Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ιούλιος 1974 – Ιούλιος 2015 - 41 χρόνια Δημοκρατία

*Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης
Απόστρατος Αξιωματικός

492 μήνες απόλυτης ελευθερίας. Δυστυχώς, αποδείχθηκε προφητικός ο καθηγητής μου (ας με συγχωρήσει που δεν ενθυμούμαι ποιος ήταν), που το 1975, όταν πλέον είχε εδραιωθεί για τα καλά η δημοκρατία στη χώρα μας, Εύελπις IIIης τάξεως εγώ, μπήκε στην τάξη μας, προβληματισμένος και μας λέει : «Παιδιά μου, βρήκαμε τη δημοκρατία ελεύθερη να κυκλοφορεί στους δρόμους και την πλακώσαμε στις σφαλιάρες. Αν συνεχίσουμε έτσι η Ελλάδα μας θα καταστραφεί».
492 μήνες μας κυβέρνησαν όλα τα κόμματα του πολιτικού φάσματος από δεξιά έως αριστερά, με τη μερίδα του λέοντος να μοιράζονται τα άλλοτε κραταιά κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κάθε φορά που ένα κόμμα παρέδιδε την εξουσία στο άλλο, μαζί παρέδιδε και άδεια ταμεία, καμένη γη, συντρίμμια και χάος. Για όλα φταίει ο προηγούμενος. Ποτέ εμείς. Ακόμα και σήμερα παρακολουθούμε στις δημόσιες συζητήσεις των πολιτικών μας, ο ένας να κατηγορεί τον άλλον για το ποιος φταίει που η Πατρίδα μας καταστράφηκε.
Γεγονός είναι ότι η Ελλάδα μας, δεν βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Έχει πέσει στο κενό, συνεχίζει να πέφτει και η μόνη μας ελπίδα είναι μήπως και βρεθεί κάποιο κλαδί και ανακόψει τη πτώση της, ίσως και να τη σταματήσει, πριν γκρεμοτσακιστεί.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, την επόμενη εβδομάδα

Με καθημερινή παρουσία, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό της Ξάνθης, η Δεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, συνεχίζει και την ερχόμενη εβδομάδα να είναι πανταχού παρούσα και να ακούει και να επιλύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Εκλογή προέδρου στη ΝΔ την άνοιξη του 2016. Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αναμένεται να επικυρώσει την χθεσινή απόφαση για εκλογή προέδρου από τη βάση.
Τόσο τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας όσο και αυτά του διευρυμένου Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος αποφάσισαν χθες ομόφωνα οτι «η ΝΔ θα οδηγηθεί σε εκλογή προέδρου με βάση το καταστατικό της και με χρονικό ορίζοντα που δεν θα ξεπερνά την άνοιξη του 2016.»

«Αυλαία» με ισοπαλία για την Skoda Ξάνθη

Χωρίς τέρματα έληξε η χτεσινή φιλική αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Πλατανιά στο Πράβετς της Βουλγαρίας, στο τελευταίο φιλικό επί βουλγάρικου εδάφους.
Το παιχνίδι, όπως φαίνεται και από τελικό σκορ, δεν ήταν ιδιαίτερα θεαματικό, με λίγες φάσεις προς τις δυο εστίες, και περιορίστηκε στον χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά οι προπονητές των δυο ομάδων έβγαλαν τα συμπεράσματά τους, καθώς και οι δυο παρέταξαν διαφορετικές ενδεκάδες στα δυο ημίχρονα.

«Πονοκέφαλος» οι πυρκαγιές για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Καθημερινό «πονοκέφαλο» προκαλούν οι φωτιές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, η οποία κλήθηκε εχθές να αντιμετωπίσει τρία μέτωπα.
Πιο συγκεκριμένα το πρώτο περιστατικό αφορούσε το κέντρο της Ξάνθης και την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου λόγω της κουζίνας τελικά, ξέσπασε φωτιά σε οικία, ο ένοικος της οποίας μάλιστα μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Ξάνθης.
Αίτιο της φωτιάς λοιπόν, όπως εξηγεί ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης Αντώνιος Σπανός, «είναι η αμέλεια.»

Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο στην Ξάνθη. Στα ύψη την άλλη εβδομάδα

Μετά από την, πιθανότατα, πιο ζεστή εβδομάδα του καλοκαιριού που μας πέρασε, το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα πέσει ελάχιστα στην πόλη της Ξάνθης.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος με την θερμοκρασία να αναμένεται να κυμανθεί από τους 22 ως και τους 31 οC.

Σε Ξανθιώτη το τυχερό «5άρι» του Τζόκερ

339.521,44 κερδίζει το τυχερό δελτίο τζόκερ που συμπλήρωσε Ξανθιώτης, για την κλήρωση της περασμένης Πέμπτης, στην οποία σημειώθηκε για άλλη μια φορά τζακ ποτ.
Τα δελτία που παίχτηκαν σε όλη την Ελλάδα, πολλά, ένα όμως από όλα αυτά, είχε τους πέντε αριθμούς που κληρώθηκαν, χωρίς βέβαια το (+1) που είναι το τζόκερ και αυτό ήταν ενός τυχερού Ξανθιώτη.