Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Συζητώντας με τον Σπύρο Κιαρτζή: Πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Συζητώντας με τον Σπύρο Κιαρτζή: Πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ: Νέα συζήτηση ξεκίνησε στην Ελληνική αγορά ενέργειας σχετικά με την απαίτηση των δανειστών για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, με ένα μετοχικό...

Με…«χρονοκαθυστέρηση» οι πληρωμές των προγραμμάτων ΕΣΠΑ


Αρκετά είναι τα προγράμματα ΕΣΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη, στους Δήμους του Νομού Ξάνθης και με τα οποία κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, αφού προς το παρόν αυτά συνεχίζονται, με κάποια χρονοκαθυστέρηση βέβαια στις πληρωμές των επενδύσεων, αλλά με δεδομένη την τραγικότητα της κατάστασης σε πολιτικοοικονομικό επίπεδο, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Θεαματικά πεσμένη η αγορά κρέατος στην Ξάνθη

Όπως όλοι οι εμπορικοί κλάδοι, έτσι και αυτός του κρέατος επηρεάστηκε αρνητικότατα από τις πολιτικές εξελίξεις.

ΔΙΑΥΛΟΣ: Οι Υπουργοί που προειδοποίησαν την Ελλάδα πριν χρό...

ΔΙΑΥΛΟΣ: Οι Υπουργοί που προειδοποίησαν την Ελλάδα πριν χρό...: Ένα σημείωμα από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδα προς τον πρωθυπουργό προειδοποιούσε πως η χώρα του χρειάζονταν δύσκολες ο...

Υπόχρεοι να καταχωρίσουν στο Γ.Ε.ΜΗ την φορολογική τους, οι επαγγελματίες της Ξάνθης

Η Υπηρεσία Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) του Επιμελητηρίου Ξάνθης ενημερώνει  ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 της Υ.Α. 79752/30-12-2014(ΦΕΚ 3623/τ. Β’/31-12-14) όλοι οι υπόχρεοι  εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ. νομικά και φυσικά πρόσωπα (Ο.Ε., Ε.Ε., ΣΥΝ ΠΕ, ΑΤΟΜΙΚΕΣ, ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΕΣ, κ.τ.λ) πλην των κεφαλαιουχικών εταιρειών (Α.Ε. Ε.Π.Ε. & Ι.Κ.Ε.) έχουν υποχρέωση καταχώρισης στο Γ.Ε.ΜΗ. του αποδεικτικού υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
Η καταχώριση θα πρέπει να γίνει εντός δύο (2) μηνών από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, με ηλεκτρονικό τρόπο από τον υπόχρεο.


Μια ανάσα από την πιστοποίηση, οι Ιαματικές Πηγές στις Θέρμες

Τίποτε δεν μπορεί να συνεχιστεί λόγω της τραπεζικής αργίας και της γενικότερης δεινής κατάστασης της χώρας και αυτό φαίνεται πολύ καλά όχι μόνο από την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και από το «πάγωμα» πολλών έργων και εγκρίσεων.

Αποτελέσματα μοριοδότησης επιλογής βρεφών και νηπίων για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, σχολικού έτους 2015-2016

Αναρτήθηκαν σήμερα Τρίτη 14-07-2015 στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr οι προσωρινοί Πίνακες Αξιολόγησης και Επιλογής βρεφών και νηπίων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για το Σχολικό Έτος 2015-2016, ως εξής:
1.               Πίνακας βρεφών Α (βρέφη από 8 μηνών -1,5 ετών)
2.               Πίνακας βρεφών Β (βρέφη από 1,5 ετών  -2,5 ετών)
3.               Πίνακας νηπίων (νήπια από 2,5 –την προσχολική ηλικία)
Οι παραπάνω πίνακες εμφανίζουν τη σειρά κατάταξης βρεφών - νηπίων ανάλογα με τη συνολική μοριοδότηση έκαστου και
4.               Πίνακας μη δικαιούχων του προγράμματος.

Σε 24ωρη απεργία «κατεβαίνουν» αύριο οι φαρμακοποιοί


Για αύριο Τετάρτη 15 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί 24ωρη πανελλαδική απεργία των φαρμακοποιών, μετά την συμφωνία που επετεύχθη με τους θεσμούς και εξ’ αιτίας των μέτρων που υπάρχουν σε αυτή.

Ανοίγουν την Πέμπτη οι τράπεζες (;)


Μπορεί όλα να δείχνουν, τουλάχιστον προς το παρόν ότι οι τράπεζες, αναμένεται να ανοίξουν την Πέμπτη, ωστόσο κανείς ακόμη υπάλληλος δεν γνωρίζει ποιες συναλλαγές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν στην περίπτωση αυτή.

Μειωμένη η κίνηση στις παραλίες της Ξάνθης


Δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την κίνηση στις παραλίες οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών.
Σε επικοινωνία της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ με το ΚΤΕΛ Ξάνθης, τονίστηκε ότι «οι ημέρες που παρουσιάζεται η μεγαλύτερη κίνηση μέσα στην εβδομάδα, δηλαδή η Παρασκευή, το Σάββατο και η Κυριακή, παρουσιάζουν αισθητά μικρότερη κίνηση, από τις αντίστοιχες μέρες την περσινή χρονιά.»

Αντί για την χωρα... προέχει ο "ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ"!!!

Άκουσον - Άκουσον.
Αυτή είναι η λογική του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του!!!
Με τη φράση «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, είναι ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ», μπήκε στη Βουλή, η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.
«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό θα συζητήσουμε σήμερα και μαζί θα προχωρήσουμε», είπε χαρακτηριστικά, κατά την είσοδό της στη Βουλή.

Δείτε το σχετικό video: https://youtu.be/KtpKH5qi2e0 

Στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα


Κατατίθεται εντός της ημέρας στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών. Βασικό κομμάτι των φορολογικών μέτρων της συμφωνίας αποτελούν οι ανακατατάξεις στο ΦΠΑ, η αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, καθώς και οι αλλαγές στη φορολογία των αγροτών.