Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Παρης Κουκουλοπουλος: Η ευθυνη της χωρας στα χερια της δημοκρατικης παραταξης

Για την αναγκαιοτητα της χαραξης εθνικης στρατηγικης με μοναδικο αξονα την ευρωπαικη πορεια, μιλα αυτη τη στιγμη στην Ξανθη στο ξενοδοχειο "ΕΛΙΣΣΩ" ο πρ. Υπουργος Παρις Κουκουλοπουλος στο πλαισιο της πολιτικης εκδηλωσης της Δημοκρατικης Συμπαραταξης.
Σε λιγο εκτενες ρεπορταζ...


Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης, αναζητά εκπαιδευτικό γραφής Braille


Από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης ζητείται εκπαιδευτικός για την διδασκαλία της γραφής και ανάγνωσης BRAILLE του τμήματος της Ξάνθης.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι κάτοχοι της πιστοποίησης της γραφής BRAILLE καθώς και να διαθέτουν μπλοκ παροχής υπηρεσιών ελεύθερου επαγγελματία.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 25410-62551-πρωινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή ή στο κινητό 6977934934 καθώς επίσης και μέσω email στο: email-pst.thrakis@gmail.com

Δικογραφία σε βάρος 31χρονου για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών στην Ξάνθη


Δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών σχηματίσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος 31χρονου ημεδαπού, διότι, το βράδυ της 14-9-2015, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφαίρεσαν ένα ράδιο cd. 
Στο όχημα των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ένα κινητό τηλέφωνο και το παραπάνω αφαιρεθέν ράδιο cd, το οποίο αποδόθηκε στον δικαιούχο του.

ΕΠΣ Ξάνθης: Αναβάλλεται ο αγώνας Θαλασσιάς-Εχίνου


Ο αγώνας της Α’ Κατηγορίας Αναγέννηση Θαλασσιάς – Εχίνος Σπορ που επρόκειτο να διεξαχθεί το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:30 στο γήπεδο της Θαλλασιάς, αναβάλλεται με συναίνεση των δυο σωματείων, λόγω πένθους, όπως κάνει γνωστό η ΕΠΣ Ξάνθης, εκφράζοντας παράλληλα «θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντα.»

«Τα αναχώματα του Έβρου και οι ..... ανησυχούντες για τις θετικές εξελίξεις»


Απάντηση σε δημοσίευμα περί των...αναχωμάτων του έβρου, δίνει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει επακριβώς: 

Σ.Θεοδωράκης:«Η Θράκη αποτελεί πρότυπο αρμονικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων»



Στην Θράκη αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας οτι «όπως έχω δηλώσει επανελειμμένα η Θράκη αποτελεί πρότυπο αρμονικής συμβίωσης των Χριστιανών και της Μουσουλμανικής μειονότητας για ολόκληρη την Ευρώπη και τούτο οφείλεται στην τοπική κοινωνία αλλά και στη συνετή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ελλάδας. Αυτήν την εθνική και πατριωτική πολιτική στην Ελληνική Θράκη στηρίζει και θα στηρίζει το Ποτάμι.»

Κλειστά τα σχολεία Παρασκευή 18 και Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου

Κλειστά θα παραμείνουν την Παρασκευή 18 και την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως κάνει γνωστό το Υπουργείο Παιδείας, με έγγραφό του, λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Νέο Έμβλημα «αναζητά» ο Δήμος Μύκης


Ο Δήμος Μύκης, έχοντας υπόψη την παρ.2.του άρθρου 5 του Ν. 3852/2010 επιθυμεί να επιλέξει το δηλωτικό του σήμα (Έμβλημα). Μία κίνηση που στοχεύει στο να αναδείξει, με έναν ακόμη δημιουργικό τρόπο, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις αξίες και αρχές της περιοχής του Δήμου Μύκης. 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου


Χρήσιμες πληροφορίες για τις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 παραθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω της μεθόδου των ερωτο-απαντήσεων.

Συλλήψεις τεσσάρων, για ναρκωτικά στην Καβάλα


Συνελήφθησαν χθες (15-9-2015) σε χωριό και την πόλη της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 52, 43, 40 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών.

Τύμπανο Ξάνθης: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, με το κυνηγετικό του όπλο


Τέλος στη ζωή του αποπειράθηκε να βάλει την Τρίτη ένας 79χρονος από το Τύμπανο Ξάνθης, ο οποίος έστρεψε το κυνηγετικό του όπλο στο στόμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.
Ωστόσο μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη, αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται, ευτυχώς εκτός κινδύνου, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Στο επίκεντρο η δημιουργία τριπόλου Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης


Με θέμα την δημιουργία ενός τριπόλου, , Δράμας, Καβάλας,Ξάνθης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, η τακτική συνεδρίαση της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Χειροπέδες» σε πέντε στην Ροδόπη


Συνελήφθησαν χθες (15-9-2015) το πρωί, σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 28, 26 και 25 (άντρες), 20 και 18 (γυναίκες) ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, ο αγιασμός του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Το κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά έχει «χτυπήσει» για όλες τις σχολικές μονάδες της Ξάνθης, αλλά όχι ακόμη για τους εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης.

ΕΠΣ Ξάνθης: Αλλαγή ημερομηνίας, σε αγώνες Α' και Γ' κατηγορίας


Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ανακοινώνεται η αλλαγή ημερομηνίας των παρακάτω αγώνων για την Α’ και Γ’ κατηγορία.