Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Με τους νεοαποκτηθέντες, η προπόνηση της Skoda Ξάνθης

Επί ακριτικού εδάφους συνεχίζεται, πλέον, η προετοιμασία της Ξάνθης. Το πρόγραμμα σήμερα περιελάμβανε δύο προπονήσεις, με τους παίκτες να κάνουν ασκήσεις κατοχής μπάλας και φυσικής κατάστασης το πρωί και να δουλεύουν σε αμυντική και επιθετική τακτική, στην κυκλοφορία της μπάλας και να παίζουν διπλό σε αγωνιστικό χώρο μικρότερων διαστάσεων το απόγευμα.
Σε αυτό συμμετείχαν κανονικά και οι δύο νεοαποκτηθέντες της Σκόντα, Νικολάι Ντιμίτροφ και Πάβολ Φάρκας. Βέβαια, ο Ντιμίτροφ έχει μπει από την Τρίτη (28/7), ενώ ο Φάρκας επέλεξε το Νο26 στη φανέλα του. Έτσι, η προετοιμασία των Θρακιωτών θα συνεχιστεί με νέες προπονήσεις την Πέμπτη (30/7).

Αποχωρεί από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης και η Θράκη Συδινής

Η τέταρτη ομάδα μετά τους Ακαδημία Βιστωνίδας, Εθνικό Ολβίου και Ορφέα 2005 που δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα της νέας αγνωστικής περιόδου, και δεύτερη μαζί με τον 2005 της Β’ κατηγορίας είναι η ομάδα της Θράκης Συδινής που ανακοίνωσε την αποχώρηση της.

«Πυρά» Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης, εναντίον της E-VALUE

Με αφορμή καταγγελία εργαζόμενης από την εταιρία της E-VALUE, ότι «διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας την Πέμπτη 23/6, οργισμένος για την μικρή παραγωγή των εργαζομένων, τους σήκωσε όρθιους με τα… χέρια ψηλά στο τμήμα τους, για αρκετή ώρα, σε στρατιωτικό στυλ», η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αφενός «στιλιτεύει» τέτοιου είδους πρακτικές και αφετέρου καλεί τους πολίτες την Κυριακή 2 Αυγούστου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, προκειμένου «να συγκροτηθεί επιτροπή και να οργανωθεί ο αγώνας τους.»
Πιο αναλυτικά επακριβώς η ανακοίνωση αναφέρει: 

Απάντηση ΕΛΓΑ, αναφορικά με τις αποζημιώσεις

Με αφορμή «κακόβουλα» όπως χαρακτηρίζει,  σχόλια που αμφισβητούν την πρόθεση του ΕΛΓΑ να καταβάλει αποζημιώσεις για ζημιές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο ο Πρόεδρός του σε δηλώσεις του αναφέρει οτι «ο ΕΛΓΑ μέχρι σήμερα, τέλος Ιουλίου διαρκούντoς έτους έχει καταβάλει στους Έλληνες αγρότες το ποσόν των 122.500.000 ευρώ, όταν στο έτος 2014 είχε καταβάλει 106.000.000 ευρώ, εξαντλώντας τις δυνατότητες του ψηφισμένου από την προηγούμενη Διοίκηση προϋπολογισμού και αφού ήδη έχουμε κάνει μια τροποποίησή του.

Με… «λουκέτο» απειλούνται τα φροντιστήρια από τον ΦΠΑ 23%

Για ένα τεράστιο πλήγμα στον κλάδο τους κάνουν λόγο οι φροντιστές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ και αυτοί καλούνται, μαζί φυσικά με τις οικογένειες των μαθητών τους, να πληρώσουν το «μάρμαρο» του ΦΠΑ με συντελεστή 23%, ένα συντελεστή που όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρχε καν, όπως εξηγεί στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο πρόεδρος των Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ξάνθης Ηρακλής Ζωγράφος.

Παράταση για τις άδειες κατοχής συλλεκτικών όπλων

Με Απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2015 η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της Απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β’ 1539 από 22.07.2015) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.