Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Δεν θέλουν Καραλίδη. Ζητούν ανανέωση προσώπων...

Περισσότερο απο τα 2/3 της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, δεν στηρίζουν το να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του νομού ο Φ. Καραλίδης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της "ΕΠ", ενώ η συνεδρίαση του οργάνου διακόπηκε και αποφασίστηκε να αποσταλούν οι απόψεις στα κεντρικά του Κινήματος.
Ο κ. Καραλίδης βλέποντας την αντίδραση που υπήρξε στο πρόσωπό του, επικαλέστηκε "την συστράτευσή του στο ΠΑΣΟΚ και ζήτησε να μπει έστω και την τελευταία τιμητική θέση, δηλαδή στην 5η."




Πάντως, και ενώ ο πρ. Βουλευτής Δημ. Σαλτούρος είναι στην Αθήνα και επιχειρεί να περάσει τη δική του "γραμμή" με τον ίδιο επικεφαλή και συμμετέχοντες τους Κίσσα - Τσολακίδη, έναν μουσουλμάνο και μία γυναίκα, στο τοπικό ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι οριακά και είναι αμφίβολο αν και κατα πόσο θα επικρατήσει η κομματική πειθαρχία που ίσως χρειαστεί να επιβάλλει η επιτροπή επιλογής υποψηφίων Βουλευτών, με υπεύθυνο τον κ. Σπυρόπουλο.
Η αυριανή ημέρα, ως και η προτελευταία των εξελίξεων αυτών, δείχνει να κρίνει πολλά για το μέλλον του Κινήματος, τουλάχιστον στην Ξάνθη.

ΕΚΤΑΚΤΟ: "Βυθίζουν" το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη. Προτείνουν Καραλίδη για επικεφαλή στο ψηφοδέλτιο...

Πολιτική απόφαση που "βυθίζει" το ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, προτάθηκε και συζητείται αυτή τη στιγμή εν μέσω αντεγκλήσεων στη Νομαρχιακή του κόμματος.
Πιο συγκεκριμένα, προτάθηκε το όνομα του Φώτη Καραλίδη, στο να ηγηθεί του Ξανθιώτικου Ψηφοδελτίου, με τους υπόλοιπους να είναι στα... αζήτητα δεδομένου ότι θα τρέξουν για τον πρώτο και μόνο.


Ολα αυτά και ενώ το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει πανελλαδικά, μετά τη συνένωση δυνάμεων με τη ΔΗΜ. ΑΡ. και την απόφαση του ΓΑΠ να μην κατέβει το Κίνημά του στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, γεγονός που ενισχύει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, να "φλερτάρει" με την τρίτη έδρα στο νομό.



Οι αντιδράσεις είναι έντονες, ενώ την πρόταση για Καραλίδη, φαίνεται να υποστηρίζει και ο κ. Γκαρμπούνης απο τη ΔΗΜ.ΑΡ. και απ' ότι φαίνεται το θέμα έχει συμφωνηθεί (;) σε κεντρικό επίπεδο, αγνοώντας για άλλη μία φορά τις προτάσεις της Νομαρχιακής ΕΠιτροπής, που πλέον αν συμβεί αυτό, δεν έχει άλλη επιλογή απο το να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΥΣΣΩΜΗ και να παραδώσει τα κλειδιά στην Χαρ. Τρικούπη.
Το πρόσωπο του Φ. Καραλίδη, είναι απο τα πλέον αμφισβητούμενα πολιτικά, η πολιτική του διαδρομή μόνο ήττες έχει να επιδείξει, εκτός απο την περίπτωση όπου στο επίπεδο της Περιφέρειας έγινε Αντιπεριφερειάρχης ελέω... Γιαννακίδη και μειονότητας!!
Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη, ενώ η επίσημη και μόνο ανακοίνωση του ονόματος Καραλίδη, είναι βέβαιο ότι θα απομακρύνει ακόμη περισσότερους ψηφοφόρους του ταλαιπωρημένου ΠΑΣΟΚ και θα τους στείλει με βεβαιότητα είτε στην "αγκαλιά" του αναξιόπιστου ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην ανοιχτή... "φροντίδα" της "σταλινικής" ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ!
Αξίζει να σημειωθεί ότι απο χθες, "έπαιξαν" δυνατά τα ονόματα των Μελισσόπουλου και Τσολακίδη, ο πρ. Βουλευτής Δημ. Σαλτούρος ακολουθεί καθαρά προσωπική και εξωκομματική πορεία, ενώ αμφίβολο είναι ποια στάση θα κρατήσει ο Α. Αντωνιάδης.
 

