Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Φωτιά σε ξύλινη οικία στο Μυρωδάτο Ξάνθης

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε εξοχική κατοικία στο Μυρωδάτο της Ξάνθης, τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Μάλιστα η φωτιά, επεκτάθηκε και σε παρκαρισμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο,με υγραεριοκίνηση το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Φωτιά σε οικία στην οδό Παναγή Τσαλδάρη


Φωτιά, την οποία ωστόσο οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, κατάφεραν να θέσουν σύντομα υπό έλεγχο και να σβήσουν εν τέλει εντελώς, ξέσπασε πριν λίγη ώρα σε οικία στην οδό Παναγή Τσαλδάρη.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Καπνεργατών από την ερχόμενη Δευτέρα

Ο Δήμος Ξάνθης, ενημερώνει τους πολίτες οτι «από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου, κατά τις πρωινές ώρες, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης σε όλο το μήκος της οδού Καπνεργατών στα πλαίσια του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ»
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας, με διακοπή αυτής επί της οδού Καπνεργατών και εκτροπή της στις παρακείμενες οδούς.
Παρακαλούμε για την κατανόηση και την προσοχή σας.»

Μονή…ταρίφα στα ταξί και σε άλλα σημεία της Ξάνθης

Δεκτό έγινε το αίτημα των  οδηγών ταξί, από το Τμήμα Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης  αναφορικά με  την επέκταση της περιμετρικής ζώνης για τα ταξί προκειμένου να χρεώνεται μονή και όχι διπλή η ταρίφα σε περισσότερα σημεία της Ξάνθης.
Έτσι και πάντα σύμφωνα με την απόφαση με Αρ.Πρωτ: 87860/ΞΔΜΕ: 11840 (ΑΔΑ ΩΛΓΛ7ΛΒ-ΗΓΓ) «Επανακαθορισμός περιμετρικής ζώνης για τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ΤΑΞΙ) με έδρα την 1Η Διοικητική Μονάδα Ε.Δ.Χ. Π.Ε. Ξάνθης» της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, τα νέα όρια της περιμετρικής ζώνης για τα Ε.Δ.Χ.αυτοκίνητα (ΤΑΞΙ) με έδρα την 1Η Διοικητική Μονάδα Ε.Δ.Χ. Π.Ε. Ξάνθης, πέραν των οποίων ισχύει το τιμολόγιο ΙΙ (διπλή ταρίφα), έχουν ως εξής:

Συνεχίζονται οι θερινές εθελοντικές αιμοδοσίες σε διάφορες περιοχές της Ξάνθης

Γι’ άλλη μια χρονιά, πραγματοποιούνται από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης καλοκαιρινές εθελοντικές αιμοδοσίες σε διάφορες περιοχές του Νομού Ξάνθης.
Οι αιμοδοσίες έχουν ξεκινήσει από την Κυριακή που μας πέρασε και θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή που θα μας έρθει, στις 26 του μηνός.

Στην τελική ευθεία το θεματικό πάρκο στο Λημνίο Ξάνθης

Ολοκληρώθηκαν σχεδόν και όλες οι γραφειοκρατικές ενέργειες, αναφορικά με το Λημνίο της Ξάνθης, το οποίο σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τενχικών Υπηρεσιών Μανώλη Τσέπελη, «αναμένεται να παραδοθεί σε λίγες ημέρες προς χρήση σε όλους εκείνους που επιθυμούν να επισκεφθούν το πρωτοποριακό αυτό θεματικό πάρκο.»

Με 230 «Ναι» υπερψηφίστηκε το...«τρίτο μνημόνιο»

Με την επιβεβαίωση του...«διαζυγίου» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρόλα αυτά με ευρεία πλειοψηφία, ενέκρινε τα ξημερώματα της Πέμπτης η Βουλή, το δεύτερο προαπαιτούμενο νομοσχέδιο, γνωστό πλέον και ως...«τρίτο μνημόνιο.»

Θεωρία και πράξη για την Skoda Ξάνθη την Τετάρτη

Η χτεσινή ημέρα προετοιμασίας της Skoda Ξάνθη περιέλαβε και θεωρητική και πρακτική εξάσκηση.
Το πρωί της Τετάρτης δεν υπήρξε κανονική προπόνηση, αλλά αντ’ αυτού ο Ραζβάν Λουτσέσκου μαζί με το επιτελείο του προέβαλαν στους παίκτες το τελευταίο φιλικό με τη Σλάβια Σόφιας σε DVD προκειμένου να γίνει ανάλυση των τακτικών και των φάσεων και να επισημανθούν τα κομμάτια που θέλουν βελτίωση.

Ευχές για την ονομαστική του Εορτή, θα δεχθεί τη Δευτέρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης




Γίνεται γνωστό ὅτι τή Δευτέρα 27η Ἰουλίου 2015, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Μεγαλομάρτυρος καί Ἰαματικοῦ Παντελεήμονος, ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων θά ἱερουργήσει στόν Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό τοῦ Τιμίου Προδρόμου καί θά δεχθεῖ τίς εὐχές τοῦ χριστεπωνύμου πληρώματος στό Μητροπολιτικό Μέγαρο ἀπό 10:30 ἔως 13:30. 
Τό ἀπόγευμα τῆς ἑορτῆς ὁ Σεβασμιώτατος θά μεταβεῖ στίς Ἐκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις τῆς Μητροπόλεώς μας στήν Δρυμιά.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Τι πρέπει να κάνουμε εμείς»

Στην σημερινή ευαγγελική περικοπή του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων, παρουσιάζεται ένα πρόβλημα, για, το οποίο προτείνονται δύο διαφορετικές λύσεις. Πλήθη ανθρώπων με πολλές ανάγκες αναζήτησαν από τις γύρω πόλεις τον Χριστό στον έρημο τόπο, στον όποιο είχε καταφύγει, για να Τον ακούσουν και να θεραπεύσει τους αρρώστους τους.
«Όταν δε βράδυασε, ήρθαν σ' Αυτόν οι μαθηταί και του είπαν Κύριε, ο τόπος είναι έρημος και η ώρα περασμένη· άφησε λοιπόν τον κόσμο να πάνε στα χωριά και ν' αγοράσουν τρόφιμα».

«Έφυγε» από τη ζωή ο 15χρονος, απο το τροχαίο στα ΣΟΑ

Με τον πιο τραγικό τρόπο έληξε η περιπέτεια του 15χρονου ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά από Ι.Χ. στην περιοχή των ΣΟΑ στην Ξάνθη, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του χτες το βράδυ.Το δυστύχημα είχε λάβει χώρα το βράδυ της Τρίτης 14 Ιουλίου, έξω από το Στρατιωτικό Πρατήριο στην οδό Πραξιτέλους.

Συλαλλητήριο ΠΑΜΕ, για το...«3ο μνημόνιο»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 8 μ.μ το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στην Πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης. 

Πανηγύρι στη Γαλάνη του Αγίου Παντελεήμονα




Ο Πολιτιστικός σύλλογος Γαλάνης με την υποστήριξη του Δήμου Τοπείρου διοργανώνει πανηγύρι – Λαϊκό παραδοσιακό γλέντι για την γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα την Κυριακή 26 Ιουλίου στις 9:00 το βράδυ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου Γαλάνης.