Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης, για τον Δεκαπενταύγουστο






Μια από τις μεγαλύτερες Εορτές της Χριστιανοσύνης, είναι και αυτή του Δεκαπεντάγουστου και έτσι η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης, ανακοινώνει το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, ο οποίος απο την Πέμπτη 13-8-2015 έως και την Κυριακή 16-8-2015, θα χωροστατήσει, στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην περιοχή της Ξάνθης.

Στην Ξάνθη η Εθνική Μπάσκετ ανδρών, το τριήμερο 21 με 23 Αυγούστου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, ανακοινώνει οτι το διάστημα 21 – 23 /8/2015 θα βρεθεί στο Αμοιρίδειο Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης η Εθνική ομάδα μπάσκετ ανδρών, προκειμένου να συμμετέχει σε διεθνές τουρνουά προετοιμασίας εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, μαζί με τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες Ρωσίας, Τσεχία και Βοσνίας- Ερζεγοβίνης.

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες οδήγησης, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη  Γιάννη Πανούση, επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Αποπειράθηκαν να κλέψουν, αλλά συνελήφθησαν

Συνελήφθησαν την Δευτέρα το βράδυ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης - Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 24 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα κλοπής.

Αυξημένα τα μέτρα της τροχαίας για τον Δεκαπενταύγουστο

Η Ελληνική Αστυνομία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, έχει εκπονήσει ειδικό σχεδιασμό και λαμβάνει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.

Καθορισμός ανώτατων τιμών, σε συγκεκριμένα σημεία πώλησης

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενημερώνει τους καταναλωτές και επαγγελματίες της περιοχής, ότι από 28-07-2015 ισχύει η υπ' αριθμ. 78649/2015 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού (ΦΕΚ 1581/Β/28-7-2015), σύμφωνα με την οποία αντικαθίσταται το άρθρο 137 της ΥΑ Α2-718/2014 και ισχύουν τα παρακάτω:

Νέες διακρίσεις για το Κτήμα Βουρβουκέλη


Στον Διαγωνισμό « 19th Berlin Wine Trophy 2015» που διεξήχθη από τις 23 έως τις 26 Ιουλίου 2015 στο Βερολίνο , το ΄΄ ΚΤΗΜΑ ΒΟΥΡΒΟΥΚΕΛΗ ΄΄ απέσπασε μεταξύ 12000 περίπου οίνων από 40 χώρες παγκοσμίως το Χρυσό Μετάλλιο για τον οίνο: «ΑΒΔΗΡΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2011»
Μάλιστα, έλαβε ειδική Διάκριση στην κατάταξη των Μεταλλίων και για τους οίνους:
«ΛΑΓΑΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2010» και «LIMNIO – ΛΗΜΝΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΕΣΟΔΕΙΑΣ 2013.»

Ακόμη μια διάκριση για τον «Ανατολικό Vineyards»

Χρυσό Μετάλλιο έλαβε στον διεθνή διαγωνισμό BERLIN WINE TROPHY 2015, το κρασί ROSE ημίξηρος Μαυρούδι Θράκης-Merlot , μία από τις επτά ετικέτες Βιολογικών Οίνων από τα Άβδηρα της Θράκης, πιστοποιημένων με την εμπορική ονομασία ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS που παράγει η εταιρεία ΑΦΟΙ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ Ο.Ε. 

Παράταση έως τις 26 Αυγούστου, για τις αιτήσεις επισιτιστικής βοήθειας στο Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των δυνητικά ωφελουμένων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) έχει παραταθεί ως την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015.

«Πράσινα σημεία» στο Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης εισάγει μια νέα πρωτοβουλία στις υπηρεσίες καθαριότητας που προσφέρει στους δημότες του, με τη δημιουργία «Πράσινων Σημείων».
Πρόκειται για μια πρωτοπόρα καινοτόμα και έξυπνη ιδέα, περιβαλλοντικά συμφέρουσα για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την οργανωμένη ανακύκλωση.