Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Άρθρο: «Ντρέπομαι για τη Βουλή μας»

Γράφει ο Αργύριος Ανδριώτης
Ταξίαρχος ε.α

Πέμπτη 13 Αυγούστου προς Παρασκευή 14 Αυγούστου. 
Βουλή των Ελλήνων. Συζητείται το νομοσχέδιο για το 3ο μνημόνιο. Αυτό που με την ψήφιση του και κατ΄ επέκταση με την εφαρμογή του, θα παραδώσει και την τελευταία σπιθαμή Εθνικής Κυριαρχίας που μας έχει απομείνει, στους δανειστές δυνάστες μας, θα παραδώσει και την τελευταία σταγόνα Εθνικού πλούτου που δεν μας πήραν με τα προηγούμενα μνημόνια, οι δανειστές δυνάστες μας και που θα μετατρέψει και τους τελευταίους Έλληνες που κατάφερναν μέχρι τώρα, παρά τα αποτρόπαια δυσβάστακτα μέτρα, να διατηρήσουν λίγη αξιοπρέπεια, σε επαίτες και δούλους.

Ποντιακή θεατρική παράσταση «ο τελευταίος να κλείσει την κάσα» την Τετάρτη στον Πετεινό

Τη θεατρική ποντιακή κωμωδία ’Ο τελευταίος να κλείσει την κάσα’, παρουσιάζει την Τετάρτη 19 Αυγούστου, στις 21:00 το βράδυ στο χώρο του μνημείου Πετεινού, ο πολιτιστικός σύλλογος του οικισμού με την είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Τριήμερες εκδηλώσεις από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τοξοτών


Ο Πολιτιστικός – Φυσιολατρικός Σύλλογος Τοξοτών του Δήμου Τοπείρου διοργάνωσε 3ήμερες εκδηλώσεις για τη Γιορτή Της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 13/14/ και 15 Αυγούστου.
Την Πέμπτη 13 Αυγούστου διοργανώθηκε θεατρική παράσταση « Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά » σε σκηνοθεσία του Κώστα Λειβαδίτη από το Θέατρο ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΥ.

Βιασμός ανήλικης από τον πατέρα της (;) στην Ξάνθη

«Έναν ζωντανό εφιάλτη φαίνεται πως βίωνε επί σειρά ετών μια 16χρονη, σήμερα, κοπέλα στην Ξάνθη ο πατέρας της οποίας κατηγορείται ότι την βίαζε» σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση thrakitoday.com.

Και…πάλι εκλογές (;)

Με τον αναβρασμό να συνεχίζει να επικρατεί στην Ελληνική Βουλή, θα περάσει όπως όλα δείχνουν και το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, αφού όπως όλα δείχνουν δεν είναι μακριά οι... εκλογές.
Πιθανότητα η οποία μεγαλώνει ακόμη περισσότερο, με βάση το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης, από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα.

Επιτήδειος εξαπάτησε τηλεφωνικά 64χρονο


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ο οποίος, την 12-8-2015 το απόγευμα, εξαπάτησε 64χρονο ημεδαπό.

Το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης είναι πλούσιο με εκδηλώσεις και συναυλίες για όλα τα γούστα. Τα ονόματα που ξεχωρίζουν στις συμμετοχές των καλλιτεχνών είναι του Μιχάλη Χατζηγιάννη, της Ελένης Τσαλιγοπούλου και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Πιο αναλυτικά, το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:

Μεταγραφών...συνέχεια για την Skoda Ξάνθη

Σε μια ακόμα μεταγραφική κίνηση προχώρησε η Skoda Ξάνθη, αποκτώντας τον 20χρονο Βραζιλιάνο Κρίστοφερ Λάμπερτ Αλμέιδα Γκόμες, του οποίου το όνομα προέρχεται από τον ομώνυμο ηθοποιό, γνωστό από τη συμμετοχή του σε ταινίες όπως το “Highlander” και το “Mortal Kombat”.

Αλλάζει η αγορά για το ψωμί και το γάλα...

Αλλαγές στην λειτουργία της αγοράς επέρχονται με μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών. Μεταξύ άλλων, προβλέπονται αλλαγές στο καθεστώς των εκπτώσεων και προσφορών, μέτρα απελευθέρωσης για την πώληση του γάλακτος και του ψωμιού.


Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ έχει προτείνει την πλήρη απελευθέρωση των εκπτώσεων- προσφορών. Δηλαδή η κάθε επιχείρηση να πραγματοποιεί εκπτώσεις όποτε αυτή επιθυμεί και να μην καθορίζονται από την Πολιτεία.
Σχετικά με την άρση των περιορισμών στην πώληση του ψωμιού αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησής του και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο και από άλλες επιχειρήσεις αλλά πάντα με αυστηρή τήρηση των νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των καταναλωτών, ενώ θα επιτρέπεται στα πρατήρια άρτου να ολοκληρώνεται το ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης κάνοντας χρήση της ονομασίας «αρτοποιείου».
Για τη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος ο αρχικός σχεδιασμός με βάση τις συστάσεις του ΟΟΣΑ προέβλεπε την κατάργηση της καθοριζόμενης από το κράτος διάρκειας ζωής του γάλακτος και ο καθορισμός αυτής να γίνεται ελεύθερα από τον παραγωγό με βάση τη μέθοδο παστερίωσης.
Με αυτό τον τρόπο ένα γάλα φρέσκο θα μπορούσε να έχει διάρκεια ζωής ακόμη και 11 ημέρες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Ερχεται η 3η προκήρυξη

Πάνω από 19.000 θέσεις θα προκηρυχθούν με την τρίτη κατα σειρά προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία στο τέλος Αυγούστου ενώ τα οριστικά αποτελέσματα της δεύτερης προκήρυξης θα ανακοινωθούν εως τις 25 Αυγούστου μετά και την ολοκλήρωση ελέγχου των ενστάσεων απο τους ενδιαφερόμενους αιτούντες. 


Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για την Κοινωφελή Εργασία, θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε υπουργεία -πλην του υπουργείου Παιδείας-, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Στόχος του ΟΑΕΔ θα είναι η τοποθέτηση των επιτυχόντων της τρίτης προκήρυξης στις θέσεις τους μέσα στον Οκτώβριο. 
Στο πρόγραμμα έχει γίνουν στοχευμένες τροποποιήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, προκειμένου να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του. Να σημειωθεί πως η διάρκεια της κοινωφελούς εργασίας είναι πεντάμηνη. 

Φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε την Κυριακή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Σύμφωνα με αυτό, πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας από τις βραδινές ώρες της Κυριακής μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας.
Καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, προβλέπονται σήμερα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:


Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορίες έως 20.000 ευρώ

Την διαγραφή χρεών, ύψους μέχρι και 20.000 ευρώ προς τράπεζες και Δημόσιο προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στην Βουλή μαζί με το νέο μνημόνιο και καθορίζει τις νέες ρυθμίσεις για τον νόμο Κατσέλη και τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά.
Η νέα ρύθμιση, περιλαμβάνεται στο νόμο Κατσέλη και ανοίγει την πόρτα σε χιλιάδες οφειλέτες που έχουν μηδενικά εισοδήματα και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία και να πετύχουν το σβήσιμο όλων των υποχρεώσεών τους αρκεί να μην ξεπερνούν τα 20.000 ευρώ. 



Αύριο λήγει η προθεσμία για τους Παιδικούς Σταθμούς

Έως αύριο Τρίτη 18/8 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν τις αιτήσεις τους στην ΕΕΤΑΑ για την συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ. 
Τα αποτελέσματα για τα νήπια και τα βρέφη που θα γίνουν δεκτά στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ για το 2015 -2016, θα ανακοινωθούν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ στις 13 Σεπτεμβρίου. 


Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων στις αρχές Σεπτεμβρίου και μετά την διαδικασία υποβολής ενστάσεων θα ανακοινωθούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2015. 
Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών και βρεφών στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ αναμένεται να φτάσουν τις 120.000 με τις προσφερόμενες θέσεις να φτάνουν περίπου στις 80.000. 

ΑΕΙ-ΤΕΙ: 24 ή 25 Αυγούστου πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων

Με πιθανή ημερομηνία ανακοίνωσης την 24η ή την 25η Αυγούστου ημέρα Τρίτη έχουμε μπεί στην τελική ευθεία για τις βάσεις 2015 και την εισαγωγή χιλιάδων υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Οι πολύ χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με τις Πανελλαδικές του 2014 σε όλες ανεξαιρέτως τις κατευθύνσεις, η δραματική πτώση των αριστούχων, η αδυναμία χιλιάδων οικογενειών να μπορέσουν να υποστηρίξουν οικονομικά τις σπουδές των παιδιών τους μακριά από τον τόπο κατοικίας και ο περιορισμός του αριθμού των μετεγγραφών είναι οι βασικοί παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία των βάσεων εισαγωγής.