Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Έκτακτη είδηση: Φωτιά πλησίον του οικισμού της Σμίνθης

Φωτιά ξέσπασε πριν απο λίγο και κοντά στη Σμίνθη του Δήμου Μύκης, στον δρόμο προς Εχίνο, όπως πληροφορηθήκαμε τόσο απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, η οποία κατέφθασε άμεσα στο σημείο, όσο και απο υπάλληλο του Δήμου Μύκης, σύμφωνα με τον οποίο, η φωτιά μάλλον έχει ξεσπάσει σε κάποιο μαντρί της περιοχής εκείνης.
Ωστόσο δεν μπορέσαμε να αποσπάσουμε περισσότερες πληροφορίες για το γεγονός μιας και αυτό συμβαίνει τώρα, οπότε κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε τι ακριβώς έχει γίνει, ούτε το αν η φωτιά είναι μεγάλης έκτασης και απειλεί τον οικισμό της Σμίνθης, αφού το σημείο που καίγεται βρίσκεται ένα χιλιόμετρο μετά απο αυτόν.

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου, η Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Ξάνθη

Υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κατασκηνωτές» διοργανώνεται την Πέμπτη 23 Ιουλίου συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης με το Βαγγέλη Τσακίρη, ο οποίος θα παρουσιάσει τη δουλειά «Μόνο να ταξιδεύω».

Έκτακτη είδηση: Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση, στο Εύλαλο Ξάνθης

Δύο, επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα κατέφθασαν πριν απο λίγη ώρα στο Εύλαλο Ξάνθης, στην περιοχή Κύθνος, όπως πληροφορούμαστε, τα οποία προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά που ξέσπασε πριν απο λίγο σε χορτολιβαδική έκταση, σύμφωνα με τις πρώτες τουλάχιστον πληροφορίες, απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, η οποία ακόμη δεν έχει ολοκληρωμένη εικόνα ούτε για τις αιτίες της πυρκαγιάς, ούτε για την έκτασή της.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή

Μετά από παράταση που δόθηκε από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής αλληλεγγύης νέα ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) από μέρους των δυνητικά ωφελουμένων, ορίζεται η 15η Ιουλίου 2015 με καταληκτική ημερομηνία την 5η  Αυγούστου 2015.

Σοβαρό τροχαίο στην Ξάνθη με τραυματία έναν 15χρονο

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας μεταφέρθηκε ο νεαρός 15χρονος μετά το σοβαρό τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη στην περιοχή των Στρατιωτικών Οικημάτων Αξιωματικών (ΣΟΑ), εχθές το βράδυ στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα έξω από το Στρατιωτικό πρατήριο.

Ξεκίνησε η χορήγηση δελτίων για τα προγράμματα παροχών του ΟΓΑ

Ξεκίνησε από εχθές Τρίτη, η χορήγηση δελτίων για τα προγράμματα παροχών του ΟΓΑ έτους 2015 στους κληρωθέντες, οι οποίοι μπορούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης και από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ και να λάβουν τα δελτία τους.
Η διανομή των δελτίων θα πραγματοποιηθεί απο τα Κέντα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) όλης της χώρας.

Κλειστές και την Πέμπτη, οι τράπεζες

Παρατείνεται έως και τις 16 Ιουλίου 2015 η τραπεζική αργία και παράλληλα διευρύνονται οι τραπεζικές εργασίες που επιτρέπονται, με νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Κανονικά οι ψεκασμοί για τα κουνούπια, παρά τις όποιες δυσκολίες

Κανονικά προς το παρόν και παρά το γεγονός ότι, έφτασαν λίγο πριν την διακοπή τους, πριν λίγες ημέρες, συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως επιβεβαιώνει στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο Θεματικός Αντιπερφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Καταπολέμησης Κουνουπιών Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Δεινά και στα…σταφύλια, θα επιφέρει, αν συνεχιστεί η τραπεζική αργία

 Σε ιδιαίτερα δεινή θέση, αναμένεται να βρεθούν, εάν βέβαια συνεχιστεί η τραπεζική αργία, οι αγρότες που ασχολούνται με την παραγωγή των σταφυλιών, αφού εντός ολίγων ημερών, άλλοι θα κληθούν να εξάγουν τα προϊόντα τους και άλλοι να πληρώσουν συσκευαστήρια και…εργατικά χέρια.

Αυτό είναι το πρόγραμμα της νέας σεζόν για τη Skoda Ξάνθη

Χτες βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής των Αθηνών η κλήρωση του πρωταθλήματος της Superleague για τη σεζόν 2015-2016.

Αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού, στο Ωραίο Ξάνθης

Συνεχίζονται οι εκκλησιασμοί στα «αναστημένα» από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Νομού Ξάνθης και από τους αναδόχους συλλόγους, εκκλησάκια στα Πομακοχώρια της Ξάνθης και αυτή τη φορά, όσοι το επιθυμούν μπορούν να παραβρεθούν την Κυριακή 19 Ιουλίου 2015 και ώρα 8:00 το πρωί στον εκκλησιασμό μετ΄Αρτοκλασίας, που θα τελεστεί στο εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού στο Ωραίο Ξάνθης, όπως ανακοινώθηκε από την πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του  αναδόχου Συλλόγου τριτέκνων «Ο Άγιος Στυλιανός.»