Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Παρκάκι στην...πλατεία Μητροπόλεως


Σε αναμόρφωση της πλατείας Μητροπόλεως, προχωρά ο Δήμος Ξάνθης, ο οποίος εντός ολίγων ημερών ολοκληρώνει το έργο εκεί, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χειροπέδες σε 35χρονο, για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια

Συνελήφθη χθες (20-9-2014) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 35χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια.

Άθρο: «Σιγά, η παράταξη κοιμάται»

Γράφει ο: Ναπολέων Λιναρδάτος

Η Ελλάδα έχει δύο παρατάξεις. Η πρώτη έχει ξεκάθαρα πιστεύω και αρχές. Η δεύτερη επαγγέλλεται καλύτερη διαχείριση της πραγματικότητας που η πρώτη διαμορφώνει. Έτσι δεν είναι τυχαίο που στο αριστερά εναντίον του τίποτα κερδίζει πάντοτε η αριστερά.

Τρόφιμα για τους Πρόσφυγες, συγκεντρώνει ο Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης

«Το προσφυγικό πρόβλημα καθημερινά εξελίσσεται με σφοδρότητα. Ο καθένας από εμάς μόνος του ελάχιστα μπορεί να προσφέρει κι αυτό τον αποτρέπει στο να βοηθήσει. Όμως αν ενωθούμε πολλοί μαζί μπορούμε να κάνουμε κάτι για να απαλύνουμε τη δυστυχία τους. 

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, από τα τοπικά στελέχη των κομμάτων


Το εκλογικό αποτέλεσμα, έδειξε νικητές και ηττημένους, σε πανελλαδικό αλλά και τοπικό επίπεδο και έτσι οι γραμματείς των κομμάτων τοπικά, κάνουν την δική τους εκτίμηση για αυτό.

Οι 300 της νέας Βουλής

Πώς διαμορφώνεται η νέα Βουλή και ποιοι είναι οι 300 βουλευτέςΟι καραμπόλες της τελευταίας στιγμής. Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε 145 έδρες, η ΝΔ 75, η ΧΑ 18, η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) 17 έδρες, το ΚΚΕ 15, το Ποτάμι 11 έδρες, οι ΑΝΕΛ 10 και η Ένωση Κεντρώων 9 έδρες.



Σε... "χειμερία νάρκη" το Γραφείο Πολιτικών Υποθέσεων στη Θράκη. Απόλυτη η επικράτηση του Τουρκικού Προξενείου...

Σε απόλυτους αριθμούς είναι η επικράτηση και ο σχεδιασμός του Τουρκικού Προξενείου Θράκης, όπου πέτυχε μεταξύ άλλων διπλωματικό θρίαμβο, έναντι της απόλυτης "υπνηλίας" του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ, που φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων εν μέσω πολιτικής κρίσης!


Το Τουρκικό Προξενείο, έχοντας σε απόλυτη συνταύτιση τον κυρίαρχο της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ξάνθη κο Ζεϊμπεκ και υπο την αυστηρή επιτήρηση του επίσης κυρίαρχου αυτοαποκαλούμενου "Μουφτή" κου Μετέ, κατάφερε να εκμεταλλευτεί την μεγάλη και διαφαινόμενη αποχή του χριστιανικού στοιχείου και να πετύχει όχι μόνο την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, αλλά και την επικράτηση της μουσουλμανικής μειονοτικής ψήφου και στη ΡΟΔΟΠΗ.
Αποτέλεσμα;

Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων του Ολυμπιακού, στο παιχνίδι με την Skoda


H Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ανακοινώνει ότι, έπειτα από εισήγηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης προς το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκδόθηκε απόφαση από την αρμόδια Υπουργό, κ. Αγγελική – Ευφροσύνη Κιάου - Δημάκου, σύμφωνα με την οποία, απαγορεύτηκε η οργανωμένη μετακίνηση φιλάθλων της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ στο γήπεδο της SKODA ΞΑΝΘΗ (SKODA ARENA), κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 22-9-2015, μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 2016, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Οι έδρες στην Ξάνθη: Στις 4.51 τα ξημερώματα, «έχασε» την έδρα η ΝΔ.


Τα τελικά αποτελέσματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Τα τελικά αποτελέσματα για το Νομό Ξάνθης


Το... ΠΑΣΟΚ και οι "επιλογές" του!

