Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Απο σήμερα και ηλεκτρονικά οι εγγραφές των πρωτοετών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας


Από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και τις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) ή από τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄& Β΄) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 θα γίνουν από σήμερα 10 Σεπτεμβρίου μέχρι και 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Έκρηξη βλήματος στο Πετροχώρι Ξάνθης


Δυο στελέχη τραυματίστηκαν, ελαφρά ευτυχώς, από τα αέρια που απελευθερώθηκαν, όταν εξερράγη ο σωλήνας αποσυμπίεσης ενός βλήματος 105 χιλιοστών.

Νέο ΔΣ για τους AHEPANS στην Ξάνθη

Την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, συνήλθε η Γενική Συνέλευση των AHEPANS του τμήματος Ξάνθης, Πρωταγόρας Hj-19, με σκοπό την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και έτσι μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, το ΔΣ συγκροτήθηκε ως εξής:

Το ψηφοδέλτιο του ΕΠΑΜ στην Ξάνθη


Με μια λιτή και μικρή ανακοίνωση το Ενιαίο Παλλαικό Μέτωπο, κάνει γνωστό οτι υποψήφιος Βουλευτής του κόμματος για τον Νομό Ξάνθης είναι ο Χαράλαμπος Κοτσικόπουλος.

Παρουσιάστηκε επίσημα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ξάνθη


Στην επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου,προχώρησε εχθές το ΚΚΕ στην Ξάνθη, εκδίδοντας παράλληλα Δελτίο Τύπου, το οποίο κοινοποίησε στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο αναφέρει:

Το μήνυμα του Δημάρχου Ξάνθης, για την νέα σχολική χρονιά

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας περιόδου για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας. 

Έως τις 25 Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας


Ανακοινώνεται ότι από σήμερα Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Νοεμβρίου 2015. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015.

Νέα ενδοσκοπικά μηχανήματα, απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης


Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, έχοντας την συνδρομή του Διοικητικού Συμβουλίου, με έγκαιρο προγραμματισμό και ενέργειες που ξεκίνησαν προ εξαμήνου, κατάφερε στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία για τη χώρα να αποκτήσει ένα πλήρες καινούριο (brand new) σετ ενδοσκοπικών μηχανημάτων (γαστροσκόπιο, κολονοσκόπιο) υψηλής ευκρίνειας και σύγχρονης τεχνολογίας που συναντάται σε μεγάλα αντίστοιχα διαγνωστικά κέντρα, με συνέπεια να εξοπλιστεί και ο τομέας αυτός του Νοσοκομείου.

Απο αύριο οι αιτήσεις για Κοινωνικό Τουρισμό, μέσω ΟΑΕΔ

Ξεκινά αύριο Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ.,  η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών αυτών με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2015 - 2016. 

Αύριο ξεκινά το Παγκόσμιο Φόρουμ Καπνού στην Κομοτηνή


Ξεκινά αύριο στην Κομοτηνή, το παγκόσμιο φόρουμ παραδοσιακού καπνού με συνδιοργανωτές τη Διεθνή Ένωση Καλλιεργητών Καπνού (ITGA) και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα συζητηθούν οι προοπτικές της καπνοκαλλιέργειας στην Ελλάδα, ο αντίκτυπος της Σύμβασης-πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για τον έλεγχο του καπνού καθώς και η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ θα υπάρξει και έγκριση της τελικής διακήρυξης.

Κανένα πρόβλημα με την μεταφορά μαθητών, με λεωφορεία και ταξί στην Ξάνθη



Κανένα απολύτως πρόβλημα, δεν φαίνεται οτι θα υπάρξει με την μεταφορά μαθητών με σχολικά λεωφορεία και ταξί στην Ξάνθη, για την νέα σχολική χρονιά που έχει ήδη φτάσει, όπως ανακοινώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης η οποία αναφέρει οτι: «Κατόπιν της αριθμ. 3/2014 διακήρυξης ανοιχτού διαγωνισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης για τη μεταφορά μαθητών στα σχολεία, προέκυψαν συμβάσεις που καλύπτουν δύο σχολικά έτη, δηλαδή 2014 - 2015 & 2015 - 2016.Επομένως για την προσεχή σχολική χρονιά ισχύουν οι ήδη υπογραφείσες συμβάσεις και ήδη διευθετείται και η προσαρμογή των δρομολογίων με βάση τους νέους επικαιροποιημένους καταλόγους μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας θα μοιράσει η Τροχαία, σε Δημοτικά σχολεία της περιοχής


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, αύριο (11.09.2015), θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.Ενδεικτικά στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διανεμηθούν φυλλάδια στα εξής σχολικά συγκροτήματα :
Ορεστιάδα: 4ο δημοτικό σχολείο Ορεστιάδας
3ο και 4ο δημοτικό σχολείο Διδυμοτείχου
Αλεξανδρούπολη: 2ο, 5ο και 10ο δημοτικό σχολείο
Κομοτηνή: 1ο και 2ο δημοτικό σχολείο
Ξάνθη: 2ο, 4ο και 12ο δημοτικό σχολείο
Καβάλα: 2ο, 8ο και 10ο δημοτικό σχολείο
Δράμα: 2ο, 3ο και 7ο δημοτικό σχολείο

Διορθωτικές παρεμβάσεις στα στενά του Νέστου για την βελτίωση της επισκεψιμότητας


Με αφορμή την κατάσταση που επικρατούσε στα εκπληκτικής ομορφιάς σημεία των μαιανδρισμών του Νέστου στο ύψος της Γαλάνης, το Δασαρχείο Σταυρούπολης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., προχώρησε σε σειρά βελτιωτικών μικρών κατασκευών με πλήρη τήρηση των κανόνων σεβασμού του αισθητικού δάσους. 

Συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου, είχε ο Φίλιππος Τσαλίδης


Ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κ. Φίλιππος Τσαλίδης, συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, με τον Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνιο Μανδρίτη.

Το Μήνυμα της Κυριακής: «Ο Σταυρός του Χριστού, ζωή και ανάσταση»

Τα λόγια του Χριστού στην σημερινή Ευαγγελική Περικοπή αποτελούν μέρος της συζητήσεώς του με το Νικόδημο, τον Ιουδαίο άρχοντα που ήλθε μία νύκτα κρυφά από τους ομοθρήσκους του να καταθέσει την προσωπική ομολογία του προς τον σταλμένο από τον Θεό διδάσκαλο που επιτελεί θαυμαστά έργα και σημεία, τα οποία μαρτυρούν ότι ο Θεός ενεργεί δι’ αυτού.

Με κάθε επισημότητα και με μεγάλη συμμετοχή, ο εορτασμός στο Παρεκκλήσιο Αγίων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες

Γράφει ο : Γεώργιος Γεωργιάδης Yποστράτηγος ε.α
Πρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Τελέστηκε στις 9 Σεπ.’15. με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, στο πλαίσιο του Προγράμματος ‘’Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2015’’, ο Πανηγυρικός εκκλησιασμός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στις Θέρμες, με πρωτοβουλία και πρόσκληση του ‘’αναδόχου’’, Παράρτημα Ν. Ξάνθης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Το μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, για την νέα σχολική χρονιά




«Αγαπητά μου παιδιά,
μαθήτριες και μαθητές των σχολικών μονάδων Ανατολικής Μακεδονίας –Θράκης. Το ταξίδι ξεκινά και φέτος. Οι ευχές μου, για καλή, δημιουργική και επιτυχημένη σχολική χρονιά, είναι αυτονόητο πως θα σας συνοδεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια της.