Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Νέα παράταση για τις εισφορές σε ΙΚΑ

Νέα παράταση στην προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων δίνει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στους ασφαλισμένους του, εξαιτίας τωνCAPITAL controls.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Από την Διοίκηση του Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.ΑΜ. ανακοινώνεται ότι, λόγω των παρατάσεων της ειδικής τραπεζικής αργίας, η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων που έληγε την 30/06/2015, και είχε παραταθεί μέχρι την 10/07/2015 και ακολούθως μέχρι την 16/07/2015, παρατείνεται εκ νέου μέχρι και την τρίτη (3η) εργάσιμη ημέρα από την λήξη της ειδικής τραπεζικής αργίας, όποτε αυτή επέλθει.

Αλλάζει άρδην η διαδικασία αναλήψεων από τα ΑΤΜ - Όλο το νέο σχέδιο για τις "σωρευτικές αναλήψεις"

Σχέδια αποσυμφώρησης της ουράς στα ATM επεξεργάζεται η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το οικονομικό επιτελείο υπό την προϋπόθεση ότι μετά την ψήφιση των μέτρων, θα αρχίσει και πάλι να ρέει φρέσκο χρήμα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σχέδιο να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα "σωρευτικών" αναλήψεων. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

Εξιχνιάστηκε κλοπή σε χωριό της Ξάνθης

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, τις πρωινές ώρες της 25-6-2015, σε χωριό της Ξάνθης.

Εγκρίθηκε το δάνειο των 7 δις ευρώ για την Ελλάδα

Στην απόφαση να εγκρίνουν την χρηματοδότηση-γέφυρα προς την Ελλάδα κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο ευρωπαίο αξιωματούχο με γνώση των διαπραγματεύσεων, η ευρωομάδα ενέκρινε την βραχυπρόθεσμη, ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Τα στατιστικά της ανεργίας για τον μήνα Ιούνιο

Σε 803.687 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), για τον μήνα Ιούνιο 2015.
Πιο συγκεκριμένα από αυτά 464.623 (ποσοστό 57,81%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο  του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 339.064 (ποσοστό 42,19%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ γιαχρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Τροποποιείται την Κυριακή η κυκλοφορία στο κέντρο της Ξάνθης

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης ανακοινώνεται  ότι την Κυριακή 19 Ιουλίου, από τις 7.00π.μ. έως τις  5.00 μ.μ., λόγω των εργασιών διαγράμμισης του έργου: «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ» θα γίνεται τροποποίηση της κυκλοφορίας, με σύντομη διακοπή ή εκτροπή αυτής, στις οδούς 28ης Οκτωβρίου, Μιχαήλ Καραολή, Θερμοπυλών και Τσαλδάρη,  πλησίον της Κεντρικής Πλατείας.
Ο Δήμος Ξάνθης παρακαλεί ως προς την κατανόηση και την προσοχή οχημάτων και πεζών.  

Πρόσκληση για κατάθεση προσφορών, για το Κυλικείο στο Αμοιρίδιο

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους για την κατάθεση οικονομικών προσφορών για την παραχώρηση του Κυλικείου του Κλειστού Γυμναστηρίου «Φ. Αμοιρίδης», κατά το χρονικό διάστημα από 20/08/2015 έως 23/08/2015, στα πλαίσια της διεξαγωγής διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης ανδρών από την Π.Ε Ξάνθης.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.xanthi.gr για περισσότερες πληροφορίες.

Προκηρύχθηκαν τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης για τη νέα αγωνιστική περίοδο

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα, η ΕΠΣ Ξάνθης προκήρυξε τα πρωταθλήματά της για τη σεζόν 2015-16. Η κατηγοριοποίηση των ομάδων στις τρεις τοπικές κατηγορίες έχει ως εξής:

Τρία πύρινα μέτωπα, αντιμετώπισε την Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Με τρία πύρινα μέτωπα, ήρθε αντιμέτωπη την Τετάρτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης.
Μέτωπα για τα οποία ωστόσο έχει αποφευχθεί κάθε κίνδυνος αναζοπύρωσης.

Θετικά τα πρώτα στοιχεία για την Skoda Ξάνθη

Χτες το απόγευμα η Skoda Ξάνθη έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι απέναντι στην αλβανική KF Teuta, νικώντας την με 2-1, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καταγράφει τα πρώτα συμπεράσματά του για την λειτουργία της ομάδας.

Συλλαλητήριο του Π.Α.Μ.Ε Ξάνθης για το… «νέο μνημόνιο»

Με συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης και με πορεία στις γειτονιές και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, το Π.Α.Μ.Ε Ξάνθης, με το μαχητικό του συλλαλητήριο την Τετάρτη το απόγευμα, είπε «όχι» στο «νέο μνημόνιο» της Κυβέρνησης.

Συμφωνία Περιφέρειας και ΔΕΠΑ ΑΕ για το φυσικό αέριο

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 στην Κομοτηνή, συνάντηση εργασίας με θέμα την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου για οικιακή χρήση, στις 5 μεγάλες πόλεις της Περιφέρειάς μας.
Κατά τη διάρκειά της συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της ΔΕΠΑ ΑΕ η κατασκευή υποδομών διανομής φυσικού αερίου χαμηλής πίεσης, (και οικιακής χρήσης) μήκους 340 χλμ, στα 5 μεγάλα αστικά κέντρα της Περιφέρειας (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Δράμα) και ο προϋπολογισμός της φάσης αυτής προσδιορίστηκε στα 21,6 εκατ. Ευρώ,  εκ των οποίων 5,5 εκατ. ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια από το ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020 και τα υπόλοιπα η ΔΕΠΑ ΑΕ.

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες ταξί της Ξάνθης

Ραγδαία είναι η πτώση της κίνησης στα ταξί της Ξάνθης, όπως επιβεβαιώνουν στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι περιέγραψαν τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει ο κλάδος τους, αλλά και οι ίδιοι προσωπικά.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Το Φως του κόσμου»


Πιό τιμητικός χαρακτηρισμός ἀπ’ αὐτόν πού δίδει ὁ Χριστός στούς μαθητές του στή σημερινή Εὑαγγελική περικοπή τῆς Κυριακῆς τῶν Πατέρων τῆς Δ΄ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, δύσκολα βρίσκεται: «Ὑμεῖς ἐστέ τό φῶς τοῦ κόσμου».  Τούς ἀποκαλεῖ δηλαδή μέ τό δικό του ὄνομα, διότι Αὐτός εἶναι «τό φῶς τό ἀληθινόν, πού φωτίζει πάντα ἄνθρωπον, ἐρχόμενον εἰς τόν κόσμον». «Ἐγώ φῶς εἰς τόν κόσμον ἐλήλυθα», γιά νά σκορπίσω τά σκοτάδια τῆς συγχύσεως καί τοῦ χάους.  Μᾶς καλεῖ νά γίνουμε φῶτα στόν κόσμο πού ἀντανακλοῦν τήν ἀκτινοβολία Του.  

Υπερψηφίστηκε η Συμφωνία στη Βουλή

Με το «ναι»110 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και 13 βουλευτών των ΑΝΕΛ, και τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού πέρασαν από την Ολομέλεια της Βουλής τη νύχτα της Τετάρτης τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας των Βρυξελλών.
Συνολικά, σε σύνολο 299 ψηφισάντων βουλευτών, 229 ψήφισαν «ναι», 64 ψήφισαν «όχι»6 δήλωσαν «παρών.»