Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Έκτακτο: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο όρος «Κούλα» πάνω από την Πάχνη


Φωτιά στο όρος «Κούλα», βορειοανατολικά της Πάχνης,  όπως μας εξηγεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, ξέσπασε πριν από λίγη ώρα, με αποτέλεσμα τρία επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, να έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ εντός ολίγου αναμένεται να φτάσουν από Καβάλα και τα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής, αφού το σημείο στο οποίο ξέσπασε η πυρκαγιά είναι δύσβατο, συνεπώς χρειάζεται ρίψη κατασβεστικού υλικού από αέρος.
Να σημειώσουμε ότι κανείς δεν μπορεί μέχρι στιγμής να υπολογίσει την έκταση της Πυρκαγιάς, ούτε όμως και το μέγεθός της, αφού όπως προείπαμε, βρίσκεται αρκετά ψηλά, για αυτό και θα χρειαστεί κατάσβεση από αέρος.
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ θα παραμείνει σε «εγρήγορση» και θα ενημερώσει με τελευταία νέα για την πυρκαγιά, ευχόμενη βέβαια να μπορέσουν τα οχήματα και οι άνδρες της Πυροσβεστικής να την κατασβέσουν το συντομότερο δυνατό.

Σύλληψη 21χρονου για πλαστή άδεια εμπορίου, στη Θάσο

Συνελήφθη, χθες (17-9-2015) το μεσημέρι, στη Θάσο Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 21χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για άσκηση πλανόδιου υπαίθριου εμπορίου με πλαστή άδεια.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να ασκεί πλανόδιο υπαίθριο εμπόριο, διαθέτοντας προς πώληση είδη οπωρολαχανικών, ενώ κατά τον έλεγχο, κατείχε και επέδειξε σε αυτούς πλαστή άδεια άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.
Κατασχέθηκαν ένα (1) πλαστό έγγραφο και τα παραπάνω είδη, ενώ επιβλήθηκε στον 21χρονο το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου Καβάλας.

Σύλληψη διακινητή μετανάστη, στον Έβρο

Συνελήφθη χθες (17-9-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Συρίας.

Συννεφιά και...βροχές, απο Δευτέρα. Αλλάζει ο καιρός στην Ξάνθη

Ηλιοφάνεια μέχρι και την Κυριακή και απο...Δευτέρα τα σύννεφα, οι βροχές και οι μπόρες, θα πλήξουν όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με την Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία της περιοχή μας, φέρνοντάς μας «για τα καλά» το φθινόπωρο.

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Με βυζαντινή λαμπρότητα και σύμφωνα με την τάξη που επικρατεί εδώ και αιώνες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο τίμησε την Τετάρτη την μνήμη της αγίας μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου Ευφημίας.
Κατόπιν προσκλήσεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της αγίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, συνοδευόμενος από κληρικούς της μητρόπολής του και ομάδα προσκυνητών.

Έκτακτο: Πυρκαγιά στα ορεινά (;)

Κλήση για πυρκαγιά στα ορεινά, δέχθηκε πριν μερικά λεπτά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό τι ακριβώς συμβαίνει.
Σε επικοινωνία της ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ με την Π.Υ Ξάνθης, πριν λίγο και αφού ακούσαμε τις σειρήνες των οχημάτων, το μόνο που επισημάνθηκε είναι ότι «οι πυροσβέστες βρίσκονται καθοδόν για να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει, καθώς υπάρχει μια ένδειξη πυρκαγιάς στα ορεινά.»
Περισσότερες λεπτομέρειες για τι τι ακριβώς συνέβη, σε λίγο...

Όλα έτοιμα για την Κυριακή. Χωρίς προβλήματα η προετοιμασία στην Ξάνθη


Όλα έτοιμα, φαίνεται να είναι στο νομό Ξάνθης, αναφορικά με την εκλογική διαδικασία, όπως μας πληροφορούν Πρωτοδικείο, Περιφερειακή Ενότητα και Δήμος Ξάνθης.

Μια…ανάσα πριν την εκλογική «μάχη». Κόμματα και υποψήφιοι στην Ξάνθη, μιλούν στην "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ"



Βρισκόμαστε μόλις μια ανάσα, πριν την εκλογική «μάχη», αφού έχει απομείνει μόλις ένα 48ωρο και έτσι η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ συνομίλησε με γραμματείς κάποιων κομμάτων αλλά και επικεφαλείς ψηφοδελτίων στην Ξάνθη οι οποίοι αφενός μεταφέρουν τον προεκλογικό…παλμό της πόλης και αφετέρου μιλούν για το…αποτέλεσμα των εκλογών σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο.

Πολιτική επίθεση και "απαξίωση" στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, απο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε πολιτικά αήθη επίθεση προέβη κομματικό site του ΣΥΡΙΖΑ, που παλιότερα στήριζε ΚΙΔΗΣΟ και επιδοτήθηκε όσο λίγα απο τις κυβερνήσεις και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στη σημερινή κομματική βάση του πάλαι ποτέ κραταιού κόμματος.

Το "πεζό" πολιτικά πάνελ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης...

Το "πεζό" πολιτικά κοινό του ΠΑΣΟΚ...

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα "Xanthipress", σε στήλη σχολιασμού της, χαρακτήρισε "πεζό" το πολιτικό ακροατήριο της προεκλογικής εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ προχθές, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον μιας ολόκληρης κομματικής βάσης και απαξιώνοντας έναν χώρο, από τον οποίο στο παρελθόν τόσο ο συντάκτης της ιστοσελίδας, όσο και οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού που συνεργάζεται επιδοτήθηκαν μέσω προγραμμάτων και διαφημίσεων και ΜΚΟ με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Το "πεζό" πολιτικά κοινό του ΠΑΣΟΚ...

Η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", ζήτησε την άποψη των υπευθύνων και συμμετεχόντων στα του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όμως πρώτα τι έγραψε η στρατολογημένη απο το ΣΥΡΙΖΑ σελίδα του "XANTHIPRESS":

"Στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη ο Θόδωρος Μαργαρίτης σε μια αποστροφή του λόγου του αναφέρθηκε στο Μάρξ και τη Ρόζα Λούξεμπουργκ και το ρόλο της στην ίδρυση του γερμανικού SPD. Γνωστό το αριστερό παρελθόν του στελέχους της ΔΗΜΑΡ αλλά μάλλον ατυχής η αναφορά μπροστά στο ακροατήριο που μονοπωλούσαν σχεδόν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και, όσο να΄ναι, έχει κάπως πιο πεζές πολιτικές αναφορές. Άλλωστε το SPD σε  συνεργασία με τους εθνικιστές των freιkorps ήταν που συνέλαβε και δολοφόνησε τη Ρόζα το 1919 ! Ευτυχώς δεν το γνώριζε κανείς στο ακροατήριο για να κάνει συνειρμούς και μάλλον προσπέρασαν την αναφορά του γνωστού στελέχους..."


ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

Χρήστος Αμανατίδης
«Όχι. Φυσικά και δεν νιώθουμε πεζοί και η αναφορά αυτή, δεν μπορεί να βλάψει την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜ.ΑΡ. Είτε ήταν ατυχές το παράδειγμα είτε όχι, αυτό δεν μπορεί να…βλάψει σε καμία περίπτωση την Δημοκρατική Συμπαράταξη.»

Βασίλης Τσολακίδης
“Όχι. Δεν νιώθω πεζός πολιτικά. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι εμείς δεν ξέρουμε από…Μάρξ, ωστόσο τουλάχιστον εγώ προσωπικά είδα τις τοποθετήσεις και των δυο καλές και ειδικά του κ Μαργαρίτη, ο οποίος έκανε μια πολύ καλή ανάλυση για το πώς πρέπει να λειτουργεί η αριστερά εντός της Ευρωπαικής Ένωσης.”

Σαββας Μελισσόπουλος
«Όλα αυτά, όπως οι τοποθετήσεις και οι σχολιασμοί δεν με αφορούν. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου, ότι ανήκοντας στο ΠΑΣΟΚ, ανήκω στην κεντροαριστερά  και εξαιτίας της ιδεολογικής μου τοποθέτησης, έχω και εγώ μια φιλοσοφία παρόμοιου είδους.
Εγώ νομίζω ότι εννοούσε κάτι άλλο ο κ. Σιδηρόπουλος, αλλά η κρίση του καθενός δεν με αφορά. Μένω στο ότι ήταν μια πολύ καλή εκδήλωση και ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μια καλή και ανοδική πορεία και από εκεί και πέρα ευελπιστούμε σε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.»

