Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Μια εβδομάδα παράταση για την προεγγραφή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ


Κατά μια εβδομάδα πήρε παράταση η προθεσμία ηλεκτρονικής προεγγραφής των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, η οποία έληγε κανονικά σήμερα τα μεσάνυχτα.

Στο τέλος του μήνα θα καλυφθούν, τα κενά των εκπαιδευτικών


Θα καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικούς, αλλά στο τέλος του μήνα, παραδέχεται τώρα η υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Ύστερα από τις αλλεπάλληλες αντιδράσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών για 25.000 κενές θέσεις, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της υπηρεσιακής υπουργού Παιδείας Φρόσως Κιάου με τους 13 περιφερειακούς διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας προς εκατέρωθεν ενημέρωση, καθώς και τον προγραμματισμό και τον τρόπο πλήρωσης των κενών στα σχολεία (χρονοδιάγραμμα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών).

Στα....θρανία του ΔΠΘ, οι «Επαθίτες» δάσκαλοι. Τα ονόματα των επιτυχόντων.


Δημόσια κλήρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη για την επιλογή των αποφοίτων που θα συμμετέχουν  στη διαδικασία εξομοίωσής τους προς του πτυχιούχους των παιδαγωγικών τμημάτων ΑΕΙ.
Η κλήρωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του Π.Τ.Δ.Ε, στην οποία προήδρευσε ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αθανάσιος Καραμπίνης και παραβρέθηκαν οι ενδιαφερόμενοι εκπρόσωποι των αιτούντων εξομοίωσης απο την ΕΠΑΘ και τις παιδαγωγικές ακαδημίες.

Στις 26 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα...«χορευτική» χρονιά, για τον Σύλλογο Ποντίων Ξάνθης


Mε έξι χορευτικά τμήματα για όλες τις ηλικίες, τμήματα εκμάθησης ποντιακής λύρας και χορωδίας ξεκινά και φέτος το «ταξίδι» του στην ποντιακή παράδοση ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης. 
Ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για την νέα χορευτική περίοδο έχει οριστεί η 26η Σεπτεμβρίου, ημέρα Σάββατο.

Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, συγκεντρώνει ο Ερυθρός Σταυρός Ξάνθης


Το Τοπικό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης γνωστοποιεί ότι, στα πλαίσια της ανθρωπιστικής του προσφοράς, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, ξηρά τροφή, γάλα, νερό, χυμοί κλπ, προκειμένου να παραδοθούν στους πρόσφυγες της Ειδομένης Κιλκίς από αντιπροσωπεία του Τοπικού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, που θα μεταβεί εκεί για αυτόν τον σκοπό.

Γ.Παυλίδης: «Το μεταναστευτικό δεν είναι θέμα του ΣΟΠΠ, ούτε και χώρος αναζήτησης ρόλων»

Απάντηση στην ανακοίνωση της αντιπολίτευσης αναφορικά με το μεταναστευτικό και την σύγκλιση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, δίνει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιώργος Παυλίδης.

Κάθε Τετάρτη οι πεζοπορίες του Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης


Όπως κάθε χρόνο ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ξάνθης οργανώνει κάθε Τετάρτη κοντινές εξορμήσεις σε μονοπάτια και όμορφες, ορεινές, πεζοπορικές διαδρομές στα βουνά γύρω από την Ξάνθη.
 Η συμμετοχή τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλη και χαρίζει στους παλιούς αλλά και στους νέους φίλους του Συλλόγου όμορφες στιγμές.

Θεματικό Εργαστήριο επιχειρηματικής ανακάλυψης απο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Η Περιφέρεια Α.Μ.Θ., πραγματοποιεί στον Πολυχώρο «Μπάτης» (4ο χλμ. Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσ/νίκης) στην Καβάλα, στις 23 Σεπτεμβρίου 2015, το Θεματικό Εργαστήριο επιχειρηματικής ανακάλυψης για τους κλάδους μεταποίησης των Χημικών & Πολυμερών Υλικών, καθώς και της παραγωγής Ηλεκτρονικών & Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού.

«Μαγευτικές» νύχτες, στο φεστιβάλ «Via Egnatia»

Δύο μαγευτικές νύχτες επιφύλαξαν στους επισκέπτες οι διοργανωτές της εκδήλωσης 1ο Φεστιβάλ Via Egnatia την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015 . 

Συμβουλές για την αγορά κρεάτων, ενόψει του Κουρμπάν Μπαϊράμ


Εν’ όψει της θρησκευτικής Εορτής των Μουσουλμάνων (Κουρμπάν Μπαϊράμ), στις 24 Σεπτεμβρίου 2015, η Δνση Κτηνιατρικής Περιφέρειας ΑΜΘ εφιστά την προσοχή των μουσουλμάνων συμπολιτών μας και όλων των εμπλεκομένων στα εξής:

Επίσκεψη της Κινητής Μονάδας Πρόληψης “CHECKPOINT” σε Κοινότητες ΡΟΜΑ στο Δήμο Τοπείρου

Στο πλαίσιο της προσπάθειαs που καταβάλει ο Δήμος Τοπείρου για την ενημέρωση και προαγωγή της υγείας των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως των Ρομά , γνωστοποιεί  την πρωτοβουλία του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» και του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας» να επισκεφθούν στις 23 Σεπτεμβρίου με την Κινητή Μονάδα Πρόληψης για τον HIV «Checkpoint», κοινότητες Ρομά σε περιοχές του Δήμου Τοπείρου.

Τα....«αστυνομικά νέα» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

«Πλούσιο» και με ουκ ολίγες συλλήψεις, είναι το...αστυνομικό δελτίο για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
Πιο αναλυτικά τα συμβάντα που αφορούν σε διάφορα τμήματα των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειας, έχουν ως εξής:

Επιστρέφονται από αύριο άδειες και πινακίδες, λόγω εκλογών


Με Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη επιστρέφονται από αύριο (18.09.2015) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που θα κινηθούν με τα δικά τους μεταφορικά μέσα για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Το μήνυμα της Κυριακής: «Το είναι και το έχειν»

Εκείνο που κυριολεκτικά μαστίζει τον άνθρωπο, ιδιαίτερα της εποχής μας, είναι το αίσθημα της ανασφάλειας και αβεβαιότητας, το οποίο αποτελεί συνέπεια της αμαρτίας, της προσπάθειας του ανθρώπου να γίνει αυτός ο ίδιος κυρίαρχος του εαυτού του εκθρονίζοντας τον Θεό από τη θέση του δημιουργού και κυρίου του. 

Μήνυμα στήριξης του καπνού στην ΑΜ-Θ μέσα από το «Παγκόσμιο Forum Παραδοσιακού Καπνού 2015»


Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 11/09/2015 το Παγκόσμιο Forum Παραδοσιακού Καπνού στην Κομοτηνή με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. και της Διεθνούς Ένωσης Καπνοκαλλιεργητών, που αντιπροσωπεύει το 87% του συνολικού όγκου του εξαγόμενου καπνού παγκοσμίως.