Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Αποχώρησαν μέλη της αντιπολίτευσης από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης




Με  καυγάδες και με την αποχώρηση μελών της αντιπολίτευσης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, διεξήχθη την Παρασκευή το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης.
Πιο συγκεκριμένα το θέμα για το οποίο «ξέσπασε» σε άλλη μια συνεδρίαση η «μπόρα», αφορούσε στην τροποποίηση προγενέστερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την έγκριση Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου «Διαμορφώσεις και αποκαταστάσεις δρόμων της ορεινής περιοχής, εργολαβία «Διάνοιξη δασικού στο περιαστικό δάσος των Κιμμερίων.»

Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στα δάση της Ξάνθης

Μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας, προκειμένου να μειωθεί στο μέγιστο βαθμό ο κίνδυνος πυρκαγιάς, έλαβε η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.
Πιο συγκεκριμένα τα μέτρα αφορούν  στην απαγόρευση της κυκλοφορίας πλην των προσκυνητών και  των  µονίµων κατοίκων των περιοχών για τους οποίους προηγουµένως θα γίνεται καταγραφή των οχηµάτων τους για την είσοδο και την έξοδό τους, στο ευπαθές  περιαστικό ∆άσος που περικλείεται από τους δρόµους Κιµµερίων – Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και Παναγίας Καλαµούς προς 4,5χιλ. Ξάνθης – Σταυρούπολης και ανάπαλιν ως επίσης και του δρόµου που οδηγεί στην Εκκλησιαστική Σχολή (θέση Προφήτη Ηλία) αλλά και στο ευπαθές περιαστικό ∆άσους του οικισµού Τοξοτών - Γαλάνης του ∆ήµου Τοπείρου.

Χρήσιμες συμβουλές για τη σωστή χρήση του διαδικτύου το καλοκαίρι


Όλο και μεγαλύτερη είναι η χρήση του διαδικτύου από μικρούς και μεγάλους μέσω υπολογιστών και έξυπνων συσκευών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και έτσι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρέχει χρήσιμες συμβουλές σε γονείς και παιδιά σχετικά με τη σωστή και ασφαλή  χρήση του, προκειμένου να προστατεύσει τους γονείς και τα παιδιά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών αποδράσεων, ελαχιστοποιώντας τα περιστατικά κακόβουλης χρήσης του διαδικτύου.

Στις 13 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις


Ως συνήθως τις ημέρες του καλοκαιριού, θα πραγματοποιηθούν για άλλη μια χρονιά οι καθιερωμένες εκπτώσεις των καταστημάτων, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και οι οποίες θα διαρκέσουν έως τα τέλη του Αυγούστου.

Προσοχή: Νοθευμένα λάδια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη


Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει για την καταπολέμηση της νοθείας και την προστασία της αυθεντικότητας του ελληνικού ελαιολάδου, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΕΦΕΤ και σε συνεργασία με τη Β' Υποδιεύθυνση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, εντοπίσθηκαν οι παρακάτω δύο επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην εμπορία και τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, στην περιοχή της Ιωνίας Θεσσαλονίκης.

Συνεχής ο έλεγχος τιμών, σε βασικά καταναλωτικά αγαθά


Στα πλαίσια ελέγχων της αγοράς που πραγματοποιούνται από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,  κατόπιν εντολών του Περιφερειάρχη και των οδηγιών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή  στο διάστημα αργίας των Τραπεζών διαπιστώθηκε ότι η τροφοδοσία της αγοράς με τα βασικά καταναλωτικά αγαθά (τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα κ.λ.π.) γίνεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και δεν

«Να αναληφθεί πρωτοβουλία για θεσμική και κοινωνική ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας» ζητά ο Περιφερειάρχης


Επιστολή στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας και σε όλους τους Περιφερειάρχες της Χώρας, απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης, με σκοπό να αναληφθεί πρωτοβουλία για θεσμική και κοινωνική ενίσχυση της εθνικής προσπάθειας για την σύναψη βιώσιμης λύσης με την Ευρώπη.

ΑΡΘΡΟ: «Καλύτερα φτωχός αλλά Υπερήφανος και Αξιοπρεπής παρά χορτάτος αλλά υπόδουλος και ταπεινωμένος»

Γράφει: ο Αργύριος Ανδριώτης
Απόστρατος Αξιωματικός

Παρακολούθησα την αισχρή επίθεση που δέχθηκε ο Πρωθυπουργός της Χώρας μου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από μέρους συγκεκριμένων Ευρωβουλευτών, συγκεκριμένων παρατάξεων και συγκεκριμένων Χωρών. Και ξέρετε δεν είναι αυτά που λέει κάποιος αλλά ο τρόπος που τα λέει. Και ο τρόπος που τα είπαν στον Έλληνα πρωθυπουργό και κατ’ επέκταση σε μας τους Έλληνες, ήταν αλαζονικός, εκδικητικός και πάνω απ’ όλα πλημυρισμένος με μίσος. Αισθάνθηκα τόσο άσχημα που κάθισα και σκέφθηκα …………….