Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Με δεσμευμένη λίστα υποψηφίων, οι εκλογές του Σεπτεμβρίου

Με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης, αναμένεται θα διεξαχθούν οι εκλογές της 20ης ή 27ης Σεπτεμβρίου, ανάλογα με την ημερομηνία στην οποία θα «κλειδώσουν», αφού βάσει του εκλογικού νόμου ορίζεται ότι εφόσον επαναναπροκηρυχτούν εκλογές εντός χρονικού διαστήματος 18 μηνών από τις προηγούμενες, τότε θα γίνουν με δεσμευμένη λίστα υποψηφίων, όπως ακριβώς δηλαδή και οι εκλογές του 1985.

Φάρμακα συγκεντρώνει το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ξάνθης, κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Με ανιδιοτέλεια και περισσή αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο και τις ανάγκες του, το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο Ξάνθης, συνεχίζει να στηρίζει όλους τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας και έτσι με αφορμή τις Γιορτές της Παλιάς Πόλης, θα συγκεντρώνει κάθε βράδυ καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας των γιορτών, φάρμακα τα οποία κάποιοι απο εμάς μπορεί να έχουμε και να μην μας χρησιμεύουν σε τίποτε, αλλά μπορούν να σώσουν τις ζωές εκείνων που ναι μεν τα έχουν ανάγκη αλλά δεν μπορούν, λόγω ασφάλειας και οικονομικής αδυναμίας να τα προμηθευθούν.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Καβάλα

Τη ζωή του στην άσφαλτο έχασε σήμερα το μεσημέρι στον οικισμό Γεωργιανής Καβάλας, ένας 58χρονος ημεδαπός, οδηγός δίκυκλης μοτοσυκλέτας, ο οποίος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε 80χρονος ημεδαπός.
Ο 58χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, απο τους...«έντιμους απατεώνες»

Με παρακαταθήκη τις επιτυχίες των δύο τελευταίων ετών σε Ξάνθη και Σκοπιά Σερρών, οι «έντιμοι απατεώνες» επιστρέφουν.
Με πίστη στην ιδέα ότι το θέατρο και η τέχνη εν γένει είναι ο διάλογος μεταξύ των γενεών, η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη δεν θα μπορούσε να διαφύγει των προκλήσεων της ομάδας. Με δέσμευση να διασκεδάσει και πρωτίστως να διδάξει, η ομάδα δίνει ραντεβού μαζί σας σήμερα 24 Αυγούστου στις 21:00 στο θερινό Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης.

«Καμία...αποχώρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης»

Με έντονη αντιπαράθεση συνεχίζεται η επισημοποίηση του «διαζυγίου» του ΣΥΡΙΖΑ με την πλευρά Λαφαζάνη ενώ, στην «εξίσωση» μπήκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό.
Τα... όργανα, βέβαια, είχαν αρχίσει εδώ και αρκετές εβδομάδες, ωστόσο, η παραίτηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και η έναρξη της πορείας προς τις πρόωρες εκλογές έφεραν την Αριστερή Πλατφόρμα/Λαϊκή Ενότητα σε ανοιχτή σύγκρουση με τον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου.

Εντυπωσιακή η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο τουρνουά της Ξάνθης

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η παρουσία της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ στο πρώτο διεθνές τουρνουά προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ του Σεπτέμβρη, καθώς νίκησε και στις τρεις αναμετρήσεις που έδωσε. Συγκλονιστική και η παρουσία του κόσμου, που γέμισε το «Φίλιππος Αμοιρίδης» και στις τρεις ημέρες του τουρνουά.

Η εκδηλώσεις της ΦΕΞ, στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Η πόλη με τα χίλια χρώματα ετοιμάζεται να «καλωσορίσει» πλήθος επισκεπτών στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, απο τις οποίες δεν θα μπορούσε να λείπει η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, με το πλούσιο πρόγραμμα και τις ποικίλες δράσεις της. 

Αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους θα επηρεάσει ο νέος ασφαλιστικός νόμος, αφού όπως όλα δείχνουν αλλάζουν τα όρια συνταξιοδότησης, τα οποία μάλιστα ισχύουν από 19 Αυγούστου ανεξάρτητα αν ο νόμος δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 14 του τρέχοντος μήνα.

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου ξεκινούν τα «Εράσμεια 2015»

Η Πολιτιστική Στέγη Ερασμίου και ο Δήμος Τοπείρου σας προσκαλούν στις πολιτιστικές εκδηλώσεις «Εράσμεια 2015» που θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 26 Αυγούστου έως και το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 στην κοινότητα Ερασμίου. 

Ξεκίνημα «με το δεξί» για τη Skoda Ξάνθη στο πρωτάθλημα

Επιτυχημένη κρίνεται η πρεμιέρα για τη Skoda Ξάνθη, καθώς απέσπασε ισοπαλία με σκορ 0-0 στο γήπεδο της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το ματς δεν διεκδίκησε σε κανένα σημείο δάφνες ποιότητας, με τις φάσεις στις δυο εστίες να είναι ελάχιστες.

Συλλήψεις στη Δράμα, για παράνομο παιχνίδι «Πόκερ»

Συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, επτά (7) ημεδαποί, ηλικίας 54, 49, 36, 34, 34, 25 (άντρες) και 42 (γυναίκα) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί παιγνίων και περί καζίνων.

Σύγκρουση ΙΧ με τρένο. Νεκρός ο οδηγός.

Άσχημο…παιχνίδι, «έπαιξε» η μοίρα σε έναν 33χρονο άνδρα, την Κυριακή το βράδυ, στην Κομοτηνή, στο ύψος του χωριού Σώστη, όταν το ΙΧ που οδηγούσε, συγκρούστηκε με αμαξοστοιχία, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρει τραγικό θάνατο.