Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση


Λίγο μετά τις 8 το βράδυ ανακοινώθηκε η σύνθεση της ανασχηματισμένης κυβέρνησης υπο τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία προήλθε μετά την πολιτική κρίση που προκλήθηκε εξαιτίας των σημαντικών εξελίξεων μετά τη συμφωνία με την Ευρωπαική Ενωση για το Εθνικό Χρέος και την Οικονομία.
Αναλυτικά λοιπόν:


ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ 

Απεβίωσε ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης Χαράλαμπος Αραπατσάκος

Μια δυσάρεστη είδηση για τους Πανεπιστημιακούς κόλπους, καθώς ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης Χαράλαμπος Αραπατσάκος απεβίωσε μόλις στα 47 του χρόνια χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Κινητή Αστυνομική Μονάδα: Τα δρομολόγια της επόμενης εβδομάδας στους οικισμούς της Ξάνθης

Το δυναμικό παρόν της, σε κάθε γωνιά της Ξάνθης, θα δώσει για άλλη μια εβδομάδα η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, η οποία και έδωσε στη δημοσιότητα τα καθημερινά δρομολόγια, απο 20 έως και 25 Ιουλίου, προκειμένου να γνωρίζουν οι κάτοικοι των οικισμών της μέρες και τις ώρες κατά τις οποίες μπορούν να τους συναντήσουν και να συζητήσουν μαζί τους και βέβαια να ενημερωθούν για θέματα για θέματα τα οποία μας αφορούν όλους
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Από την Δευτέρα σε ισχύ, οι νέοι συντελεστές ΦΠΑ

Την εφαρμογή των διατάξεων για τους νέους συντελεστές ΦΠΑ από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Ασκήσεων συνέχεια για τη Skoda Ξάνθη

Η προετοιμασία της Ξάνθης για τη νέα αγωνιστική περίοδο συνεχίζεται χωρίς απρόοπτα στο Πράβετς της Βουλγαρίας. 
Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την προχτεσινή αναμέτρηση με την αλβανική KF Teuta, είχαν την ευκαιρία να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους το πρωί της Πέμπτης, καθώς πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις αποκατάστασης στην πισίνα του ξενοδοχείου των εγκαταστάσεων στην οποία έχει καταλύσει η ομάδα. 

Σήμερα ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης

Έως το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, δεν θα είναι σαρωτικός, αφού θα  γίνουν λίγες αλλαγές, γεγονός που ανοίγει το δρόμο προς τις κάλπες, πολύ πιθανόν γύρω στο Φθινόπωρο. 

Κλέφτης ετών…21, με πέντε κλοπές σε Καβάλα και Ξάνθη

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 4 κλοπές από αγροκτήματα και οικία και 1 κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, που είχαν διαπραχθεί, κατά το χρονικό διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος 2015, σε χωριά της Καβάλας και την πόλη της Ξάνθης, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονου ημεδαπού και ενός 56χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αρμενίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα των  κλοπών και αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Την Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες

Από τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλες οι τράπεζες, όπως διαβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας και έτσι οι πολίτες θα μπορούν να προσέρχονται στις τράπεζες και να καταθέτουν και να μεταφέρουν χρήματα, ενώ από τα ATM θα μπορούν να πάρουν τα 60 ευρώ, ανέφερε ο κ. Μάρδας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Στις 20 Ιουλίου, ξεκινούν τα «Δημοκρίτεια 2015»

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αβδήρων, το πρόγραμμα για τα 34α Δημοκρίτεια 2015, τα οποία ξεκινούν στις 20 Ιουλίου και τελειώνουν στις 7 Αυγούστου, με πολιτιστικές εκδηλώσεις για κάθε γούστο και βέβαια, πάντα, με παράδοση.

Άρθρο:«Προτείνω και Περιμένω…..»


Γράφει ο: Αργύριος Ανδριώτης
Απόστρατος Αξιωματικός
Μεσάνυχτα Τετάρτης προς Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015. Κατακαλόκαιρο. Τίποτα όμως δεν θυμίζει τα καλοκαιρινά βράδυα των προηγουμένων χρόνων. Τα βράδυα που μόνο οι Έλληνες ξέρουν να τα μετατρέπουν σε καταμεσήμερα. Με τα μαζώματα, τις παρέες τους, τα καλοκαιρινά σινεμά στις ταράτσες των πολυκατοικιών, τις φωτιές στις παραλίες και τόσες άλλες ιδιαίτερες, όμορφες, μοναδικές Ελληνικές συνήθειες.