Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΕ στην Ξάνθη


Με πέντε υποψηφίους, κατεβαίνει στο Νομό Ξάνθης η Λαική Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και με το ψηφοδέλτιο να το απαρτίζουν κατά σειρά οι Σελβιέρογλου Δημήτρης, Κοσμίδης Νίκος, Χαριζάνης Βασίλης, Κόγιου Ελένη και Γεωργουλέα Κυριακή- Σωτηρία.

Παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη, συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Ξάνθης.



Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, παραχώρησε το πρωί της Τρίτης η Επικεφαλής Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη Ντόρα Μπακογιάννη, μετά την ανοιχτή ΝΟΔΕ, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης, στην οποία συμμετείχε και η ίδια, καλώντας τα στελέχη του κόμματος, να δώσουν την δική τους «μάχη» στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Την Πέμπτη το πρωί η τελευταία διανομή νεκταρινιών σε ευπαθείς ομάδες του Δήμου Ξάνθης


Ο Δήμος Ξάνθης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ολοκληρώνει το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής νεκταρινιών σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής ευθύνης του και συγκεκριμένα στους δικαιούχους, οι οποίοι είναι κάτοχοι της κάρτας σίτισης του προγράμματος «Αντιμετώπιση της Επισιτιστικής Κρίσης.»
Η τελευταία διανομή θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του κολυμβητηρίου την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρες 10.00 – 14.00.

Ξεκίνησε η πληρωμή των εργαζομένων στην Κοινωφελή Εργασία


Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής τόσο των αποδοχών των ωφελούμενων όσο και του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών στους Επιβλέποντες Φορείς (Δήμοι). 
Η καταβολή των αποδοχών των ωφελούμενων αφορά τόσο τις λίγες ημέρες του μηνός Ιουλίου κατά τις οποίες απασχολήθηκαν οι ωφελούμενοι όσο και τις αποδοχές τους για τον μήνα Αύγουστο για όσους Δήμους έχουν αποστείλει προς τον ΟΑΕΔ τις καταστάσεις. 

Σύλληψη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ξάνθη





Συνελήφθη χθες το πρωί, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 37χρονος ημεδαπός, διότι, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας του, που βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης.

Εξιχνίαση τριών κλοπών σε Ξάνθη και Κομοτηνή

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας των Τμημάτων Ασφάλειας Ξάνθης και Κομοτηνής, τρεις (3) κλοπές, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, που διαπράχθηκαν, την 6/7-9-2015, σε χωριά της Ξάνθης και της Ροδόπης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης για την νέα σχολική χρονιά.

Την αισιοδοξία του, παρά τα προβλήματα που υφίστανται εξέφρασε ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Παναγιώτης Κεραμάρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ.

Θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ «Οδός Ονείρων»

Θεατρικό εργαστήρι της ΦΕΞ από τη δεκαετία του ‘70 συμμετέχει στην θεατρική παραγωγή της περιοχής μας. Οργανώνει Μαθήματα ιστορίας θεάτρου, υποκριτικής, σκηνογραφίας, φωτισμού... σκηνοθεσίας. Οργανώνει και παρουσιάζει δικές και άλλες παραγωγές. Διαλέξεις και σεμινάρια, (άνθρωποι του θεάτρου, καλεσμένοι της ομάδας διδάσκουν θέατρο).

Μικροεντάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο



Με μικροεντάσεις, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, παρά το γεγονός ότι τα θέματα ημερήσιας διάταξης αφορούσαν κυρίως υπηρεσιακά θέματα.

Χειροπέδες σε πέντε για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα


Συνελήφθησαν σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (διόδια Ιάσμου), στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κοτύλης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, πέντε (5) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 44, 36, 30 (άντρες), 37 και 29 (γυναίκες) ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Κατατακτήριες εξετάσεις στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης


Για τη νέα σχολική χρονιά 2015-16 και το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθούν οι κατακτήτριες εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών στην Β, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των μικτών ομάδων της ΕΠΣ Ξάνθης


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι προπονήσεις των Μικτών ομάδων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης στο γήπεδο της Ένωσης. Μάλιστα ο προπονητής της Ένωσης έδωσε το πρόγραμμα των προπονήσεων ανά ηλικία για τις επόμενες μέρες το οποίο έχει ως εξής:

Επιστροφή στις προπονήσεις για την Skoda Ξάνθη


Μετά το ρεπό της Κυριακής, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας προκειμένου να αρχίσουν την προετοιμασία για τον αγώνα της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague απέναντι στον Ατρόμητο.