Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεγάλη συμμετοχή η...«πρώτη» πορεία για τον Ε.Ο.Σ Ξάνθης


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή (36 άτομα από τα οποία τα 14 παιδιά) η πρώτη για τη νέα περίοδο πορεία του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης.

Προεόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, στον Ι.Ν Ιωάννη του Θεολόγου, στον Εχίνο


Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης, «ανάδοχος» του Ιερού Ναού Ιωάννη του Θεολόγου που γιορτάζει στις 26 Σεπτεμβρίου, καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου αλλά και το Χριστεπώνυμο κοινό της Ξάνθης στον προεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό που θα τελεσθεί την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 και θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Και μετά το πρώτο…κουδούνι, η αγορά σχολικών ειδών


Μπορεί η νέα σχολική χρονιά να ξεκίνησε επίσημα, την περασμένη Παρασκευή, όταν και πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός, στο εκάστοτε σχολείο της Ξάνθης, ωστόσο γονείς και μαθητές, έχουν ξεκινήσει ήδη από τον προηγούμενο μήνα ακόμη να κάνουν την έρευνα αγοράς, τουλάχιστον αναφορικά με την σχολική τσάντα, την κασετίνα και τα απολύτως απαραίτητα, μολύβια, στυλό και τετράδια.

Άρθρο: «Ο Κωστής κι η εργαλειοθήκη του»

Γράφει ο: Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

 Τα κλισέ δεν μου αρέσουν! Αλλά η χιλιοειπωμένη κινεζική παροιμία, μια εικόνα χίλιες λέξεις, ταιριάζει γάντι στην περίπτωσή μας.
Πολιτικούς τύπου Χατζηδάκη δεν τους εγκρίνω! Άρα θα δικαιούμουν να έχω αυτή την αντίδραση μόλις τον είδα ούτως ή άλλως. 

Απο αύριο οι αιτήσεις για το Δημόσιο ΙΕΚ Νοσηλευτικής της Ξάνθης


Η Νοσηλευτική Σχολή του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό οτι «μετά την αναβάθμισή της σε Δημόσιο ΙΕΚ με το Ν.4316/2014 ξεκινά τη λειτουργία του πρώτου έτους για το εκπαιδευτικό έτος 2015-2016 δίδοντας τη δυνατότητα σε υποψήφιους σπουδαστές να παρακολουθήσουν την ειδικότητα του «Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας».

Πικρία για τις δεσμεύσεις που έμειναν...δεσμεύσεις, για τη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης


Την πικρία της για την αναστολή λειτουργίας της Σχολής Αστυφυλάκων Ξάνθης, εκφράζει η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, η οποία, με ανακοίνωσή της εξαπολύει «πύρινα βέλη» σε εκείνους που δεσμεύθηκαν για την επαναλειτουργία της, αλλά και κατά του ίδιου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

Έκκληση για αίμα σε 15χρονο Ξανθιώτη


Άμεση ανάγκη απο αίμα ΑΒ αρνητικό, έχει ένας 15χρονος συντοπίτης μας, ο οποίος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείο Καβάλας.
Οι οικείοι του απευθύνουν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει να το κάνει.

Π. Κουκουλόπουλος-Θ.Μαργαρίτης, στην Προεκλογική Ομιλία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Ξάνθη


Η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με ανακοίνωσή της «καλεί όλα τα μελή και φίλους της, στην Κεντρική Προεκλογική Ομιλία με κεντρικούς ομιλητές τον πρώην υπουργό και βουλευτή κ. Πάρι Κουκουλόπουλο και το στέλεχος της Κ.Ε. και εκπρόσωπο τύπου της ΔΗΜΑΡ κ. Θεόδωρο Μαργαρίτη την Τέταρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο «Elisso.»

Οι αγιασμοί των σχολείων του Δήμου Τοπείρου

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015 τελέστηκαν οι καθιερωμένοι Αγιασμοί σε όλα τα σχολεία του Δήμου Τοπείρου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 

Φωτιά σε διαμέρισμα επι της οδού Αϊδινίου, στην Ξάνθη


Φωτιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας, σε διαμέρισμα στην οδό Αϊδινίου 2 στην Ξάνθη, με την παρέμβαση της Πυροσβεστικής να είναι άμεση, οπότε και αποφεύχθηκε η εξάπλωσή της.

Πως θα ψηφίσουμε στις 20 Σεπτεμβρίου


Εγκύκλιο με οδηγίες αναφορικά με την ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στην οποία περιγράφεται το πώς θα ψηφίσουμε.

Εργαστήριο Κινηματογράφου στη ΦΕΞ


Το εργαστήριο κινηματογράφου της ΦΕΞ, στον κύκλο αυτών των μαθημάτων καλούν όσους το επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστορία και τη γλώσσα του κινηματογράφου.

Άρθρο: «Ο λογαριασμός ενός επτάμηνου»

Γράφει: ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Η ιδρυτική πράξη της προσφάτως παραιτηθείσας κυβέρνησης θα πρέπει να θεωρηθεί η εγκύκλιος του υποστράτηγου Γεωργίου Νίτσα η οποία δημοσιεύθηκε στις 3 Μαρτίου. Αυτό το έγγραφο αξίζει τον τίτλο του ως ιδρυτικού της κυβερνήσεως γιατί για πρώτη φορά και επισήμως εγκαινιαζόταν μια πολιτική που εμπεριείχε τα δύο θεμελιακά χαρακτηριστικά όλων των βασικών πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνηση Τσίπρα, ένας καταστροφικός συνδυασμός κυνισμού και ιδεοληψίας.