 Ανέστης Αντωνιάδης
«Ο κ. Σιδηρόπουλος, θα έπρεπε να έχει έρθει πρώτα από όλα στη Συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της εκδήλωσης  για να πάρει και την απάντησή του. Επίσης θα μπορούσε να κάνει και ερώτηση μετά το πέρας της εκδήλωσης, την οποία δεν έκανε. Προτιμώ να είμαι ένα πεζός κεντροαριστερός και σοσιαλδημοκράτης, παρά ένας λαϊκιστής αριστερός. Όσο για τα άλλα θέματα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και το κατά πόσο δημοκρατικά είναι απέναντι σε όλα τα κόμματα, αυτό θα το εξετάσουμε από…Δευτέρα.”


Χρήστος Γκαρμπούνης
«Έχω την ακριβώς αντίθετη άποψη από το δημοσίευμα αυτό. Όπως ακριβώς έκανε η Ροζα Λούξεμπουργκ, κατά τον ίδιο τρόπο αναφερόμαστε και εμείς σε αυτό το σκεπτικό, να ξεπεραστεί δηλαδή η θεολογική αντίληψη της πολιτικής στην αριστερά. Είναι καιρός να διευρύνουμε τις κοινωνικές και πολιτικές αντιλήψεις, προκειμένου να γίνει πράξη κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω ορι υπήρξε καμία πεζή πολιτική αναφορά και μάλιστα θα ήθελα να επισημάνω και ότι όλα αυτά που είπε ο ίδιος ο κ. Κουκουλόπουλος για τις μεταρρυθμίσεις για παράδειγμα, πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που μόνο «πεζές» δεν μπορούν να είναι.» 

"Γρίφος" (;) η τρίτη έδρα στο Νομό Ξάνθης

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ποια θέση θα πάρει το Τουρκικό Προξενείο Θράκης, ενόψει των Εθνικών Εκλογών της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, αφού οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στα Τεμένη και θα διαβαστούν απο τους εκάστοτε Ιμάμηδες.
Ακόμη και χθες, αυτοκίνητα ειδικών αποστολών απο την Τουρκία έφθαναν στην Ξάνθη και είχαν ως αφετηρία τα γραφεία του αυτοαποκαλούμενου "ΜΟΥΦΤΗ", κου Μετέ, παρουσία του υποψηφίου Βουλευτή κου Ζεϊμπεκ.




Παράλληλα έντονη είναι και η δραστηριότητα του υποψηφίου της Ν.Δ. κ. Μπιρόλ που ευελπιστεί στο να πάρει αυτός την τρίτη έδρα, εάν το "παιχνίδι ανοίξει" και προς το κόμμα του εκτός του ΣΥΡΙΖΑ!
Πάντως με την τρίτη έδρα "φλερτάρουν" με πολλές πιθανότητες το ΠΟΤΑΜΙ με υποψήφιο τον κο Χατζηθεοφάνους, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με υποψήφιο τον κο Καπαγερίδη, ενώ το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να χάνει τις πιθανότητες που είχε αφού το εκλογικό σώμα δεν δείχνει την ευαρέσκειά του στο πρόσωπο του υποψηφίου απο τη ΔΗΜ. ΑΡ. για καθαρά πολιτικούς λόγους.
Εν αναμονή των εξελίξεων λοιπόν στους κόλπους της μειονότητας, που θα είναι και ο καθοριστικός παράγοντας και αυτών των εκλογών στο Νομό Ξάνθης όπως και στο νομό Ροδόπης.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ξάνθης, την ερχόμενη εβδομάδα


Για άλλη μια εβδομάδα, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Ξάνθης, θα βρίσκεται ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό,προκειμένου να παρέχει στους πολίτες, όλες εκείνες τις πληροφορίες που επιθυμούν και οι οποίες άπτονται των υπηρεσιών της Αστυνομίας.

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας για την Οζώδη Δερματίτιδα


Έχοντας υπόψη τα κρούσματα της Οζώδους δερματίτιδας των βοοειδών στην Περιφερειακή Ενότητα του Έβρου, η Δνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ανακοινώνει τα εξής: