Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Το Ολοκαυτωμα του Χορτιάτη τίμησε ο ΥΜΑΘ Φ. Τσαλίδης

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Φίλιππος Τσαλίδης, παραβρέθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 71 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.
Η μνήμη των 149 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας τιμήθηκε με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη και Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο στο Μνημείο των Θυμάτων, όπου ο Υφυπουργός, κ. Φίλιππος Τσαλίδης, κατέθεσε στεφάνι.


Η δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Φίλιππου Τσαλίδη, είναι η εξής:,

Άστεγοι ψηφοφόροι... απο το Κίνημα του ΓΑΠ, αναζητούν στέγη... Ποιος θα τους πάρει;

Με μία λιτή "συγνώμη" ο Γ. Παπανδρέου, άφησε ελεύθερους πολιτικά τους ψηφοφόρους αλλά και τα μέλη του Κινήματος, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, προφασιζόμενος την οικονομική αδυναμία του ιδίου και του ταμείου του κόμματος!


Οι "κακές γλώσσες" λένε βέβαια ότι προϋπάρχει η απόφαση για σιωπηρή στήριξη ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μείνει στη Βουλή και να επανέλθει ο ίδιος και τα μέλη του ΚΙΔΗΣΟ εκεί, όμως το μόνο βέβαιο είναι, ότι οι ψηφοφόροι και τα μέλη του μένουν πολιτικά "άστεγα", δημιουργώντας ένα κλίμα ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑ.ΕΝ. και ΠΑΣΟΚ για το ποιος θα πάρει τους περισσότερους!
Το "αίμα - νερό" γίνεται ή δεν γίνεται;
Θα το δείξει η κάλπη της 20ης Σεπτεμβρίου όπου θα δούμε που βρήκαν "στέγη" οι "άστεγοι" του Γιωργάκη!

ΟΑΕΕ: Παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου για πληρωμή δόσεων και εισφορών

Παράταση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου, για την καταβολή εισφορών και δόσεων δίνει ο ΟΑΕΕ για τους ασφαλισμένους του, αναγνωρίζοντας, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τις δυσκολίες της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, καθώς και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω των capital controls.


Στη νέα παράταση εντάσσονται:
  • Εισφορές 3ου διμήνου 2015.
  • Μηνιαίες δόσεις ρυθμίσεων Ιουλίου και Αυγούστου που εξοφλούνται με άμεση χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (θα καταβληθούν με τις ροές Σεπτεμβρίου).
  • Διμηνιαίες δόσεις της 31/7/2015 παλαιότερων ρυθμίσεων.
  • Πρώτη δόση ρύθμισης εφόσον η αίτηση έχει υποβληθεί κατά το χρονικό διάστημα από τις 22/6/2015 έως τις 31/7/2015.
  • Πρώτη δόση μετάπτωσης προσωρινού διακανονισμού Ν.3943/2011 στη νέα ρύθμιση.
Με τη νέα παράταση, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να διατηρήσουν τα ευργετήματα και τα δικαιώματά τους, όπως ρύθμιση, κατάταξη σε κατώτερη κατηγορία, ασφαλιστική ικανότητα, ενημερότητα με την προυπόθεση ότι θα καταβάλλουν τις εισφρορές και τις δόσεις που οφείλουν μέχρι τη νέα προθεσμία.
Newsroom ΔΟΛ

Σε δεινή θέση τα κόμματα - Δεν βρίσκουν υποψηφίους που να "έλκουν" την κοινωνία!!!

Σε πραγματικά δεινή θέση είναι τα κόμματα που πολιτεύονται και σε αυτές τις εκλογές, αφού πολλά εξ' αυτών δεν διαθέτουν "δεξαμενή" στελεχών, ικανών να προσελκύσουν τους πολίτες να τους ψηφίσουν.
Η αδυναμία αυτή είναι εμφανής τόσο στα λεγόμενα μεγάλα κόμματα όσο και στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης, αφού χρησιμοποιούν ή τους ίδιους υποψηφίους που απέτυχαν να εκλεγούν στις προηγούμενες αναμετρήσεις ή καταφεύγουν σε λύσεις "υποψηφίων μιας χρήσης" για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια με τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων Βουλευτών!


Στη Ν.Δ. όπως όλα δείχνουν, το ψηφοδέλτιο θα είναι ακριβώς το ίδιο, δηλαδή πρώτος στη λίστα ο Αλέκος Κοντός ως νύν Βουλευτής, η Γεωργία Ανδρέου, ο Ντίνος Μαλάκης και δύο μουσουλμάνοι.
Στο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι υποψήφιοι οι δύο Βουλευτές Ζεϊμπεκ (πρώτος στη λίστα) και Γιαννακίδης, ενώ θα ενταχθούν οι ίδιοι συμπληρωματικοί που ήταν και στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Στο ΠΑΣΟΚ, ουδείς δέχεται να είναι πρώτος στη λίστα, με τον πρώην Βουλευτή Δημήτρη Σαλτούρο να σκέφτεται το αν θα αναμειχθεί ή όχι λαμβάνοντας υπ΄όψη το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου, αλλά και τον Γ. Χουλιάρα όπως και τη Ε. Μιχαηλίδου με τον Α. Αντωνιάδη να μη θέλουν να σηκώσουν το βάρος μιας εκλογικής αναμέτρησης με τόσο δύσκολα χαρακτηριστικά. Εκεί ο μόνος - και είναι προς τιμήν του - υποψήφιος που θέτει εαυτόν άμεσα και στη διάθεση του κόμματος και μπορεί να διεκδικήσει έδρα είναι ο Ιχτσαν Κεχαγιά που αν τεθεί επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, μπορεί να πάρει το κόμμα και την τρίτη έδρα.
Στο ΠΟΤΑΜΙ, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, αν και έχουν γίνει επαφές του Αρη Σαββίδη σε διάφορες κοινωνικές βαθμίδες για αναζήτηση και νέων υποψηφίων. Ισως να υπάρξει η έκπληξη, ίσως όμως και να παραμείνει το ψηφοδέλτιο ως έχει απο τον Ιανουάριο.
Στο ΚΚΕ, το ψηφοδέλτιο θα κατέβει ως είχε στις πρόσφατες εκλογές.
Στους ΑΝ. ΕΛ. υπάρχει μία δυστοκία στο να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο για να έχει δυναμική. Αν δεν συμβεί η έκπληξη, τότε θα παραμείνει το ίδιο με ελάχιστες εσωτερικές μετακινήσεις.
Στο "νεόκοπο" κόμμα της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, παρακλάδι του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί αναμένονται ανακοινώσεις, δεν αποκλείεται να δούμε πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο νικηφόρο αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και τότε οι απώλειες που θα προσμετρηθούν για το άλλοτε κόμμα της εξουσίας, θα είναι σημαντικές.
Τέλος, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα φέρει στις τάξεις της τον ίδιο σχηματισμό υποψηφίων, που στις προηγούμενες εκλογές τα πήγαν ανέλπιστα καλά σε σχέση με τις συνθήκες που πολιτεύθηκαν.


Πεζοπορία και «Ημέρες για καγιάκ» στο φεστιβάλ «VIA EGNATIA - ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΣΤΟΥ 2015»

Στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ « VIA EGNATIA - ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΣΤΟΥ 2015» η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης διοργανώνουν σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ξάνθης, ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ στο μονοπάτι του Νέστου το Σάββατο 12/9/2015 ώρα 11:00 π.μ. 

Ακυρώνεται η επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης

Εντός της ημέρας, αναμένεται η διαταγή του αρχηγείου της Αστυνομίας, αναφορικά με την ακύρωση της επαναλειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων της Ξάνθης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ.

Προεκλογικές…μετατάξεις προσωπικού, αποδυναμώνουν το Νοσοκομείο της Κομοτηνής

Οργή και μόνο οργή, προκάλεσε στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κομοτηνής, αφού μετά από απόφαση του Υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αποχωρούν από τον χώρο, δώδεκα στον αριθμό νοσηλευτές με αποτέλεσμα οι ήδη εβδομήντα κενές θέσεις προσωπικού να αυξάνονται στις ογδόντα, χωρίς ακόμη ωστόσο κανείς να γνωρίζει εάν έπονται και άλλες.

Ευχαριστίες του Περιφερειακού Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και οι εκπαιδευόμενοι και εργαζόμενοι του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης), ευχαριστούν θερμά την ποιήτρια – λογοτέχνιδα Βασιλική Τρανταφυλλίδου Κηπουρού, για την γενναιόδωρη προσφορά του ποσού των 440,00€ που συγκεντρώθηκε από τις πωλήσεις του Παιδικού Παραμυθιού της με τίτλο «Λίτσα η Πασχαλίτσα», στην διάρκεια μια ζεστής εκδήλωσης παρουσίασης του, που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Της Του Θεού Σοφίας την Κυριακή 30/09/2015, ώρα 19:00μ.μ.

Συνάντηση της ΕΠΣ Ξάνθης με ποδοσφαιριστές και εκπροσώπους σωματείων

Την Παρασκευή 4/9 στις 20:00 το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ενωσιακού Αθλητικού Κέντρου της ΕΠΣ Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των παραγόντων της Ένωσης με εκπροσώπους σωματείων και ποδοσφαιριστές των τοπικών συλλόγων.

Αλλαγή…φρουράς για Αντιδημάρχους του Δήμου Τοπείρου

Την σκυτάλη σε δυο νέους αντιδημάρχους στον Δήμο Τοπείρου παρέδωσαν η κ. Ειρήνη Θεοδωρακάκη και ο κ. Κωνσταντίνος Γιουβαντζίκ, οι οποίοι σε συνεννόηση πάντα με τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, οι οποίες και έγιναν δεκτές, «προκειμένου να…ανανεωθεί ο ίδιος ο Δήμος αλλά και να ικανοποιηθούν οι φιλοδοξίες όλων» όπως τονίζει μιλώντας στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ο κ. Μίχογλου.

