Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Κρας τεστ για τη νέα κυβέρνηση η ψηφοφορία της Τετάρτης



Κρας τεστ για τον Αλέξη Τσίπρα και για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ψηφοφορία της Τετάρτης στη Βουλή με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων. Το ενδεχόμενο οι αντάρτες του κυβερνώντος κόμματος να αυξηθούν είναι πολύ πιθανό, καθώς στην ψηφοφορία θα μπουν φορολόγηση αγροτών, ασφαλιστικό αλλά και αποκρατικοποιήσεις, ενώ δεν μπορούν να αποκλειστούν και διαρροές από την αντιπολίτευση.


Στη ψηφοφορία του πρώτου πακέτου μέτρων, ο ΑΛΈΞΗΣ ΤΣΊΠΡΑΣ έχασε συνολικά 39 βουλευτές, γεγονός που τον οδήγησε σε ανασχηματισμό με κύριο χαρακτηριστικό την έξοδο της αριστερής πλατφόρμας από την νέα κυβέρνηση.

Βενιζέλος: Τα τρία στερεότυπα γύρω από το δημόσιο χρέος

«Δημόσιο χρέος αλήθειας» τιτλοφορεί το σημερινό του άρθρο στην Καθημερινή της Κυριακής ο τέως πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε μία προσπάθεια να αποδομήσει την «αντιμνημονιακή μυθολογία» στο ζήτημα του δημοσίου χρέους.


Γύρω από το δημόσιο χρέος διαμορφώθηκαν τρία στερεότυπα αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και εξηγεί:

Αλλάζει το Ασφαλιστικό - Αυξήσεις στα όρια ηλικίας - Ποιοι εξαιρούνται;


1. Οσοι βγαίνουν σε σύνταξη μετά από τις 30 Ιουνίου του 2015, θα παίρνουν το ποσό που αναλογεί στις εισφορές. Κάτι που καταργεί τα κατώτατα όρια, μειώνει έως 45% τα ποσά των συντάξεων για όσους έχουν 15-20 χρόνια ασφάλισης και χαμηλές αποδοχές και ακυρώνει τους σχεδιασμούς παλαιών ασφαλισμένων που σχεδίαζαν να λάβουν έξτρα εισόδημα με μια δεύτερη σύνταξη 15ετίας. Μετά την συμπλήρωση του 67ου έτους, θα χορηγείται πάντως το πλήρες ποσό της κατώτατης εγγυημένης σύνταξης, ενώ όσοι συνταξιοδοτούνται με 40 έτη ασφάλισης στα 62 θα λαμβάνουν κανονικά το έξτρα εγγυημένο ποσό...

Στις φλόγες η χώρα: 74 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου εκδηλώθηκαν 74 δασικές πυρκαγιές. Η κατάσταση των πυρκαγιών του τελευταίου 48ωρου έχει ως εξής:


Τα φαβορί πέρασαν στους τελικούς, στο «Κιβωτός Όπεν» του σκουός

Πλούσιο θέαμα και εντυπωσιακές μονομαχίες προσφέρει το «Κιβωτός Όπεν 2015» του σκουός (Kivotos Mykonos International Squash Open), που διεξάγεται σ’ ένα πραγματικά υπέροχο γήπεδο, σ’ ένα μοναδικό ξενοδοχείο όπως είναι το Κιβωτός, στον Ορνό, της οικογένειας Μιχόπουλου, στο νησί των ανέμων. Θέαμα αναμενόμενο μιας και μετέχουν εκτός από τους Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες παίκτες, σε μια διοργάνωση που έχει και την υποστήριξη της Ομοσπονδίας (ΕΦΟΑ).


Από αγωνιστικής πλευράς τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν απόλυτα στην Μύκονο και τα μεγάλα φαβορί θα είναι οι φιναλίστ των τελικών:  

Να μεταφερθούν τώρα οι μετανάστες απο την Αστυνομική Σχολή Ξάνθης!

Ως σχιζοφρενικό φαντάζει το σενάριο της συνύπαρξης σπουδαστών και μεταναστών στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης και είναι απορίας άξιο πως οι τοπικοί παράγοντες χαιρετίζουν μία τέτοια απόφαση του Υπουργού αρμοδίου για την δημόσια τάξη κου Πανούση.



Τόσο απο πλευράς ασφάλειας και υγείας, όσο και απο πλευράς εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, μία τέτοια λύση θα δημιουργήσει μόνο προβλήματα, ενώ είναι αμφίβολο αν οι γονείς των σπουδαστών θα δεχθούν τα παιδιά τους να φοιτούν δίπλα σε κέντρο κράτησης μεταναστών με ότι αυτονόητα συνεπάγεται!
Δεν γνωρίζουμε αν συγκεκριμένα συμφέροντα έχουν προκρίνει αυτή τη λύση.
Βεβαίως είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ, όχι όμως κάτω απο οποιεσδήποτε περιστάσεις και καταστάσεις.
Απαιτείται επανεξέταση του θέματος και φυσικά μεταφορά ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ των μεταναστών σε άλλο χώρο!

Θα "στραγγίξουν" την αγορά... με το νέο νόμο για τη λειτουργία τραπεζών!

Ανατρεπτική και χωρίς ίχνος στοιχείου ομαλοποίησης της κατάστασης στην πραγματική οικονομία, είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε εσπευσμένα για το άνοιγμα των τραπεζών.
Το όριο αναλήψεων παραμένει στα 60 ευρώ ημερησίως χωρίς να εξαιρεί τίποτα και κανέναν, ενώ οι πληρωμές που δικαιολογούνται είναι στο όριο... της εικονικότητας και της τρέλας, αφού επι της ουσίας μεταβιβάζονται ονομαστικές αξίες απο λογαριασμό σε λογαριασμό χωρίς δικαίωμα πραγματικής διαχείρισης των διαθεσίμων.
Το πιο τραγικό είναι ότι παύουν να ισχύουν εν τοις πραγμασι οι εγγυητικές επιστολές, όπως και οι επιταγές, οι οποίες και θα ισχύουν κατα περίπτωση και μετά απο απόφαση της ειδικής επιτροπής της Τραπέζης Ελλάδος.
Διαβάστε την ΠΝΠ, που αν μη τι άλλο "στραγγίζει" και άλλο την αγορά και βάζει την τελική "θηλιά" στο λαιμό των επιχειρηματιών:
Αναλυτικότερα, τα βασικά σημεία που αναφέρει η ΠΝΠ, σχετικά με την επαναλειτουργία των τραπεζών είναι: