Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Ακάθαρτη η... «πόλη με τα χίλια χρώματα»

Μια και μόνο βόλτα στην Ξάνθη, είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι μερικά σημεία είναιεντελώς εγκαταλελειμμένα και για αυτό αδιαφορούν οι υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης.Ξεκινώντας από την κεντρική πλατεία, το κεντρικότερο δηλαδή σημείο της πόλης το οποίο δεν μένει ποτέ χωρίς κόσμο, το πρώτο πράγμα που συναντά τόσο ο Ξανθιώτης όσο και ο επισκέπτης είναι το γωνιακό συντριβάνι, το οποίο αντί για καθαρό τρεχούμενο νερό, έχει πάρει….το δικό του χρώμα από τα σκουπίδια και τα φύλλα του πλάτανου που το σκεπάζουν και έχει να καθαριστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό.
Μια ματιά στις εικόνες είναι αρκετή για να σας πείσει.


Πρωτότυπος τρόπος διαμαρτυρίας Ξανθιώτη, για τους άπλυτους κάδους απορριμμάτων

Όταν ένας Ξανθιώτης θέλει να διαμαρτυρηθεί,  μπορεί να το κάνει με ποικίλους τρόπους, ειδικά αν...επισημαίνει κάτι, αλλά κανένας δεν τον ακούει.

«Καπακομανία» στην Ξάνθη, για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου

Όταν οι ευαισθητοποιημένοι Ξανθιώτες, θέλουν να βοηθήσουν τα άτομα που έχουν την οποιαδήποτε ανάγκη, τότε το μόνο σίγουρο είναι οτι μπορούν να βρουν και τον τρόπο να το κάνουν.

Συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή του Δήμου, για τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης

Συνεδρίασε την  Δευτέρα 17 Αυγούστου, η οργανωτική επιτροπή των πολιτιστικών συλλόγων, υπό την προεδρία του κ. Πασχάλη Λύρατζη, με θέμα της Γιορτές Παλιάς Πόλης 2015.

«Λευκό» το απουσιολόγιο για τη Skoda Ξάνθη

Χωρίς κανένα πρόβλημα πραγματοποιήθηκε η σημερινή προπόνηση της Skoda Ξάνθης ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου είχε στην διάθεσή του όλους τους παίκτες της ομάδας, μηδενός εξαιρουμένου, και αφότου χώρισε την ομάδα σε δυο γκρουπ, ζήτησε ξεχωριστά πράγματα από αυτούς. Πιο συγκεκριμένα, στο γκρουπ των μεσοαμυντικών έγιναν ασκήσεις προκειμένου να βελτιωθεί η αμυντική λειτουργία, ενώ στο γκρουπ των μεσοεπιθετικών ζητήθηκε αποτελεσματικότητα στην τακτική και στα τελειώματα των φάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για την Ξάνθη θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της Τούμπας ενάντια στον ΠΑΟΚ την Κυριακή στις 19:15.

Σήμερα ο απολογισμός των πεπραγμένων του Δήμου για το 2014

Σήμερα το απόγευμα, στην αίθουσα του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ν. Ξάνθης, στις 19.00 θα γίνει η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης που αφορά στον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής 2014 σύμφωνα με την αριθμ.189/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως ορίζουν οι διατάξεις του άρθρου 217 του Ν.3463/2006 (Δ.Κ.Κ.).

Αυστηροί οι έλεγχοι στις οινοποιητικές επιχειρήσεις για το 2015

Σε εφαρμογή της με αρ.3783/88695/11-8-2015 (ΑΔΑ:7ΞΔ7465ΦΘΗ-2ΞΙ) εγκυκλίου του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ,η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς ενημέρωση του κοινού που απασχολείται στον αμπελουργικό και οινικό τομέα ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία, απαγορεύεται η οινοποίηση μη οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου καθώς και η οινοποίηση ποικιλιών που προέρχονται από αμπελοτεμάχια τα οποία δεν εντάσσονται στο δυναμικό παραγωγής του αμπελοοινικού τομέα (χωρίς δικαίωμα φύτευσης, τεμάχια ποικιλιών διπλής/τριπλής χρήσης που ενισχύονται από άλλη ΚΟΑ ή επιτραπέζιων σταφυλιών).