Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Αλλαγή διοίκησης στην 650 ΠΑΥΠ

Σήμερα έγινε η αλλαγή διοίκησης στην 650 ΠΑΥΠ και στην τελετή προσκλήθηκε και παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου.
Η 650 ΠΑΥΠ τίμησε τον Δήμο Τοπείρου στο πρόσωπο του Δημάρχου όπου και του επέδωσε τιμητική πλακέτα για την άριστη συνεργασία του Δήμου Τοπείρου με την μονάδα αλλά και το Δ Σώμα Στρατού.
 Με την σειρά του ο Δήμαρχος ευχήθηκε στον νέο διοικητή καλή δύναμη στην νέα του θέση και στον απερχόμενο καλή συνέχεια και σταδιοδρομία.

Με ηχηρές...απουσίες ο απολογισμός πεπραγμένων του Δήμου Ξάνθης

Με την απουσία αρκετών πρώην και νύν Δημοτικών Συμβούλων αλλά και αυτή του τέως Δημάρχου Ξάνθης, Μιχάλη Στυλιανίδη, πραγματοποιήθηκε εχθές το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, για το 2014.

Τα προγράμματα των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ξάνθης

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, εκτός από τη κλήρωση του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, έτσι πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση των τριών πρωταθλημάτων του νομού. Ομοίως, σήμερα ανακοινώθηκαν τα πλήρη προγράμματα του πρώτου γύρου των πρωταθλημάτων, στην ιστοσελίδα της ΕΠΣ Ξάνθης.

Σύλληψη 25χρονου στον Εχίνο για παράνομη κατοχή όπλων

Συνελήφθη χθες (19-8-2015) το απόγευμα, σε χωριό της Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, 25χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όλα έτοιμα στην Skoda Ξάνθη για την έναρξη του πρωταθλήματος

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε και η σημερινή προπόνηση της Skoda Ξάνθης. Εν όψει του πρώτου επίσημου αγώνα της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει την ευτυχία να έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. 

Καθορισμός ανώτατων τιμών διάθεσης προϊόντων, απο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, προέβη σε ελέγχους σε είκοσι διαφορετικά σημεία διάθεσης προϊόντων, σε ορισμένα απ’ τα οποία διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις.
Με αφορμή αυτούς τους ελέγχους, η Περιφέρεια μέσω ανακοίνωσής της υπενθυμίζει στους πολίτες τους εξής κανονισμούς:

Ημερίδα με θέμα την «Εθνική Γλωσσική Κληρονομιά»

Ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Ξάνθης συνδιοργανώνει μαζί με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και τον Δήμο Ξάνθης, 3ήμερο δραστηριοτήτων από 29 - 31 Αυγ 2015 το οποίο θα ξεκινήσει με την διεξαγωγή Ημερίδας με θέμα "Εθνική Γλωσσική Κληρονομιά".

Το πλήρες πρόγραμμα της πρώτης φάσης του κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης

Έπειτα από την κλήρωση του κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, η ΕΠΣ Ξάνθης ανακοίνωσε το πλήρες πρόγραμμα της φάσης του κυπέλλου της, το οποίο έχει ως εξής:

Παράταση για το πρόγραμμα «αύξηση της αξίας των Γεωργικών Προιόντων»

Το πρόγραμμα του Μέτρου 123 Α «Αύξηση της αξίας των Γεωργικών Προϊόντων» του Άξονα 1 «Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τομέα της  γεωργίας και της δασοκομίας» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης περιόδου 2007-2013, παρατείνεται με καταληκτικές ημερομηνίες τις:
α) 01-9-2015 για την υποβολή του πλήρους φακέλου Α΄ Μερικής  
    Πληρωμής καταβολής της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης και 
β) 30-09-2015 για την ολοκλήρωση υλοποίησης του έργου, όπως ανακοίνωσε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Σωτήρης Παπαδόπουλος.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Υπεραγία Θεοτόκος»

Ο Αύγουστος μήνας καθ’ ολοκληρίαν αφιερωμένος στη θεομήτορα Παναγία μας, με την δεκατετραήμερο νηστεία προς τιμήν Της, τις Ιερές Παρακλήσεις την πάνσεπτο εορτή της Κοιμήσεως και Μεταστάσεώς Της, και κατόπιν τα «νιάμερα» της Παναγίας, όπως ονομάζει ο λαός την εορτή της αποδόσεως της Κοιμήσεως.
Η Παναγία γέννησε τον θεό άλλα και έμεινε Παρθένος. Κοιμήθηκε και αναχώρησε για τον ουρανό αλλά και δεν εγκατέλειψε τον κόσμο γενόμενη Μεσίτρια.

Αύριο η καλοκαιρινή γιορτή του Γηροκομείου Ξάνθης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου «ο Μέγας Βασίλειος» σας προσκαλεί  την Παρασκευή 21 Αύγουστου 2015 και ώρα 20.00 στην καλοκαιρινή γιορτή του Γηροκομείου Ξάνθης.
Μια φιλανθρωπική βραδιά στον αύλειο χώρο του ιδρύματος με τη συνοδεία μουσικής, χορού, τραγουδιού και φαγητού.
Στην εκδήλωση συμμετέχει το συγκρότημα «οι ταξιδιώτες της παράδοσης.»