Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Οδηγίες ενόψει του καύσωνα από την Περιφέρεια

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ενόψει του επερχόμενου καύσωνα γνωστοποιεί στους πολίτες μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης των συμπτωμάτων του για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών.

Συγκρότηση Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) απο το ΤΕΕ Θράκης

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ-Θράκης, γνωστοποιεί στα μέλη του ότι:
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, λόγω λήξης της θητείας των υφισταμένων Συμβουλίων ΣΥΠΟΘΑ στις Περιφερειακές Ενότητες Ξάνθης- Ροδόπης και Έβρου, πρόκειται να προβεί σε νέα συγκρότηση των
«Συμβουλίων Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ)»,
στην έδρα κάθε Περιφερειακής Ενότητας της Θράκης (Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη), σύμφωνα με τα άρθρα 30 έως και 34 του Ν.4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις», (ΦΕΚ 249Α).

Συμβουλές προστασίας του σπιτιού σας, κατά την διάρκεια των διακοπών

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, και όσοι έχουν τη δυνατότητα για να κάνουν έστω και ολιγοήμερες διακοπές, δεν χάνουν την ευκαιρία. Όμως σε αυτό το διάστημα, το σπίτι που έχουμε αφήσει πίσω μας αποτελεί εύκολο στόχο για τους επίδοξους ληστές. 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αστυνομίας, οι παρακάτω συμβουλές αποτελούν απαραίτητες κινήσεις για την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Τελευταία ημέρα για την… «περίοδο χάριτος» της ΔΕΗ


Λήγει σήμερα Τετάρτη  η περίοδος χάριτος που έδωσε η ΔΕΗ στους πελάτες της για την πληρωμή των λογαριασμών, σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία αποφασίστηκε η λήξη της τραπεζικής αργίας, αφού όπως ανακοίνωσε, «μόνο μέχρι και σήμερα Τετάρτη 22 Ιουλίου δεν θα επιβαρύνονται με τόκους οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί και οι ληξιπρόθεσμες δόσεις των διακανονισμών, ρύθμιση που ίσχυε ήδη από την ημερομηνία έναρξης της τραπεζικής αργίας (29.06.2015).»

Κατακόρυφη «βουτιά» αναμένεται στις φετινές βάσεις

Βουτιά αναμένεται φέτος στις βάσεις, μια βουτιά που όπως όλα δείχνουν θα φτάσει ακόμα και τα 2000 μόρια, ειδικά στις περιφερειακές σχολές.
Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να υπάρξει στις σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς οι κάκιστες βαθμολογίες στο μάθημα της Βιολογίας, θα τραβήξουν «προς τα κάτω» τις βάσεις για τις Ιατρικές και Φαρμακευτικές σχολές. 

Ανάλογη πτώση αναμένεται και στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, καθώς και εδώ οι πολύ κακές βαθμολογίες στα μαθήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών θα επηρεάσουν τις βάσεις για τις Φυσικομαθηματικές σχολές, όπως επίσης και για τις Πολυτεχνικές σχολές.

Συνεχίζει ακάθεκτη την προετοιμασία της, η Skoda Ξάνθη

Στην 9η ημέρα προετοιμασίας έχει φτάσει αισίως η Skoda Ξάνθη στο Πράβετς της Βουλγαρίας. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου προπονούνται καθημερινά εντατικώς και σε διπλές προπονήσεις, εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Στον Εχίνο για εξετάσεις, το Δ΄Σώμα Στρατού


Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015 από 10:00 έως 13:00Ω, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Ψυχίατρο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Σήμερα η ψήφιση του επίμαχου πολυνομοσχεδίου

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να αρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις για την συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους.