Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι οι ψηφοφόροι του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και της…ΔΗΜ.ΑΡ


Η μη κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου, άφησε πολλούς ψηφοφόρους «άστεγους», αλλά το ίδιο μάλλον συνέβη και με κάποιους ψηφοφόρους της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι φαίνεται οτι… «δυσαρεστήθηκαν» με την συμπαράταξη του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ και αποφάσισαν να ρίξουν την ψήφο τους σε άλλο κόμμα.
Και με βάση πάντα τις πρώτη εικόνα, κατόπιν τελικών αποτελεσμάτων, απο ότι φαίνεται αμφότεροι, «διαμοιράστηκαν» σε…ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι.
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί οτι ειδικά οι ψηφοφόροι του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, αποτέλεσαν «μνηστήρες» για την Δημοκρατική Συμπαράταξη, λόγω φυσικά του ΠΑΣΟΚ, αλλά τελικά μάλλον η συμπαράταξη της Φώφης Γεννηματά και του Θανάση Θεοχαρόπουλου τους απώθησε απο αυτό.


Σε «χαμηλά»…30ετίας το ΠΑΣΟΚ


Μπορεί το ΠΑΣΟΚ, να….ανανεώθηκε ως όνομα και να συμπαρατάχθηκε με την Δημοκρατική Αριστερά, ωστόσο ούτε ως Δημοκρατική Συμπαράταξη κατάφερε να αλλάξει τον βουλευτικό… «χάρτη», αφού κινήθηκε σε… «χαμηλά» 30ετίας.
Και μπορεί να ευελπιστούσε στο να… «μαζέψει» και να… «φιλοξενήσει» τους «άστεγους» ψηφοφόρους του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, μετά και από την μη κάθοδο του Γιώργου Παπανδρέου, ωστόσο όχι μόνο αυτό δεν κατάφερε, αλλά μάλλον η σειρά σε αυτήν την κατάταξη, ήρθε είτε από το ποσοστό της αποχής, είτε από εκείνους τους ψηφοφόρους που προσχώρησαν στο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της….δυσαρέσκειάς τους από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, συμπαρατάχθηκε με την Δημοκρατική Αριστερά.
Όπως όμως και να έχουν τα πράγματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δεν κατάφερε να γίνει ο…τρίτος πόλος,που θα μπορεί να ασκήσει πίεση στα δύο μεγάλα κόμματα, παρά έλαβε την τέταρτη θέση. Μια θέση, κάτω από την…Χρυσή Αυγή, που ήρθε «τρίτη δύναμη» στην Ελληνική Βουλή.

Πρώτη και με διαφορά η αποχή στην Ξάνθη - Η επόμενη μέρα στη χώρα

Αποχή που αγγίζει το 50% του εκλογικού σώματος, παρουσιάζει η Ξάνθη, και έτσι αυτοί που διαμόρφωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα είναι καταρχήν η μουσουλμανική μειονότητα που προσήλθε αμιγώς καθοδηγούμενη προς το ΣΥΡΙΖΑ και κατα δεύτερο οι νέοι ψηφοφόροι, που ψήφισαν χωρίς πολιτική κατεύθυνση και χωρίς γνώση της υφιστάμενης κατάστασης αφού τα social media έπαιξαν τον καθοριστικό τους ρόλο στον απολίτικο τρόπο σκέψης!


Το χειρότερο όμως, η αποχή, που στιγματίζει την αντίδραση του εκλογικού σώματος στο παρόν πολιτικό σύστημα!
Οι επόμενες ημέρες, θα είναι καθοριστικές για τη χώρα.
Οχι γιατί δεν θα έχει μία κυβέρνηση που την εξέλεξε η μειοψηφία, αλλά γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά εσωτερικά αλλά και εξωτερικά θέματα, με μία Μέση Ανατολή να "φλέγεται", μια Τουρκία να αμφιταλαντεύεται, μια Ρωσία να επαναπροσδιορίζει τη στάση της στην Ευρώπη και τα νότια Βαλκάνια...
Ολα αυτά, με μία Ελλάδα απέχουσα απο τις εξελίξεις και μία κυβέρνηση του 37%!

«Πανωλεθρία» για την Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη.


«Πανωλεθρία» για την Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη. Αυτή είναι η μόνο φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει, λίγο πριν τα τελευταία αποτελέσματα, σε τοπικό επίπεδο, την κατάσταση στο κόμμα, το οποίο ναι μεν εκλέγει Βουλευτή τον Αλέξανδρο Κοντό, αλλά δεν κατάφερε να «εισχωρήσει» στη μειονότητα, παρά τις όποιες κινήσεις της, με την επιλογή υποψηφίου στη δεύτερη θέση τον Ακήφογλου Μπιρόλ.
Η μειονότητα «έπαιξε» σημαντικό ρόλο σε αυτό, αφού από την μια, τα αποτελέσματα δείχνουν «γραμμή» για…ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη δεν ήταν λίγοι εκείνοι η ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας που απλά….απείχαν από την κάλπη.
Υπενθυμίζουμε ότι η κατάρτιση του ψηφοδελτίου για την Νέα Δημοκρατία στην Ξάνθη, ήταν μια σχετικά δύσκολη «περίπτωση», αφού τα δεδομένα που υπήρχαν, με την Γεωργία Ανδρέου ως υποψήφια στη δεύτερη θέση, ανατράπηκαν ξαφνικά και αυτή «καταλήφθηκε» από τον Ακήφογλου Μπιρόλ, με σκοπό όπως προείπαμε την «εισχώρηση» στην μειονότητα ευελπιστώντας, ίσως και σε μια δεύτερη έδρα στο Νομό Ξάνθης.


Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια, με ενσωμάτωση 90%


Τα αποτελέσματα στα 202 εκλογικά τμήματα, απο τα 219 στο Νομό Ξάνθης


Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ με ενσωμάτωση 74%


Τα αποτελέσματα στα 170 απο τα 219 εκλογικά τμήματα στο Νομό Ξάνθης


Τα αποτελέσματα με ενσωμάτωση 55,18% στην Επικράτεια.


Το 50% των εκλογικών τμημάτων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Τα αποτελέσματα στα 83 απο τα 219 εκλογικά τμήματα


Τα πρώτα αποτελέσματα στο Νομό Ξάνθης. 54 από 219 εκλογικά τμήματα.

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
54
                                                ΣΥΝΟΛΟ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ                                            
219
              ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ       ΨΗΦΙΣΑΝΑΚΥΡΑΛΕΥΚΑ                      ΕΓΚΥΡΑ                     
28.34814.40628631213.808

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΟΝΟΜΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣ/ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΩΝΠΟΣΟΣΤΟ
ΣΥΡΙΖΑΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΣΥΡΙΖΑ)7.23552,40%
ΝΔΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ3.11322,54%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ7905,72%
ΑΝΕΛΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ5203,77%
ΔΗΜ. ΣΥΜΠ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)4793,47%
ΚΚΕΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ4223,06%
ΕΝ. ΚΕΝ.ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ3782,74%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙΤΟ ΠΟΤΑΜΙ3162,29%
ΛΑΕΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ1851,34%
Ε.ΠΑ.Μ.ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ.)740,54%
ΔΗΜΙ. ΞΑΝΑδημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος680,49%
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ650,47%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, κοινωνία αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας490,35%
ΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ450,33%
ΚΚΕ (μ-λ) & Μ-ΛΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ330,24%
Ο.Κ.Δ.Ε.ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Κ.Δ.Ε.)230,17%
ΟΑΚΚΕΟΑΚΚΕ - Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ130,09%
ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ (ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)00,00%
«ΕΛ.ΛΑ.Σ»ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»00,00%
ΜΕΜΟΝ.-ΑΝΕΞ.ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ00,00%

Οι πρώτες εκτιμήσεις, με βάση το exit poll


Το exit poll βγήκε και λίγο πριν τα τελικά αποτελέσματα και την πρώτη ενσωμάτωση, οι γραμματείς των κομμάτων τοπικά, κάνουν μια πρώτη εκτίμηση της εικόνας.
Να σημειώσουμε ότι το exit poll, αναφέρει τα ποσοστά των κομμάτων ως εξής:


ΣΥΡΙΖΑ: 30% - 34%
ΝΔ: 28,5% - 32,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,5% - 8%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ): 5,5% - 7%
ΚΚΕ: 5,5% - 7%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 4% - 5,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 3,2% - 4,2%
ΑΝ.ΕΛ: 3% - 4%
ΛΑΕ: 2,5% - 3,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 2,1% - 3,1%

Τι λένε όμως για όλα τα παραπάνω τα τοπικά στελέχη κάποιων κομμάτων;


Γ. Χατζηθεοδωρου ΣΥΡΙΖΑ
«Η αρχική εκτίμηση είναι ότι θα είμαστε μπροστά και ότι ο κόσμος σωστά ψήφισε. Πολύ γρήγορα στην επόμενη ώρα θα είμαστε ακόμη πιο σίγουροι για αυτό.»


Γ.Ιγνατιάδης ΝΔ
«Αναμένω το τελικό και οριστικό αποτέλεσμα. Πριν από αυτό δεν επιθυμώ να κάνω κάποια δήλωση.»

Χ. Αμανατίδης ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη
«Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι αυτό το ποσοστό, που δείχνουν τα exit polls, με απόκλιση 2 έως 3%. Θεωρώ ότι το ποσοστό θα είναι πολύ μεγαλύτερο, αλλά αυτό μένει να το δούμε κατά το τελικό αποτέλεσμα.»

Χ. Ούτση ΑΝ.ΕΛ
«Οι δικές μου εκτιμήσεις δεν βασίζονται στα exit polls. Ξέρω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μπροστά κατά 5 μονάδες και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, μπορεί να φτάσουν και το 5%. Ωστόσο μένει να δούμε το οριστικό αποτέλεσμα για να σιγουρευτούμε.»

Α. Σαββίδης ΠΟΤΑΜΙ

«Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχουμε σφαιρική εικόνα, ωστόσο αυτά που είδαμε στο exit poll, είναι αυτά που ξέραμε και που όλοι υπολογίζαμε, δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά. Αυτό όμως που βλέπω είναι να υπάρχει μια πτώση στο ΠΟΤΑΜΙ, σε γενικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Ωστόσο, δεν μπορούμε ακόμη να πούμε τίποτα, αν δεν δούμε το τελικό αποτέλεσμα.»

Χ. Καπαγερίδης Χρυσή Αυγή

«Παρά τις προσπάθειες «πόλωσης» από τα δυο μεγάλα κόμματα και ειδικά στο Νομό Ξάνθης, βλέπουμε ότι τρίτος πόλος πανελλαδικά και ίσως και τοπικά θα είναι η Χρυσή Αυγή. Πιστεύουμε ότι αυτό που έδειξαν τα exit polls, αυτό θα επικρατήσει και ως τελικό αποτέλεσμα.»

Εκλεισαν οι κάλπες - Σε αναμονή τα εκλογικά επιτελεία των κομμάτων

Σε αναμονή πλέον των πραγματικών αποτελεσμάτων και όχι των exit poll βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων που συμμετείχαν στη σημερινή εκλογή αναμέτρηση για την ανάδειξη κυβέρνησης στη χώρα.
Αν και οι δημοσκοπήσεις έξω απο τα εκλογικά τμήματα δίνουν οριακή πρωτιά στο ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις όλα είναι στην περίπτωση του στατιστικού λάθους, αφού η διαφορά του 1,5% μπορεί να σημάνει και μεγαλύτερη διαφορά προς τα πάνω ή και αλλαγή του τοπίου και πρωτιά στο διαφαινόμενο δεύτερο κόμμα της Ν.Δ.



Πάντως το θρίλερ είναι για το ποιο κόμμα θα καταλάβει την τρίτη θέση, ενώ με το άγχος μέχρι το πρωϊ θα είναι οι ΑΝ.ΕΛ., η ΛΑ.ΕΝ. και το κόμμα του Λεβέντη, για το αν μπαίνουν στη Βουλή ή όχι.
Τοπικά τέλος, το άγχος δημιουργείται στο ποιο κόμμα θα πάρει την τρίτη βουλευτική έδρα, δεδομένου ότι ο εκλογικός νόμος δημιουργεί πολλές "καραμπόλες" και η έδρα να παιχτεί μέχρι αργά το βράδυ... εκτός μεγάλων εκπλήξεων!
Σε λίγο η ηλεκτρονική έκδοση της "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ" θα αρχίσει την μετάδοση των αποτελεσμάτων και κυρίως τις εκτιμήσεις των κομματικών επιτελείων τοπικά.

Συλλήψεις πέντε ατόμων για κλοπές στη Δράμα

Συνελήφθησαν, χθες (19-9-2015) το απόγευμα, στη Δράμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 27, 18, 18 και 16 ετών και ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δύο ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή και απόπειρα κλοπής κατά περίπτωση.

Εξιχνίαση διάρρηξης οικίας, στην Καβάλα

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, διάρρηξη οικίας, που διαπράχθηκε, την 24-7-2015 το πρωί, στην Καβάλα.

Ομαλά διεξάγεται η εκλογική διαδικασία. Μικρή αλλά σταθερή η προσέλευση των εκλογέων.

Ηρεμία επικρατεί σε όλα τα εκλογικά κέντρα της Ξάνθης, με την κίνηση να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλη, αλλά η ροή της να είναι σταθερή.
Ωστόσο από την πλευρά τους τα κόμματα και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι αυτών, βρίσκονται σε εγρήγορση, με δεδομένο ότι απομένουν μόλις 4,5 ώρες, πριν κλείσει η κάλπη και ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων.