Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Άρθρο στον Iskra: «Όχι» Λαφαζάνη στη συμφωνία, προετοιμασία και για εθνικό νόμισμα

Τον δρόμο της δραχμής με άρνηση υπογραφής συμφωνίας με τους πιστωτές «δείχνει» η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη με άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο Iskra αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, στην οποία συζητήθηκε το μέλλον της Ελλάδας με την παραμονή της ή όχι στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. 


Αύριο η έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων της χώρας


Έκτακτη Γενική Συνέλευση Δημάρχων συγκαλείται αύριο, Πέμπτη, 9 Ιουλίου, και ώρα 11 το πρωί προκειμένου να αποτυπωθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι της χώρας στη καθημερινή τους λειτουργία, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος.

H ευθύνη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου |Amen.gr



Κανονικά αλλά καθυστερημένα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Δέσποινα Παρτσαλίδου «θα καταβληθεί κανονικά το προνοιακό επίδομα στους αντίστοιχους δικαιούχους.»
Μάλιστα όπως επεσήμανε η ίδια στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ «το επίδομα θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων στα τέλη Ιουλίου, με τους δικαιούχους να παραλαμβάνουν τα χρήματά τους ανά 60 ευρώ για τους κατόχους καρτών ΑΤΜ, ενώ για τους μη κατόχους καρτών ΑΤΜ, μπορούν να απευθύνονται στα γκισέ των τραπεζών και να παραλαμβάνουν το αντίστοιχο ποσό, αναλόγως την τράπεζα με την οποία συναλλάσονται. όλα αυτά βέβαια σε περίπτωση που διατηρηθεί το συγκεκριμένο τραπεζικό καθεστώς.»
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί οτι  όσοι δικαιούχοι λαμβάνουν τα χρήματά τους από τα ΕΛΤΑ, θα παραλάβουν το πλήρες ποσό που τους αντιστοιχεί.

Σε πλήρη ετοιμότητα η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης



Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, μιας και η θερμοκρασία μέρα με την ημέρα αυξάνεται.
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ επικοινώνησε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Αντώνιο Σπανό, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στην ετοιμότητα της Υπηρεσίας, όσο όμως και στο κατά πόσο σημαντικό είναι να προσέχουμε και εμείς ως πολίτες προκειμένου να μην έχουμε κάποιο δυσάρεστο αποτέλεσμα πυρκαγιάς.

Αυτή είναι η αλήθεια για τις Παιδικές Κατασκηνώσεις Αβδήρων

Τέλος καλό, όλα καλά για την μαθητική κατασκήνωση των Αβδήρων, αφού η χθεσινή λιτή ανακοίνωση του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Αναστάσιου, αντικαταστάθηκε το πρωί της Τετάρτης, με τα ευχάριστα νέα ότι «η κατασκήνωση θα λειτουργήσει κανονικά και φέτος.»


Πιο συγκεκριμένα η νέα ανακοίνωση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης αναφέρει «ύστερα από ανάκληση της Υπεύθυνης Δήλωσης Βασικού Προμηθευτή της κατασκήνωσής μας «τα Αρχαία Άβδηρα» και την διαβεβαίωσή του ότι η προμήθεια των ειδών θα υλοποιηθεί κανονικά, ανακαλούμε το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας και σας γνωρίζουμε ότι η λειτουργία των κατασκηνώσεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Η Αστυνομία για το τροχαίο στην ΣΕΒΑΘ


Όπως σας ενημερώσαμε και χθες για το τροχαίο ατύχημα που συνέβη στην Εγνατία Οδό στο ύψος της ΣΕΒΑΘ, υπάρχουν έντεκα τραυματίες, ενώ ο διακινητής έχει ήδη συλληθφεί.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το επίσημο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, ο 23χρονος διακινητής, υπήκοος Συρίας, διετάχθη να ακινητοποιήσει το όχημά του στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής-Ξάνθης.

Πολιτική χειρίστου είδους απο τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη.
Ασκείται μία χειρίστου είδους πολιτική, που παραπέμπει σε πολιτικές ολοκληρωτικών και καθεστωτικών συστημάτων, ενώ η ανακοίνωση υποτιθέμενων λύσεων σε προβλήματα του τόπου, μόνο θυμηδία προκαλεί!
Πιο συγκεκριμένα, και στο θέμα της μη λειτουργίας των Παιδικών Κατασκηνώσεων στα Άβδηρα, ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ανακοίνωσε μέσω του ελεγχόμενου ηλεκτρονικού μέσου ότι "κατόπιν ενεργειών του, τελικά θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις!!!"