Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Στις 8 το βράδυ ορκίζεται η νέα υπηρεσιακή Πρωθυπουργός


Λίγο μετά τις 16:30 ολοκληρώθηκε ο κύκλος των τηλεφωνικών επαφών του Προκόπη Παυλόπουλου με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Δημήτρης Κουτσούμπας αρνήθηκαν να παραστούν σε ενδεχόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Διαπιστώνοντας την αδυναμία σύγκλησης του Συμβουλίου, ο κ. Παυλόπουλος προχώρησε τις διαβουλεύσεις με βάση την απόφαση να οριστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Η κα Θάνου θα ορκιστεί στις 20:00 υπηρεσιακή Πρωθυπουργός. Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της κυβέρνησης πληροφορίες αναφέρουν ότι υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος έχει διατελέσει δύο φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδας.
Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι η υπηρεσιακή υπουργός Πολιτισμού θα είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γιώργος Χουλιαράκης, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

Πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης


Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, αμέσως μετά τις εκλογές θα ενεργοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα «Ενίσχυσης της ρευστότητας και της απασχόλησης», συνολικού προϋπολογισμού περίπου 60.000.000 ευρώ  και με αριθμό ωφελούμενων έως 10.000 άτομα/επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα προορίζεται για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 καθώς και για ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους.


Ο Μάνθος Βαλσαμίδης του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Αναρρίχησης στο Arco της Ιταλίας.

Από 28 Αυγούστου μέχρι 6 Σεπτεμβρίου 2015 η μικρή πόλη Arco στις Ιταλικές Άλπεις θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων IFSC, στα αγωνίσματα δυσκολίας, ταχύτητας και Boulder.




Στο Παγκόσμιο αυτό πρωτάθλημα θα συμμετέχει και η Ελληνική Εθνική Ομάδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης, στην οποία συμμετέχουν δύο αθλητές και μια αθλήτρια.
Η επιλογή των αθλητών έγινε με βάση τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και Αγώνων κριτήρια που έγιναν στην περιοχή Λαγκάδα της Λακωνίας, 10-12 Ιουλίου 2015.
Μεταξύ των τριών αθλητών της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας είναι και ο 16χρονος αθλητής του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης Ματθαίος (Μάνθος) Βαλσαμίδης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης εύχεται στην Ελληνική Αποστολή καλή επιτυχία και ιδιαίτερες ευχές στον δικό μας και αγαπητό μας Μάνθο.

Παρατείνεται η εξόφληση δόσεων στο ΙΚΑ

Η Διοίκηση του Ιδρύματος ενημερώνει τους οφειλέτες του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και του Κ.Ε.Α.Ο.για την καταβολή δόσεων ρύθμισης.
Αναλυτικά:

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός περιπτώσεων απώλειας των ρυθμίσεων, οφειλόμενης σε εσφαλμένες καταβολές οφειλετών, οι οποίοι λόγω των capital controls επέλεξαν την καταβολή δόσεων ρύθμισης μέσω web banking.
Η Διοίκηση του Ιδρύματος, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν, καθώς και τη μη εξοικείωση της πλειονότητας των οφειλετών με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, παρέχει τη δυνατότητα στους εν λόγω οφειλέτες να διατηρήσουν τη ρύθμιση που απώλεσαν, υπό την προϋπόθεση να καταβάλουν ορθά τα απαιτητά ποσά μέχρι 30/09/2015.
Για λόγους ίσης μεταχείρισης των οφειλετών, η ανωτέρω δυνατότητα παρέχεται και στους οφειλέτες που από οποιαδήποτε αιτία δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα τις απαιτητές δόσεις ρύθμισης.
Επισημαίνεται ότι μετά την πάροδο της ανωτέρω προθεσμίας δεν θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε διόρθωση. Για το λόγο αυτό διευκρινίζεται ότι:
  • Η Ταυτότητα Οφειλέτη αποτελεί έναν μοναδικό, εικοσαψήφιο, σταθερό κωδικό που αποδίδεται κεντρικά σε κάθε Αριθμό Μητρώου Οφειλέτη (Α.Μ.Ο.) του Κ.Ε.Α.Ο. και του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και χρησιμοποιείται για τη διενέργεια Συναλλαγών Κ.Ε.Α.Ο. (καταβολές καθυστερούμενων οφειλών) μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων.
  • Οι πληρωμές που πραγματοποιούνται μέσω της ταυτότητας οφειλέτη δεν αφορούν μόνο στις δόσεις της ρύθμισης που διατηρεί ο οφειλέτης, αλλά αφορούν και σε κάθε άλλη οφειλή που μπορεί να προκύψει μετά τη ρύθμιση. Επομένως αν προκύψει οφειλή μετά τη ρύθμιση και καταβληθεί μόνο το ποσό της δόσης, αυτό δεν θα επαρκεί για τη κάλυψή της.
Ως εκ τούτου, οι οφειλέτες θα πρέπει να προσέξουν, ώστε πριν τη διενέργεια οποιασδήποτε συναλλαγής μέσω πιστωτικών ιδρυμάτων για την πληρωμή ποσού καθυστερούμενων εισφορών, να πληροφορούνται μέσω της εφαρμογής «Ηλεκτρονική Καρτέλα Οφειλέτη», «Πληρωμές Οφειλέτη» για το ακριβές ποσό που πρέπει να καταβληθεί. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι σημαντική για τη διασφάλιση ορθών καταβολών.

Ξεκινά το ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο απολογισμός του Υπουργείου Οικονομίας από τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη και οι Δράσεις των Τομεακών Προγραμμάτων ΕΠΑνΕΚ και ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την περίοδο 2014-2020.
Αναλυτικά, ανακοινώθηκαν τα εξής προγράμματα τα οποία θα προδημοσιευτούν μέσα στον Σεπτέμβριο:


Ορκίζεται σήμερα η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός στην Ελλάδα

Μετά την κατάθεση της τρίτης και τελευταίας διευρευνητικής εντολής, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές (πιθανότατα) στις 20 Σεπτεμβρίου. ,


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα κάνει τα διερευνητικά τηλεφωνήματα για να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα ανάδειξης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.
Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας, οι ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμβάλουν σε κάτι τέτοιο.
Ο κ. Παυλόπουλος έχει δεχθεί κριτική για τη διαδικασία που έχει επιλέξει, ωστόσο πηγές από την Προεδρία επισημαίνουν ότι το Σύνταγμα δεν ορίζει πώς θα πρέπει να γίνει η τελική διαβούλευση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εάν θα πρέπει να γίνει δια ζώσης ή τηλεφωνικά.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, απόψε θα σχηματιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Σύμφωνα με το Βήμα, η λίστα με τα 16 μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι σχεδόν έτοιμη. Τα ονόματα που έως τώρα ακούγονται είναι:

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης,
Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Μιχάλης Σπουρδαλάκης,
Υπουργός Άμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ι.Γιάγκος
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης
Υπουργός Παιδείας: Φρόσω Κιάου
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης.
Newsroom ΔΟΛ

Ολα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους Ανέργους

Τα προγράμματα για νέες θέσεις εργασίας που έχουν ήδη εγκριθεί και θα «τρέξουν» εντός φθινοπώρου. Φόβοι για αύξηση ανεργίας ακόμη και στο 30% τους επόμενους μήνες. Αγώνας δρόμου για επιπλέον 2 δισ. από το νέο ΕΣΠΑ. Ο σχεδιασμός για υλοποίηση της δέσμευσης για 150.000 ευκαιρίες απασχόλησης.

Οριστικοποιήθηκαν οι πίνακες ανέργων απο τον ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 στον διαδικτυακό τόπο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στη διεύθυνση www.oaed.gr, (ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015), ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειόμενων Ανέργων, στο πλαίσιο της πράξης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 2.417 θέσεις πλήρους απασχόλησης» ύστερα από σχετική Απόφαση της Διοικήτριας του Οργανισμού.


Εγκρίθηκαν πιστώσεις για καταφύγια αδέσποτων ζώων

Με απόφαση που υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου, εγκρίθηκε η πίστωση ποσού, ύψους 1.300.000 ευρώ, για την επιχορήγηση των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για την κάλυψη των υποχρεώσεων  που απορρέουν από την ΚΥΑ αριθμ. 1711/150664/28-11-2014 (ΦΕΚ 3249/Β/4-12-2014), όπως είναι η δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Τέθηκε υπο έλεγχο η πυρκαγιά στα Αβδηρα

Προ ολίγων λεπτών, περί τις 2 το μεσημέρι η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά που προκλήθηκε στην περιοχή των Αβδήρων κοντά στον αρχαιολογικό χώρο.
Μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς, και πιο συγκεκριμένα έξι πυροσβεστικά οχήματα στα οποία επέβαιναν 25 συνολικά Πυροσβέστες. Λόγω των ξερών χόρτων και των σχετικά δυνατών ανέμων που υπήρχαν στην περιοχή, η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με κατεύθυνση τις Μαθητικές Κατασκηνώσεις.



Όμως η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αν και δυνάμεις της παραμένουν στην περιοχή για παν ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Τα αίτια που οδήγησαν στην πυρκαγιά είναι ακόμα άγνωστα, καθώς  διενεργείται ήδη προανάκριση από την Π.Υ.

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγη ώρα στον αρχαιολογικό χώρο των Αβδήρων χωρίς ωστόσο αυτή, τουλάχιστον μέχρι τις έως τώρα πληροφορίες, να εγκυμονεί τον οποιοδήποτε κίνδυνο.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, έχουν ήδη σπεύσει στο συγκεκριμένο σημείο προσπαθώντας να την κατασβήσουν.
Ωστόσο τα αίτιά της, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.


Εμπάργκο στα ζωικά προϊόντα της ΠΕ Έβρου εξ’ αιτίας της οζώδους δερματίτιδας

Σε καραντίνα μπαίνει ο Έβρος εξ’ αιτίας των δυο περιστατικών οζώδους δερματίτιδας που συνέβησαν στην περιοχή, απαγορεύοντας την εξαγωγή κρέατος και γάλακτος από βοοειδή της περιοχής, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της ασθένειας και σε άλλες περιοχές.
Με χτεσινή της ανακοίνωσή η Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του Υπουργείου Περιβάλλοντος διευκρίνισε τα ακριβή μέτρα, τα οποία έχουν ως εξής:

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Ξάνθης κατά τη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου

Για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των πεζών και των οχημάτων, την Παρασκευή (28-8-2015), κατά τη διάρκεια της Λιτανείας της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου της Ξάνθης «Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου», θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :

«Πρώτη» του Ντάνι Νιέτο με την φανέλα της Skoda Ξάνθης

Το πρώτο του «παρόν» έδωσε στην χθεσινή προπόνηση το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης, Ντάνι Νιέτο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός, υπέγραψε το συμβόλαιό του το πρωί της Τετάρτης, και μπήκε αμέσως σε ρυθμό προπονήσεων το απόγευμα, γνωρίζοντας τους νέους του συμπαίκτες, συμμετέχοντας στην απογευματινή προπόνηση της ομάδας.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Αγάπη και παιδαγωγία»

Στην παραβολή των κακών γεωργών της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής προβάλλεται κατά τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο η αγάπη του Θεού για τον κόσμο, παρ' όλες τις αμαρτωλές εκδηλώσεις του κόσμου και μάλιστα πολλές φορές εχθρικές προς τον Δημιουργό.
Ο οικοδεσπότης φύτεψε αμπέλι, έβαλε φράχτη, έκανε λινό, έκτισε πύργο, το εμπιστεύτηκε στους γεωργούς και ανεχώρησε σε άλλη χώρα. 

Προσλήψεις πέντε μηνών, στο Κεντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στη δημιουργία 19.101 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού σε Επιβλέποντες Φορείς, για το χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, αφορά η τρίτη Δημόσια Πρόσκληση (Νο 5/2015) (εκδόθηκε στις 25-8-2015) προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
 Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους/-ες, εγγεγραμμένους/-ες στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε στις 26-8-2015 (10 π.μ.) και λήγει στις 14-9-2015 (12 μ.μ.).