Οικονομική Επιτροπή στον Δήμο Τοπείρου, την ερχόμενη Δευτέρα


Με δύο θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αβδήρων, τα οποία αφορούν στον προυπολογισμό του Δήμου, για το οικονομικό έτος 2016.
Πιο συγκεκριμένα τα θέματα, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου έχουν ως εξής:

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης



Με είκοσι δύο θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδριάζει την Δευτέρα7 Σεπτεμβρίου 2015  στις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης,  στο Δημαρχιακό Κατάστημα Ξάνθης και στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα και να παρθούν σχετικές αποφάσεις:

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ (μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Το πρώτο κόμμα που ανακοινώνει τα ψηφοδέλτιά του, για τις επερχόμενες εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, είναι η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ, όπου τα ψηφοδέλτια για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, έχουν ως εξής:

Παράταση για την δωρεάν διανομή νεκταρινιών


Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες ότι παρατείνεται η προθεσμία δωρεάν διανομής νεκταρινιών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής ευθύνης του ως την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, βραβεύει την Διευθύντρια του Εθνικού Ορφανοτροφείου Θηλέων Σοφία Γαβριηλίδου

Ἡ Ἱερὰ Μητρόπολις Ξάνθης καὶ Περιθεωρίου συμμετέχει γιὰ μία ἀκόμη χρονιὰ στὶς Γιορτὲς Παλιᾶς Ξάνθης διοργανώνοντας Ἔκθεση Φωτογραφίας στὸ 2ο Ὄροφο τῆς Δημοτικῆς Πινακοθήκης Ξάνθης.

Στην Ξάνθη τη Δευτέρα η Ντόρα Μπακογιάννη


Στην Ξάνθη θα βρεθεί την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου η επικεφαλής Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ Ντόρα Μπακογιάννη.
Η κ Μπακογιάννη κατά την επίσκεψη της στο Νομό Ξάνθης θα ακολουθήσει το παρακάτω πρόγραμμα:

Το μήνυμα της Κυριακής: «Τα έργα ως καρπός της νέας ζωής»

Η σημερινή Ευαγγελική περικοπή κάνει λόγο για προσκλητήριο σε δείπνο, για άρνηση των καλεσμένων και για την τελική πραγματοποίηση του δείπνου με νέους καλεσμένους, αφού οι πρώτοι αμέλησαν και πήγαν στους αγρούς και στην αγορά, η κράτησαν τους απεσταλμένους του Κυρίου, τους κακοποίησαν και τους σκότωσαν.
Ο οικοδεσπότης στέλνει άλλους δούλους να μαζέψουν από τους δρόμους «πονηρούς τε και αγαθούς ίνα γεμισθεί ο οίκος».

Αναβρασμός στο τοπικό ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη


Αναβρασμός επικρατεί αναφορικά με τους υποψηφίους στο τοπικό ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη, μιας και αυτό είναι χωρισμένο στα…τρία, τη στιγμή που έχει αρχίσει και δημοσκοπικά η άνοδος.
Βέβαια τα…επίσημα τοπικά «χείλη» τηρούν ακόμη σιγή ιχθύος, δηλώνοντας ότι «όλα τα ενδεχόμενα, για τη σειρά αλλά και τα ονόματα με τα οποία θα «κλειδώσουν» οι λίστες του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ξάνθη, παραμένουν ανοιχτά.»

Πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ξάνθης. Ευχαριστημένοι οι ξενοδόχοι

Ικανοποιημένοι από την κίνηση το τελευταίο διάστημα λόγω των Γιορτών Παλιάς Πόλης δηλώνουν οι ξενοδόχοι της Ξάνθης. Η κίνηση είναι εμφανώς αυξημένη συγκριτικά με πέρσι, καθώς σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία της περιοχής η πληρότητα ξεπερνάει το 80%, ενώ κατά περιπτώσεις «αγγίζει» και το 100%.

Ποιες θα είναι οι ποινές για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

Η διορία για την καταβολή των φορολογικών δηλώσεων, μετά και την παράταση που υπήρξε λήγει αύριο Παρασκευή και ο κίνδυνος προσαυξήσεων και ποινών για ιδιώτες και επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλλει ακόμα τις δηλώσεις τους είναι αρκετά μεγάλος.

Νεκρός 16χρονος στο Δροσερό από εισπνοή υγραερίου

Κατέληξε χθες ένας 16χρονος, κάτοικος Δροσερού από εισπνοή υγραερίου. Ο νεαρός εθεάθη στην πλατεία του χωριού να εισπνέει το υγραέριο από μια μποτίλια και πολύ γρήγορα έχασε τις αισθήσεις του.

Ασκήσεις σε γκρουπ για την Skoda Ξάνθη

Η χθεσινή προπόνηση της Skoda Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το πρωί. Σε αυτή δόθηκε βάρος στην φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών καθώς πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις γυμναστηρίου, αλλά και αερόβιο τρέξιμο.