Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Ανοιχτά όλη την εβδομάδα για τα μηχανογραφικά τα Λύκεια της χώρας


Επιπλέον δυο ημέρες θα λειτουργήσουν όλα τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ, την Τρίτη 14-7-2015 και την Παρασκευή 17-7-2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο έχει προχωρήσει στην τροποποίηση των ημερών προγραμματισμένης λειτουργίας των Λυκείων για την υποστήριξη της ηλεκτρονικής υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Επάξια εκπροσώπηση του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης στην Σάμο

Με τι καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψε ύστερα από τετραήμερο ταξίδι, σήμερα Δευτέρα 13/7/2016, η αποστολή του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης από την Σάμο.
Απόλυτα ικανοποιημένοι τόσο από την φιλοξενία όσο και από εορταστικό κλίμα του «15ου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών» που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον πολιτιστικό Σύλλογο Βαθέος Σάμου «Ο Καπετάν Λαχανάς».

Έως τις 20/7 οι αιτήσεις για άλλο ένα πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Στη δημιουργία 2.417 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Επιβλέποντες Φορείς, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, αφορά η δεύτερη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 4/2015) προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα. 
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε από τις  10 π.μ. στις 11-7-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. στις 20 -7-2015. 

Ο αγροδιατροφικός φορέας, στο επίκεντρο της Περιφέρειας

Η αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  απαιτεί δεκάδες στοχευμένες προσπάθειες για την ανατροπή της πολυετούς αναδιαρθρωτικής αδράνειας.

Εκδήλωση μνήμης του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης για τους πεσόντες του πραξικοπήματος

Την Κυριακή 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Συλλόγου Κυπρίων Ν.Ξάνθης για να τιμηθούν οι πεσόντες του πραξικοπήματος του Ατίλλα που έλαβε χώρα την 20η Ιουλίου του 1974.

Έφυγε για Βουλγαρία η Skoda Ξάνθη

Νωρίς το πρωί σήμερα έφυγε για το Πράβετς της Βουλγαρίας η Skoda Ξάνθη προκειμένου να ξεκινήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. 

«Η συμφωνία επετεύχθη…»

Η ολονύκτια Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης, έλαβε τέλος λίγο πριν τις 10 το πρωί της Δευτέρας.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων άρχισε να διαφαίνεται πρόοδος καθώς η προοπτική της εξόδου από το ευρώ, φαίνεται να έχει πλέον απομακρυνθεί οριστικά, ενώ σταδιακά αρχίζουν και διαμορφώνονται οι συνθήκες που θα επιτρέψουν την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, όχι μόνο μεσοπρόθεσμα, αλλά και βραχυπρόθεσμα, δηλαδή για τις επόμενες εβδομάδες.

Πυροβόλησε και σκότωσε τον σκύλο της γειτόνισσας

Συνελήφθη το περασμένο Σάββατο  στη Γενισέα Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 79χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ζωοκτονίας και περί όπλων.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 79χρονο, διότι, τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας, στη Φελώνη Ξάνθης, πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο το σκύλο 65χρονου ημεδαπού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Αποδίδουν οι αστυνομικοί έλεγχοι για ναρκωτικά στην Περιφέρεια


Στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται καθημερινά στη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το διήμερο 9 και 10-7-2015, σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης και της Καβάλας, συνολικά οκτώ ημεδαποί, ηλικίας από 20 έως 61 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών.