Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Αναλαμβάνει καθήκοντα Υπουργού ο Φιλ. Τσαλίδης τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, στις 12.00, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο νέο υπηρεσιακό Υφυπουργό, κ. Φίλιππο Τσαλίδη, από την απερχόμενη Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Ο κ. Τσαλίδης, αξίζει να σημειωθεί, ότι αποτελεί πρόταση των ΑΝ. ΕΛ. όπως και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθόσον οι δύο άνδρες έχουν πολύχρονη γνωριμία και πορεία τόσο στα Ακαδημαϊκά έδρανα όσο και στον παράλληλο πολιτικό τους βίο στο κόμμα της Ν.Δ. 

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΥΜΑΘ (Διοικητήριο, ΤΚ 54123, Θεσσαλονίκη).

Τη Δευτέρα η παρουσίαση του σημαντικού συγγραφικού έργου απο τον Κ. Γεροντή



Σε μία περίοδο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα μας, η ΑΕΔΕ ΘΡΑΚΗΣ σε συνεργασία με την εβδομαδιαία εφημερίδα "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ" παρουσιάζουν την πολιτική βιβλιογραφία του Ιατρού - Συγγραφέα ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΗ με τίτλο:
"ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ" που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις "ΕΧΕΔΩΡΟΣ".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015, στις 7 το απόγευμα και ομιλητές εκτός του συγγραφέα, θα είναι οι κ.κ.:

-ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - τ. Υπουργός
-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΛΟΥΦΑΚΗΣ - Πρόεδρος ΣΕΒΕ
-ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΛΑΟΓΛΟΥ - Νομικός
-ΣΠΥΡΟΣ ΚΙΑΡΤΖΗΣ - Ηλεκτρ. Μηχανικός - Οικονομολόγος

*Τη συζήτηση θα συντονίσει ο εκδότης της εφημερίδας «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», δημοσιογράφος Παναγιώτης Πεντζουρίδης.


Λίγα λόγια του Συγγραφέα

«…Εις το παρόν βιβλίο επιχειρώ να φωτίσω την "Λάθος Πορεία" που ακολούθησε ομόθυμα η πολιτική ηγεσία τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια. Η φιλόδοξη ένταξή μας στις Ευρωπαϊκές οικογένειες, αντί να διαμορφώσει αφετηρία ουσιαστικής πολιτειακής ανόρθωσης, μετέτρεψε το Ελληνικό κράτος σε παρία της Ευρωπαϊκής κοινότητας.
Παρουσιάζονται ανάγλυφα οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση καθώς και η απουσία αλλά και η κακή λειτουργία ουσιαστικών Θεσμών, απαραίτητων για την εύρυθμη πορεία της πολιτείας. Επιχειρώ να φωτίσω το επικρατήσαν επί σαράντα χρόνια, πελατειακό σύστημα εξουσίας που οδήγησε στην παρούσα παρακμή. Τον δε συνδικαλισμό στην απομυθοποίηση και αποδυνάμωσή του, αδρανοποιώντας την πεμπτουσία του εργατικού κινήματος.
Παρουσιάζεται η δυσλειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, η οποία επί ένα αιώνα λειτουργεί ως πραγματικός εφιάλτης, συνεργώντας πρωταγωνιστικά, ώστε να οδηγηθεί η χώρα στο σημερινό της κατρακύλισμα.
Είναι γνωστό πλέον ότι η Δημοσιονομική εξέλιξη της χώρας οδεύει πολύ κακώς, η δε Ελληνική Κοινωνία ζει ένα "Ονειρικό Εφιάλτη".
Κατά την ταπεινή μου κρίση προσπαθώ ν' αναδείξω και να παρουσιάσω θέσεις και προτάσεις για την βελτίωση της πορείας της Ελληνικής πολιτείας. Παροτρύνω για άμεση και αναγκαία συσπείρωση των πολιτικών δυνάμεων για την δημιουργία Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης προκειμένου να ανατείλει η Δ' Ελληνική Δημοκρατία!!»

Ξεκινούν σήμερα "ατυπα" οι Γιορτές Παλιάς Πόλης - Αυριο η επίσημη έναρξη

 

Σήμερα το βράδυ θα κάνουν την εμφάνισή τους στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης τα στέκια των Συλλόγων, ανοίγοντας έτσι την αυλαία των φετινών Γιορτών Παλιάς Πόλης 2015, που ουσιαστικά ξεκινούν αύριο με την επίσημη έναρξη την οποία καθιερωμένα κάνει ο Δήμαρχος της πόλης.
Ολα τα μέλη των Συλλόγων, παρ' όλη την οικονομική συγκυρία, δηλώνουν έτοιμα για να χαρίσουν αξέχαστες στιγμές στους επισκέπτες της πόλης, όπως έτοιμος δηλώνει και ο Δήμος Ξάνθης για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Με μεγαλοπρέπεια ο εορτασμός του Πολιούχου Αγίου της Ξάνθης



Την εορτή του “μεγαλύτερου ανθρώπου που γεννήθηκε ποτέ στη γη” και πολιούχου της, του Τιμίου Προδρόμου, πανηγυρίζει με τις δέουσες τιμές η Ξάνθη.
“Δεν γεννήθηκε μεγαλύτερος άνθρωπος από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Τον χαρακτήρισε μεγάλο ο ίδιος ο Θεός”, ανέφερε στην ομιλία του κατά τον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελέστηκε το απόγευμα στον μητροπολιτικό ναό του Τιμίου Προδρόμου Ξάνθης ο μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.
Συνέχισε εξηγώντας ποιες είναι οι περγαμηνές που τον καθιστούν μεγάλο. “Η ίδια του η ζωή. Ζούσε μέσα στον κόσμο αλλά είχε απαρνηθεί την αμαρτία. Χαρακτηριστικό της ζωής του υπήρξε η άκρα ταπείνωση. Το κήρυγμά του ήταν κήρυγμα μετανοίας”, είπε ο μητροπολίτης Πρεβέζης για τον Τίμιο Πρόδρομο.


Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ και συμμετείχαν οι μητροπολίτες Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και πρώην Αυλώνος κ. Χριστόδουλος.
Πριν το τέλος του εσπερινού, έγινε λιτανεία της εικόνας του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Η λιτανευτική πομπή διέσχισε τα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης της Ξάνθης και κατευθύνθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί, τελέστηκε αρτοκλασία υπέρ του κλήρου και του λαού της οικείας μητρόπολης. Η απόλυση του εσπερινού έγινε στον ναό της Του Θεού Σοφίας.
Ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, στην ολιγόλεπτη προσλαλιά του, μίλησε για τον πολιούχο και προστάτη της τοπικής Εκκλησίας. Είπε χαρακτηριστικά ότι “ο Τίμιος Πρόδρομος είναι αυτός που ενώνει την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Τον εγκωμίασε ο ίδιος ο Χριστός”.
Ακόμη, ο κ. Παντελεήμων καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους αρχιερείς οι οποίοι με την παρουσία τους τίμησαν τις λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Ξάνθης.


Αμέσως μετά τον εσπερινό, οι αρχιερείς αναχώρησαν για την Κωνσταντινούπολη προκειμένου να συμμετάσχουν στη σύναξη των μητροπολιτών του Οικουμενικού θρόνου.
www.orthodoxia.info 

Δεν θα έρθουν οργανωμένοι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ



H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης προς το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκδόθηκε απόφαση από τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Σταύρο Κοντονή, σύμφωνα με την οποία, απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. στο γήπεδο της SKODA ΞΑΝΘΗ (SKODA ARENA), κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 29-8-2015, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ., στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.