Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Στην Ξάνθη η Ντόρα Μπακογιάννη


Στην Ξάνθη βρίσκεται σήμερα η επικεφαλής περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία το πρωί επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Ξάνθης, τον Δήμαρχο αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, συνοδευόμενη από τοπικά στελέχη της ΝΟΔΕ αλλά και από τον υποψήφιο Βουλευτή και επικεφαλής του τοπικού ψηφοδελτίου, Αλέξανδρο Κοντό.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η εβδομάδα των Γιορτών Παλιάς Πόλης


Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγε το πλήθος των επισκεπτών που επισκέφθηκε την Ξάνθη κατά την διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης.
Γιορτές οι οποίες έχουν γίνει θεσμός για την πόλη με τα χίλια χρώματα και από τις οποίες είναι όλοι ικανοποιημένοι.
Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι Νοσοκομείο, Πυροσβεστική και Αστυνομία, δεν είχαν ιδιαίτερες οχλήσεις, ενώ και οι πολιτιστικοί σύλλογοι δηλώνουν «ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την προσέλευση του κόσμου.»

Αλαλούμ με το καθεστώς του ΦΠΑ των φροντιστηρίων


Χαμός επικρατεί στις τάξεις των φροντιστών, αλλά και των γονέων αναφορικά με το καθεστώς του ΦΠΑ που θα επικρατήσει. Η αβεβαιότητα που επικρατεί σχετικά με το αν τα φροντιστήρια θα υπαχθούν στο «πάγωμα» του ΦΠΑ ή αν θα υποχρεούνται να κόβουν αποδείξεις με 23% ΦΠΑ, οδηγεί σε νευρική κρίση γονείς και φροντιστές.

Η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης στηρίζει τους Σύρους πρόσφυγες


Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης καί Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων κατόπιν ἐπικοινωνίας μέ τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Ἀξιουπόλεως καί Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο, ἐνημερώθηκε γιά τίς κοπιώδεις προσπάθειες τῆς ἐκεῖ Ἐκκλησίας νά συμπαρασταθεῖ στίς χιλιάδες τῶν Σύρων προσφύγων πού εἶναι συγκεντρωμένοι στόν μεθοριακό σταθμό τῆς Εἰδομένης.

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Πραξιτέλους


Ο Δήμος Ξάνθης ενημερώνει τους πολίτες ότι από τη Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν εργασίες ασφαλτόστρωσης επί της οδού Πραξιτέλους από την οδό Μαραθώνος έως την οδό Περικλέους στα πλαίσια του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Ε. ΞΑΝΘΗΣ». 

Κατά πολύ φθηνότερο το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος τον χειμώνα


Στο μισό θα φτάσει φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς η τιμή που αναμένεται να διαμορφωθεί στην έναρξη της φετινής περιόδου, φτάνει κάτω από τα 65 λεπτά το λίτρο. Όταν γίνει η σύγκριση με την τιμή της περσινής περιόδου, που ήταν στα 1,25 ευρώ το λίτρο, είναι προφανής η μεγάλη διαφορά στις εναρκτήριες τιμές.

Το ψηφοδέλτιο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ για τον Νομό Ξάνθης

Στο πρωτοδικείο κατέθεσαν τα ονόματά τους οι υποψήφιοι του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στην Ξάνθη, με το ψηφοδέλτιο να απαρτίζεται από τους Γιώργος Χατζηθεοφάνους, Σπύρος Μουρούτσος, Σωτήρης Παπαντωνόπουλος, Μπεζάζη Αμπατζή και Αλέξανδρος Μαλλιάς.

Ξεκινούν οι εγγραφές στο ΙΕΚ του ΟΑΕΔ


Από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνεται, ότι κατά το χειμερινό εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2015-2016 εγκρίθηκε η εισαγωγή 1.540 νέων σπουδαστών σε 29 Ι.Ε.Κ του Οργανισμού, προκειμένου να καταρτισθούν σε 20 σύγχρονες ειδικότητες.

Πικρία Μητροπολίτη για την λειτουργία του εμπορικού κέντρου, κατά την Εορτή του Πολιούχου της Ξάνθης

Την πικρία του για το γεγονός οτι κατά την ημέρα της Εορτής του Πολιούχου της Ξάνθης, Τιμίου Προδρόμου, το εμπορικό κέντρο παρέμεινε ανοιχτό, εκφράζει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, με επιστολή του προς τον Διευθυντή του εμπορικού κέντρου.
Πιο αναλυτικά η επιστολή αναφέρει επακριβώς:

Στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Φίλιππος Τσαλίδης


Ο Φίλιππος Τσαλίδης βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη για τις εργασίες της 80ης Διεθνούς Έκθεσης. Ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης αρχικά παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Έκθεσης παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Πρωθυπουργού.

Νίκη με «περίπατο» για τη Skoda Ξάνθη


Εύκολη νίκη πέτυχε η Skoda Ξάνθη στο φιλικό που έδωσε το Σάββατο απέναντι στον Αγροτικό Αστέρα με σκορ 2-0 και έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος της Superleague.

Με γυναίκα επικεφαλής, το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για το Νομό Ξάνθης


Με γυναίκα υποψήφιο στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου , «κατεβαίνει» το ΚΚΕ στο Νομό Ξάνθης.
Ένα ψηφοδέλτιο το οποίο απαρτίζουν κατά σειρά οι Μαχαιρίδου Βούλα, Δημόσιος Υπάλληλος, Βογιατζής Κωνσταντίνος, βιομηχανικός εργάτης, Χατζόγλου Μουράτ, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Ρόιδου Παναγιώτα, Ιδιωτικός Υπάλληλος και Βουζαράς Γιάννης, Μέλος Γραμματείας ΠΑΣΕΒΕ.


Το ψηφοδέλτιο των ΑΝ.ΕΛ για τον Νομό Ξάνθης


Ανακοινώθηκε και επίσημα για τον Νομό Ξάνθης η σύνθεση του ψηφοδελτίου του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις εκλογές της 20 ης Σεπτεμβρίου, το οποίοι δεν διαφέρει από εκείνο των περασμένων εκλογών του Ιανουαρίου.

Άρθρο:«Ανεξάρτητοι Έλληνες: το πιόνι της Άκρας Αριστεράς»

Γράφει ο: Ναπολέων Λιναρδάτος


Μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά θα πρέπει να του αναγνωριστεί η ιδεολογική του συνέπεια. Ακόμα και η μνημονιακή κωλοτούμπα είχε ως αποτέλεσμα ένα μνημόνιο που είναι 92% φόροι - το όνειρο κάθε κρατιστή. Αντίθετα ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν αφήσει τους ακραίους του ΣΥΡΙΖΑ να δρουν ως αν να είχαν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία. Το τρενάκι του μικρού Αλέξη εκτροχιάστηκε άκρα αριστερά και ο Πάνος Καμμένος ήταν απλά αδιάφορος.

Με Κοντό και Μπιρόλ «κατεβαίνει» η ΝΔ στην Ξάνθη



Αν και έγινε η κατάθεση των ονομάτων των υποψηφίων για την Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη, η τελική επιβεβαίωση αναφορικά με τη σειρά θα γίνει από την Αθήνα, εντός της ημέρας. 
Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ, έχει ήδη «κλειδώσει» για την Ξάνθη, στην πρώτη θέση ο Αλέξανδρος Κοντός, ενώ την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο έχει «καταλάβει» ο Μπιρόλ Ακήφογλου.