Κανονικά λειτουργούν τα Λουτρά στην Ποταμιά

Ξεκίνησαν να λειτουργούν από την περασμένη Δευτέρα κανονικά τα λουτρά της Ποταμιάς του Δήμου Αβδήρων, αφού από την μια έχουν γίνει όλες εκείνες οι επισκευές που χρειάστηκαν αναφορικά με τις γεωτρήσεις και από την άλλη υπάρχει και το κατάλληλο, για πέντε μήνες αρχικά τουλάχιστον, επιστημονικό προσωπικό, όπως οι νοσηλεύτριες και οι φυσικοθεραπευτές, προκειμένου η χρήση τους να γίνει σωστά και να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα αναφορικά με την θεραπεία αυτών που τα επισκέπτονται.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ξάνθη, ενόψει της σημερινής Λαμπαδηδρομίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ενόψει της σημερινής 13ης Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, επιβάλει η Τροχαία της Ξάνθης προκειμένου να εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, από τις 18:30 το απόγευμα μέχρι τις 20:15 το βράδυ.

25% πτώση της κίνησης στην αγορά της Ξάνθης, κατά τις θερινές εκπτώσεις

Αισθητά πεσμένη ήταν η κίνηση στην αγορά της Ξάνθης κατά τις θερινές εκπτώσεις συγκριτικά με πέρσι, οι οποίες ολοκληρώθηκαν χθες.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης Ευθύμη Μίλκογλου, το πρώτο διάστημα των εκπτώσεων τον Ιούλιο, η κίνηση ήταν σχεδόν μηδαμινή, όμως με τον ερχομό του Αυγούστου η κίνηση παρουσίασε αύξηση, ιδιαίτερα στο πρώτο μισό του μήνα, μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο.
Παρά το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα η κίνηση κρίθηκε ικανοποιητική, οι συνολικές απώλειες σχετικά με την περσινή χρονιά κυμαίνονται στο 20% με 25%, ενώ σε ορισμένα είδη αυτή η απώλεια ξεπέρασε και το 30%, με τους καταστηματάρχες να βρίσκονται πλέον σε πολύ δύσκολη θέση, εν όψει και του δύσκολου χειμώνα που έρχεται σε λίγους μήνες.

«Κλειστή» Νομαρχιακή Επιτροπή για το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Με σκοπό να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τοπικά στελέχη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, η κλειστή για τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης.

H αναγκαιότητα της ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Την αναγκαιότητα της ΕΠΑΝΑΘΕΣΜΙΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, επισήμανε κατά την παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου, πρ. Υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος, ως κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Επιμελητήριο Ξάνθης.
Ο κ. Παπαδόπουλος κατέστησε σαφές ότι «είναι ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία του πολιτικού κράτους, να περιθωριοποιηθούν τα «λούμπεν» στοιχεία της επιδερμικής πολιτικής πραγματικότητας και άμεσα να δημιουργηθεί μία νέα κατάσταση η οποία και θα δημιουργήσει το νέο πολιτικό σκηνικό, με αξιακά δεδομένα, που θα δημιουργήσει αίσθημα ασφάλειας για τον πολίτη…»



Νέο τουριστικό λογότυπο για την Περιφέρεια ΑΜΘ

Στην ανανέωση του τουριστικού της λογότυπου πέρασε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Σύμφωνα με την Περιφέρεια: «Ο σχηματικός συνδυασμός του απεικονίζεται μέσα σε ένα ακανόνιστο κύκλο (σχήμα κλειστό -ολότητα) που θυμίζει βότσαλο ή αρχαίο νόμισμα και περικλείει μέσα του τα αρχικά Μ από το Μακεδονία και Θ από τη Θράκη αποτυπώνοντας την περιφερειακή ενοποίηση των δύο περιοχών και την κοινή τους πορεία στο χρόνο. 

Χωρίς το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, λόγω οικονομικής αδυναμίας

Με την φράση-κλειδί «τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν να συμμετέχουμε με αξιοπιστία σε μια τρίτη μάχη άμεσα» ο Γιώργος Παπανδρέου, έκανε επίσημα γνωστό οτι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ) δεν θα «κατέβει» στις ερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον κάδοι ανακύκλωσης κατά τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Ο Δήμος Ξάνθης ήδη από την άνοιξη του 2015, αναπτύσσει προγράμματα ανακύκλωσης συσκευασιών με τους μπλε κάδους και ανακύκλωσης γυαλιού με τους μπλε κώδωνες.
Στον ιστοχώρο του Δήμου http://www.cityofxanthi.gr/dimotes/kadoi, σημειώνονται οι θέσεις των κάδων της ανακύκλωσης, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμο σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Επιστροφή στις προπονήσεις για τη Skoda Ξάνθη

Μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές, αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα πραγματοποιηθεί η τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, και στη Skoda Ξάνθη υπάρχει η ευκαιρία να βελτιωθεί περαιτέρω η ομάδα μετά τις δυο ισοπαλίες που έφερε με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.