Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Η Ξάνθη τιμά τον Πολιούχο της, Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο

Τήν 29ην Αὐγούστου  ἡ Ἐκκλησία μας πανηγυρίζει τήν μνήμη τῆς Ἀποτομῆς τῆς Κεφαλῆς τοῦ Τιμίου Ἐνδόξου Προδρόμου καί Βαπτιστοῦ Ἰωάννου καί ἡ πόλις τῆς Ξάνθης τιμᾶ τόν Προστάτη καί Πολιοῦχο Ἅγιο της.
Οἱ λατρευτικές ἐκδηλώσεις μέ ἐπίκεντρο τόν ὁμώνυμο Ἱερό Μητροπολιτικό Ναό θά τελεσθοῦν σύμφωνα μέ τό κάτωθι πρόγραμμα:

Τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, ξεκίνησε και επισήμως η νέα αγωνιστική περίοδος για τις τοπικές διοργανώσεις, με τις αναμετρήσεις για το κύπελλο της ΕΠΣ Ξάνθης να πραγματοποιούνται πρώτες. Τα αποτελέσματα ανά όμιλο έχουν ως εξής:

Εξι προγράμματα μέσω ΟΑΕΔ για 71.917 προσλήψεις ανέργων

Έξι προγράμματα που δεν επηρεάζονται από τις πολιτικές εξελίξεις και την προεκλογική περίοδο πρόκειται να προκηρύξουν το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ για 71.917 θέσεις εργασίας και αυτοαπασχόλησης.

Αύριο η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Αύριο τελειώνει η αγωνία των περίπου εκατό χιλιάδων υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, καθώς ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής σε αυτές τις σχολές.
Οι βάσεις θα αναρτηθούν και στα σχολεία, αλλά και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας http://results.it.minedu.gov.gr/ όπου, όπως κάθε χρόνο οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, όπως επίσης και τα αρχικά γράμματα του ονοματεπώνυμου του υποψηφίου, το πατρώνυμο και το μητρόνυμο για να έχουν πρόσβαση στην εισαγόμενη σχολή.

Στις 2 Σεπτεμβρίου υποδέχεται η Ξάνθη, την «Φλόγα της Αγάπης»

Η 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε φέτος το ταξίδι της από την πόλη της Κοζάνης και τον διοργανωτή σύλλογο «Γέφυρα Ζωής», το Σάββατο 1 Αυγούστου και έτσι η «Φλόγα της Αγάπης» θα περάσει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η πόλη της Ξάνθης θα την υποδεχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου.

Και άλλη παράταση, έως τις 30 Αυγούστου στις φορολογικές δηλώσεις

Ολιγοήμερη παράταση στην διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αποφάσισε να δώσει το Υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην εφαρμογή του taxisnet και έτσι πλέον καταληκτική ημερομηνία λήξης της διαδικασίας ορίζεται η 30η Αυγούστου.

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του πρώτου Φεστιβάλ Via Egnatia

Πάνω στη διαδρομή και στα αποτυπώματα της ιστορίας επί της Αρχαίας Εγνατίας Οδού που μας ενώνει, ξεκινούν στις 26 Αυγούστου από τη Δράμα οι εκδηλώσεις του πρώτου Φεστιβάλ Via Egnatia.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Πραξιτέλους από την Τετάρτη 26 Αυγούστου

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι «από τη Τετάρτη 26 Αυγούστου μέχρι την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης και κατασκευής δικτύου ομβρίων επί της οδού Πραξιτέλους από την οδό Μαραθώνος έως την οδό Περικλέους στα πλαίσια του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ».
Οι εν λόγω εργασίες θα έχουν ως αποτέλεσμα την τροποποίηση της κυκλοφορίας με διακοπή αυτής επί της οδού Πραξιτέλους και της οδού Περικλέους στο ρεύμα της καθόδου και εκτροπή της στις παρακείμενες οδούς.»
Ο Δήμος Ξάνθης ζητά την κατανόηση από οδηγούς και πεζούς.

Απο τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης στην «Λαική Ενότητα» ο Αντώνιος Κοσμίδης

Η πρώτη αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και προσχώρηση στο κόμμα της «Λαικής Ενότητας» που επεκτείνεται στην Ξάνθη, είναι γεγονός και  είναι αυτή του Αντώνιου Κοσμίδη.
Αποχώρηση την οποία έκανε γνωστή ο ίδιος, με ανακοίνωσή του στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και η οποία επακριβώς αναφέρει: 
«Διαχωρίζω τη θέση μου και καλώ συντρόφους και συναγωνιστές να ενταχθούν στη «ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΛΑΕ) που επεκτείνεται και στην Ξάνθη.»

Μουσική εκδήλωση στην Ξάνθη, απο το Δ΄Σώμα Στρατού


Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 και ώρα 20:00, η Στρατιωτική Μουσική του Δ΄ Σώματος Στρατού με αφορμή τη συμπλήρωση 190 χρόνων από την ίδρυση της πρώτης Στρατιωτικής Μουσικής στο Ναύπλιο (1825-2015), θα πραγματοποιήσει μουσική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ελληνικές και ξένες επιτυχίες .

Δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις απο το ΔΣΣ

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Οφθαλμίατρο και Ωτορινολαρυγγολόγο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, από 10:00 έως 12:00Ω θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και από 12:30 έως 13:30Ω στο Κοινωνικό Ιατρείο Λυκοδρομίου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.