία.



Συνεδριάζει την Παρασκευή το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης


Με δεκαεννέα θέματα ημερήσιας διάταξης θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Παρασκευής 10 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης στο Δημαρχείο Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

Μείωση 50% στις διεθνείς τιμές των καυσίμων - 25% στην Ελλάδα!

Τη μεγάλη απόκλιση μεταξύ λιανικών και χονδρικών τιμών στα καύσιμα παραδέχεται το Υπουργείο Οικονομίας, σε έγγραφό του προς τον Βουλευτή Δράμας Του Ποταμιού, Κυριάκο Χαρακίδη, ως απάντηση σε σχετική Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής.
Όπως επισημαίνεται, οι διεθνείς τιμές αργού πετρελαίου, για το διάστημα Ιούνιος 2014 – Ιανουάριος 2015, μειώθηκαν κατά 50%, ενώ κατά το ίδιο διάστημα στη Χώρα μας, οι λιανικές τιμές μειώθηκαν μόλις κατά 25%!
Ωστόσο, παρόλο που παρατίθενται στην απάντηση του Υπουργείου στοιχεία για τη διακύμανση των τιμών, εντούτοις δεν επισημαίνεται τίποτα για τα αναγκαία μέτρα, ώστε να περάσει στον Έλληνα καταναλωτή, η μείωση των τιμών σε διεθνές επίπεδο.

Όσον αφορά τα πρόστιμα του συστήματος εισροών – εκροών, το Υπουργείο Οικονομίας μεταθέτει τις ευθύνες  στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της Χώρας, καθώς, όπως τονίζεται, δεν έχουν αποσταλεί από καμία Διεύθυνση, τα αποτελέσματα των σχετικών ελέγχων.
Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Οικονομίας αναμένει από τηΓΕΝΙΚΉ ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΏΝ ΣΥΣΤΗΜΆΤΩΝ του Υπουργείου Οικονομικών, να αποστείλει τον σχετικό κατάλογο των πρατηρίων που έχουν ολοκληρώσει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, προκειμένου στη συνέχεια να γίνουν οι αναγκαίες διασταυρώσεις.

Δεν θα ανοίξει φέτος η μαθητική κατασκήνωση των Αβδήρων


Με μια λιτή ανακοίνωση, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Αναστάσιος Μάρκου ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης, «τη μη λειτουργία της μαθητικής κατασκήνωσης «Τα Αρχαία Άβδηρα», για το θέρος του 2015, λόγω της παρούσας συγκυρίας.»

Ο απολογισμός του Ιουνίου, σε θέματα Οδικής Ασφάλειας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Ιουνίου του 2015, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

Ένα… «ξεροκόμματο» αγοράζουν από τα αρτοποιεία οι Ξανθιώτες


«Νεκρή» είναι η κίνηση και στα αρτοποιεία της Ξάνθης, ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα στην αγορά αρτοπαρασκευασμάτων, αφού οι Ξανθιώτες μετρούν ένα ένα τα ευρώ τους, κάνοντας «φριχτές» οικονομίες για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν με αποτέλεσμα να αγοράζουν μόνο ένα «ξερό»…ψωμί και τίποτα παραπάνω.

Φεστιβάλ ανατολικής μουσικής στην Ξάνθη από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης


To φεστιβάλ ανατολικής μουσικής συνεχίζει για έβδομη χρονιά φέτος,  περιλαμβάνοντας συναυλίες και σεμινάρια που αναδεικνύουν την μακραίωνη συγγένεια μουσικών παραδόσεων του τόπου μας με αντίστοιχες της Ανατολής. 

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στην Εγνατία Οδό στο ύψος της ΣΕΒΑΘ


Έντεκα τραυματίες άφησε το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στην Εγνατία Οδό στο ύψος της ΣΕΒΑΘ.

Ξεκίνησε το θερινό ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα της Ξάνθης


Ξεκίνησε από την 1η Ιουλίου και επίσημα το θερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της Ξάνθης, με μόνη αλλαγή επί της ουσίας, το απογευματινό άνοιγμα την Τρίτη και την Πέμπτη κατά μισή ώρα αργότερα.

Εκποιεί οικόπεδα σε αστέγους και οικονομικά αδύναμους ο Δήμος Αβδήρων


Την εκποίηση οικοπέδων σε άστεγους δημότες στον Οικισμό Πόρτο Λάγος, ανακοίνωσε ο Δήμος Αβδήρων, ύστερα και από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση.

«Χειροπέδες» σε 31χρονο ημεδαπό στην Ξάνθη


Συνελήφθη χθες 6-7-2015 το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 31χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για δύο χρόνια, για ληστεία κατ’ εξακολούθηση και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Οι συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.


Θυρανοίξια στο παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου στην Ξάνθη


Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, ανακοινώνει ότι την Πέμπτη 9 Ιουλίου και ώρα 18.30, θα τελεσθούν τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου τιμώμενο στην μνήμη του Αγίου Παϊσίου, το οποίο βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος.

Νέοι διευθυντές στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ξάνθης


Τοποθετήθηκαν με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Παναγιώτη Κεραμάρη, οι νέοι διευθυντές, οι οποίοι έχουν ήδη αναλάβει τα καθήκοντά τους, στα Γυμνάσια και Λύκεια της Ξάνθης.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος νέος Υπουργός Οικονομικών



Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκε εχθές με πολιτικό όρκο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε στον νέο υπουργό Οικονομικών καλή δύναμη στο έργο του. 

Προσοχή: κοτομπουκιές με….σαλμονέλα στην Ξάνθη


Κοτομπουκιές με…σαλμονέλα ανακάλυψε στην Ξάνθη ο Ε.Φ.Ε.Τ., συσκευασίες τις οποίες απέσυρε άμεσα από την εσωτερική αγορά ενώ ήδη διενεργούνται και οι σχετικοί έλεγχοι.