Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Πλήθος κόσμου, στα «Δημοκρίτεια 2015»

Πλήθος κόσμου επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο τα Άβδηρα, τα οποία «άνοιξαν» την αγκαλιά τους και υποδέχθηκαν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με πλούσιο σε εκδηλώσεις πρόγραμμα, μικρούς και μεγάλους στα «Δημοκρίτεια 2015.»

«Το να ζητάς είναι ανθρώπινο…το να προσφέρεις είναι θεικό…»


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ» απευθύνει τις θερμότατες ευχαριστίες  του σε όλους όσους βοήθησαν και έφεραν σε πέρας τις καλοκαιρινές αιμοδοσίες του συλλόγου για το έτος 2015.

Παιδικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Σε ερωτήσεις που μπορεί να κάνει ένας γονέας για τα παιδικά τμήματα που λειτουργούν στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, απαντούν οι υπεύθυνοι του ίδιου, υπενθυμίζοντας για άλλη μια φορά, ότι πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο μπορούν να απασχοληθούν, να μάθουν και να διασκεδάσουν ακόμη και οι μικροί μας φίλοι.

Συμβουλές της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για τις πυρκαγιές

Κάθε χρόνο εκτεταμένες πυρκαγιές σε πολλά μέρη της χώρας, κυρίως τον μήνα Αύγουστο, καίνε χιλιάδες στρέμματα δασικών ,λιβαδικών εκτάσεων και εκτάσεων με αγροτικές καλλιέργειες προκαλώντας σημαντικότατες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τα ελληνικά δάση είναι ευάλωτα στις πυρκαγιές –τα παρατεταμένα θερμά και ξηρά καλοκαίρια, οι δυνατοί άνεμοι, το έντονο ανάγλυφο των δασικών εδαφών και η εύφλεκτη ξηροφυτική βλάστηση.

Τροχαίο ατύχημα έξω από τα Άβδηρα, με ανατροπή Ι.Χ.

Κάτω από, ακόμα αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένα Ι.Χ. ανετράπη χτες το βράδυ έξω από τα Άβδηρα, στην επαρχιακή οδό Αβδήρων-Ξάνθης.

Καύσωνας στην Ξάνθη αυτήν την εβδομάδα

Όπως όλη η Ελλάδα, έτσι και η Ξάνθη θα βιώσει εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά την διάρκεια της εβδομάδας που ξεκίνησε σήμερα.

Από σήμερα οι αιτήσεις αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Έως και τις 7 Αυγούστου, πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους με τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να ενταχθούν στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων για την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Έκλεβαν πολυτελή αυτοκίνητα από την Ξάνθη

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, επτά  κλοπές πολυτελών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, που διαπράχθηκαν, το χρονικό διάστημα 26-11-2012 έως 23-4-2015, στην πόλη της Ξάνθης.