Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Σε επιφυλακή για τις πυρκαγιές ολόκληρη η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- για αύριο, Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, όπως και για την Αν. Μακεδονία και Θράκη.
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για αύριο Τρίτη 21 Ιουλίου 2015, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- για τις εξής περιοχές:


Περιφέρεια Αττικής,
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Εύβοια)
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),
Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.civilprotection.gr.
(πηγή: www.enikos.gr)

Εξαιρετικές διακρίσεις για Ξανθιώτες μαθητές στην Ολυμπιάδα Φυσικής

 Πολύ ευχάριστα για τον εκπαιδευτικό κόσμο ήταν τα νέα από το Μουμπάι της Ινδίας, όπου πραγματοποιήθηκε η 46η Ολυμπιάδα Φυσικής καθώς δυο από τους συνολικά πέντε μαθητές της ελληνικής αποστολής προέρχονταν από την Ξάνθη. Η Ζωή Τσαγκαλίδου από το ΑΞΙΟΝ και ο Φώτης Σιάμμενος από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης.

Άλλη μια συνάντηση του έργου «GIMMIE SHELTER», στην Καβάλα

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνει Εθνική Συνάντηση με τίτλο «Το Διασυνοριακό Δίκτυο του GIMMIE SHELTER. Κάνουμε διάλογο για την προστασία των ευπαθών ομάδων. Μιλάμε. Συνεργαζόμαστε. Βοηθάμε». Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 και ώρα 11:00-15:00, στο Ξενοδοχείο Lucy, αίθουσα Αντισάρα στην Καβάλα στο πλαίσιο της δράσης 4.2 «National Meetings – Εθνικές Συναντήσεις» του έργου ‘’GIMMIE SHELTER’’ / Joint Strategy for the social protections of vulnerable social groups / Κοινή στρατηγική κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων» του Προγράμματος Διασυνοριακής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013.

Παράταση έως τις 26 Αυγούστου, για τις φορολογικές δηλώσεις

Άλλη μια παράταση, πήρε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2015, όπως αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών και έτσι η προθεσμία υποβολής λήγει πλέον στις 26 Αυγούστου, για τα φυσικά πρόσωπα και στις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις. 

Μεγάλες οι εκπτώσεις, «μουδιασμένοι» οι καταναλωτές της Ξάνθης

Μπορεί οι εκπτώσεις για την θερινή περίοδο να έχουν ξεκινήσει, ωστόσο η μόνη φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει την κατάσταση στα μαγαζιά της Ξάνθης, τουλάχιστον προς το παρόν είναι το «κάθε πέρυσι και καλύτερα.»

Σε ισχύ από σήμερα ο νέος ΦΠΑ

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα 20 Ιουλίου, οι αλλαγές στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας.
Αλλαγές οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν «πονοκέφαλο» όχι μόνο στους καταναλωτές, αλλά και στον εμπορικό κόσμο.

«Καμίνι» η Ξάνθη τις επόμενες ημέρες

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να ήταν κατά καιρούς βροχερό και όχι ιδιαίτερα ζεστό, αλλά ο υδράργυρος έχει «ανέβει» για τα καλά το τελευταίο διάστημα, και αυτή η τάση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

«Ζευγάρωσε» τις νίκες της η Skoda Ξάνθη

Τη δεύτερή της νίκη επί βουλγάρικου εδάφους πέτυχε το Σάββατο η Skoda Ξάνθη, η οποία επικράτησε της Σλάβια Σόφιας με 3-2.

Με τα capital controls σε ισχύ, άνοιξαν σήμερα οι τράπεζες

Άνοιξαν σήμερα 20 Ιουλίου όλα τα καταστήματα των τραπεζών, με τα capital controls  να παραμένουν σε ισχύ, όπως άλλωστε αναφέρει και Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την άρση της «τραπεζικής αργίας», η οποία και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

«Ο Ταρτούφος» του Μολιέρου, από την θεατρική ομάδα «Ανατολικά του Νέστου»

Την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 21.30 οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου Ανατολικά του Νέστου παρουσιάζουν στο θερινό δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης το κλασσικό έργο του ΜΟΛΙΕΡΟΥ «ΤΑΡΤΟΥΦΟΣ».

Άρθρο: «Οι χρήσιμοι ηλίθιοι του κ. Τσίπρα»

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος
Μπορεί η μπλόφα με την άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας να μην έκανε τις αγορές να χορέψουν με ζουρνάδες και νταούλια, και μπορεί οι εταίροι να μην έδωσαν ένα μνημόνιο άνευ όρων, όμως εκεί που ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπολογίζει είναι στους χρήσιμους ηλίθιους της αντιπολίτευσης.