Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Άρθρο της Γεωργίας Ανδρέου: Σκέψεις...λίγες μέρες πριν τις εκλογές!



Γράφει η: Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη
Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός-ΜΒΑ
Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ Ν.Ξάνθης

Για μια ακόμη φορά τόσο σύντομα στην κάλπη, η ελπίδα για κάτι καλύτερο διαψεύστηκε.
Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να επιλέξουμε με γνώμονα την πολιτική σταθερότητα, ξεκάθαρο σχέδιο και σταθερό προσανατολισμό για μια προοπτική ανάπτυξης, λιγότερους φόρους, λιγότερες δημόσιες δαπάνες, με στήριξη των παραγωγικών δυνάμεων, έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με κορμό τη Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει άμεσα προϋπολογισμό δημοσιονομικά πειθαρχημένο προβάλλοντας ταυτόχρονα μια χώρα αξιόπιστη στη διαχείριση των οικονομικών της. Εξασφαλίζει την επανεκκίνηση των μεγάλων έργων, την εξασφάλιση των πόρων του ΕΣΠΑ, αποδεικνύοντας στην πράξη την ετοιμότητα για απορρόφηση διατιθέμενων πόρων όπως του πακέτου Γιούνκερ. 

Στρατιωτικά Ιατρικά Κλιμάκια την Πέμπτη, σε Εχίνο και Σμίνθη

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 από 10:00 έως 13:00Ω, στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Καρδιολόγο και Ψυχίατρο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΕΧΙΝΟΥ, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.

Τι θα γίνει με τη βρώμικη Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης;

Καθημερινά συναθροίζονται εκατοντάδες νέοι και νέες διαφόρων ηλικιών, παίζουν παιδιά, περπατούν αμέριμνοι περαστικοί, σε μία πλατεία που είναι "υπόδειγμα" βρωμιάς και... λίγδας, αφού κανείς απο τους υπεύθυνους, αν και το Δημαρχείο μπροστά, δεν αφυπνίζεται έτσι ώστε να μπουν μηχανήματα και να καθαρίσουν τον... "καθρέφτη" της πόλης!
Ναι, η πραγματικότητα είναι σκληρή και η τελευταία φορά που καθαρίστηκε αυτός ο χώρος - όχι όλη η πλατεία - είναι απο την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, σύμφωνα με ομολογία της ίδιας της Δημοτικής Αρχής!



Παράνομες συνδέσεις ύδρευσης, «καταγγέλλει» η ΔΕΥΑ Αβδήρων

Σωρεία παράνομων συνδέσεων, εντόπισε η ΔΕΥΑ Αβδήρων, οι οποία με ανακοίνωσή της «στηλιτεύει» το γεγονός αυτό, ενώ παράλληλα τονίζει οτι «θα συνεχίσει υπεύθυνα το έργο της, με δικαιοσύνη, ισότητα και βέβαια κοινωνική ευαισθησία.»

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ξάνθη


Το ψηφοδέλτιό της για το Νομό Ξάνθης, για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου παρουσίασε η εκλογική συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΕΕΚ - ανένταχτων αγωνιστών, το οποίο απαρτίζεται κατά σειρά απο τους:

«Βαράει»….διάλυση το ΙΝΚΑ Ξάνθης (;)



Διαλύεται, όπως όλα δείχνουν, το παράρτημα του Ινστιτούτου Καταναλωτών στην Ξάνθη, όπως κάνει γνωστό στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ και η ίδια η πρόεδρός του Μαρία Μπούκουρα, αφού όπως επισημαίνει «δεν επιδεικνύει κανείς ενδιαφέρον ούτε για συμμετοχή στο Διοικητικό Συμβούλιο.»

Εξ΄ολοκλήρου ηλεκτρονικά πλέον, η τακτοποίηση των αυθαιρέτων


Ηλεκτρονικά μπορούν πλέον να γίνονται, οι αλλαγές στον τρόπο πληρωμής για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η διόρθωση τυχόν λαθών στην καταχώρηση των αιτήσεων, καθώς και η αλλαγή του μηχανικού αλλά και η προώθηση της δήλωσης , μετά από έγκριση των υπηρεσιών στις περιπτώσεις για παράδειγμα των παραδοσιακών οικισμών, όπως ανακοίνωσε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το οποίο υλοποίησε και έθεσε ήδη σε λειτουργία το κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής και έγκρισης αιτημάτων μεταβολών αυθαιρέτων με αυτόματη επιλογή των διαθέσιμων αιτημάτων και πλήρη τεκμηρίωσης της διαδικασίας.

Σύλληψη για κατοχή ναρκωτικών σε χωριό της Ροδόπης

Συνελήφθη χθες (14-9-2015) το μεσημέρι, σε χωριό της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Την Πέμπτη τα προνοιακά επιδόματα, στους δικαιούχους της Ξάνθης


Την Πέμπτη θα δοθούν στους δικαιούχους, τα προνοιακά επιδόματα στην Ξάνθη, όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ξάνθης, Δέσποινα Παρτσαλίδου, σημειώνοντας ότι «τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα προς ανάληψη από τους λογαριασμούς των δικαιούχων την Πέμπτη, αφού θα έχει παρέλθει το τριήμερο κατά το οποίο αυτά, τα «εκμεταλλεύεται» ως valeur η τράπεζα.»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στον Σκακιστικό Όμιλο Ξάνθης, ο οποίος λειτουργεί καθημερινά από τις 18:00 έως τις 20:00.

Η λειτουργία των Δήμων κατά τις εκλογές


Η 20ή σεπτεμβρίου δεν αργεί να έρθει και έτσι με σκοπό την εξυπηρέτηση και ενηµέρωση των αντιπροσώπων της δικαστικής Αρχής, καθώς και των εκλογέων, οι Yπηρεσίες που εµπλέκονται στη διενέργεια των Βουλευτικών Εκλογών θα παραµείνουν ανοικτές το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Σεπτεµβρίου 2015, αντίστοιχα.

Ανοιχτά το Σαββατοκύριακο των εκλογών, τα γραφεία διαβατηρίων


Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων των Αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, καθορίζεται για το προσεχές Σαββατοκύριακο, ως ακολούθως: