Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

«Έκλεβαν»…το ηλεκτρικό ρεύμα


Συνελήφθησαν χθες Τετάρτη 8 Ιουλίου το μεσημέρι, σε χωριό της  Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 22 και 21 ετών, διότι προέβαιναν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας τους, που βρίσκεται σε χωριό της Ξάνθης.

ΑΡΘΡΟ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Γράφει: ο Κωνσταντίνος Γεροντής
Πρόεδρος της Εταιρείας ΈλληνοΕυρωπαϊκών μελετών
Πρόεδρος «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»: Πολιτιστικού φορέα Δεξαμενής Πολιτικής Σκέψης και προβληματισμού


Πενήντα χρόνων Ευρωπαϊκή διαδρομή, πάει ν’ ανατραπεί σε πέντε μήνες!! Ασφαλώς και προηγήθηκαν πολλές σωστές αλλά και λάθος πολιτικές επιλογές, από την διαχρονική πολιτική ηγεσία, η οποία διαχειρίσθηκε άλλα και συνέβαλε στην πορεία της χώρας. Παραταύτα παρέμεινε η Ελλάδα στον πυρήνα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, της Ε.Ε. και Ευρωζώνης.

Σύλληψη ημεδαπού στην Ξάνθη, για κατοχή όπλων

Συνελήφθη σήμερα (9-7-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 47χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

«Λύση εδώ και τώρα» ζητά η Περιφέρεια για τις βίζες τουριστών από Τουρκία



Θυμό, διαμαρτυρίες και εντάσεις από το χώρο των επαγγελματιών του Τουρισμού, προκαλεί η  ζημιογόνα για την εθνική οικονομία και την οικονομία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ακυρωτική  για τον τουρισμό, χρονοκαθυστέρηση στη χορήγηση της τουριστικής βίζας από τις προξενικές μας αρχές στην Τουρκία, λόγω «τεχνικών δυσκολιών» και αδυναμίας του υπάρχοντος προσωπικού να ανταποκριθεί στη ζήτηση.

Ανεβάζει ρυθμούς από νωρίς η Skoda Ξάνθη


Εδώ και δυο ημέρες έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη εν όψει της επόμενης αγωνιστικής σεζόν.
Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις της ομάδας στα Πηγάδια από τις 7 ως τις 13 Ιουλίου, όταν και θα αναχωρήσουν για το Πράβετς της Βουλγαρίας, όπου και θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ελάχιστοι οι Ξανθιώτες που προσέρχονται στη ΔΕΗ


Όσο μεγαλώνουν οι ουρές στα ΑΤΜ και στα γκισέ των τραπεζών λόγω της τραπεζικής αργίας και του capital control, τόσο λιγοστεύει και η κίνηση στις ΔΕΚΟ.

Ταλαιπωρίας...συνέχεια για τα 60 ευρώ



Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, ο κόσμος συνεχίζει να συνωστίζεται έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών για την παραλαβή του ημερήσιου ποσού των 60 ευρώ.

Κανονικά η προετοιμασία για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης


Με τις εκδηλώσεις στην Ξάνθη, να ακυρώνονται η μια μετά την άλλη, περνούν οι μέρες, αφού χορευτικές, μουσικές ακόμη και θεατρικές παραστάσεις, έχουν ακυρωθεί.
Κάτι που γεννά και ερωτήματα και για το τι μέλλει γενέσθαι με τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, οι οποίες για να πραγματοποιηθούν θέλουν αρκετό χρόνο και καλή προετοιμασία.

Στο μισό η παραγωγή γάλακτος στην Ξάνθη, λόγω έλλειψης ζωοτροφών


Στο 50% έχει πέσει η παραγωγή του γάλακτος στην Ξάνθη, αφού το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι είναι ιδιαίτερα μεγάλο μιας και λόγω της υπάρχουσας κατάστασης, δεν μπορούν να προμηθευτούν της ζωοτροφές τους.

Εγκρίθηκε ο κοινωνικός τουρισμός από τον ΟΑΕΔ για το 2015


Εγκρίθηκε από το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που αφορά 150.000 ωφελούμενους σύμφωνα με δημοσιεύματα και αναμένεται να ισχύσει από την 1η Οκτωβρίου 2015.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Η Αισιοδοξία Του Χριστιανικού Μηνύματος»

Στ σημεριν εαγγελικ νάγνωσμα Χριστς πευθύνεται στν παράλυτο τς Καπερναομ λέγοντας: «φέωνταί σοι α μαρτίαι σου». π τ μι μερι σωματικ σθενς ζητ γιατρει κα π τν λλη Χριστς το προσφέρει παλλαγ π τς μαρτίες.