Σε χαμηλά 30ετίας βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ, που τα προηγούμενα χρόνια τύγχανε της ίδια σχεδόν δυναμικής με το ΣΥΡΙΖΑ, μόνο που εκεί μετείχε και το χριστιανικό στοιχείο, σε αντίθεση με το σημερινό πολιτικά πρώτο κόμμα.
Οι επιλογές τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο, "χάρησαν" την τρίτη έδρα στη Δράμα όπου εκλέχθηκε η κα Κεφαλίδου, και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ τον εδώ σχηματισμό με την πολιτικά αστήριχτη ακόμη και απο τη ΔΗΜ. ΑΡ. υποψηφιότητα Γκαρμπούνη.


Ο κ. Γκαρμπούνης, που ενώ είναι μία εξαιρετική επιστημονική και κοινωνική προσωπικότητα, εντούτοις δεν ήταν δυνατό να εκπροσωπήσει ένα ΠΑΣΟΚ σε μία τόσο εξαιρετικά δύσκολη εκλογική και πολιτική μάχη και μία ΔΗΜ.ΑΡ. που αν κατέβαινε μόνης της στον εκλογικό στίβο, δεν θα έπαιρνε ούτε 0,5%!
Συνεπώς τοπικά ούτε η ΔΗΜ. ΑΡ, προσήλθε στις κάλπες, δεν ενίσχυσε το συνδυασμό της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ενώ οι ελάχιστοι ενεργοί της ψηφοφόροι, επώνυμοι δε, ψήφισαν είτε προς ΣΥΡΙΖΑ είτε προς το ΠΟΤΑΜΙ.
Τούτο, κατέστησε το ΠΑΣΟΚ ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ στο Νομό, με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες είτε να δίνουν μάχη προσωπικής πολιτικής επιβίωσης, είτε άλλους να μη... θυμούνται ότι ήταν υποψήφιοι, μιας και έλλειπε το κίνητρο του σταυρού!
Η απόφαση της Χαρ, Τρικούπη να θέσει ένα "διακοσμητικό" ψηφοδέλτιο στην Ξάνθη, με επικεφαλής εκπρόσωπο της ΔΗΜ. ΑΡ. για να της βγουν οι ποσοστώσεις της συνεργασίας σε πανελλαδικό επίπεδο, ήταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ και έτσι η αποδυνάμωση και αποχή του χώρου, έδωσε ακόμη μεγαλύτερο εύρος στην τρίτη θέση που πήρε η Χρυσή Αυγή.
Οι εσωτερικές ανακατατάξεις, όσο και η συμπεριφορά συγκεκριμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που "φλερτάρισαν" με άλλα κόμματα στο πρόσφατο παρελθόν και εντούτοις αξίωσαν πάλι ρυθμιστικό ρόλο, θα συζητηθούν πολύ στις αμέσως επόμενες ημέρες...
Οσο για τους αναμένοντες την ήττα, είναι βέβαιο ότι χάρηκαν, όμως η χαρά αυτή θα γίνει γρήγορα λύπη, όταν θα τους καταλογιστεί άμεσα η ευθύνη!

Απο... "καραμπόλα" το ενδεχόμενο και τρίτης έδρας στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Και μόνο λόγω του εκλογικού νόμου, της μετακίνησης ποσοστών ανα την επικράτεια λόγω του ιδιόμορφου καθεστώτος της λίστας και όχι σταυροδοσίας, ίσως πάρει τελικά την τρίτη έδρα στο Νομό Ξάνθης, ο ΣΥΡΙΖΑ, που τη δύναμή του την άντλησε κυρίως απο τη Μουσουλμανική Μειονότητα σε ποσοστό 75% και ελάχιστα απο το χριστιανικό στοιχείο, που είτε δεν προσήλθε και φάνηκε απο τη μεγάλη αποχή, είτε "μοιράστηκε" σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις.


Τούτη η ιδιόμορφη "επικράτηση", που στην ουσία αποτελεί διαστρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος, δεδομένου ότι άλλοι θα ήταν οι συσχετισμοί αν υπήρχε συμμετοχή και σταυρός προτίμησης, φέρνει πολύ κοντά το ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογή τριών Βουλευτών στο Νομό και αφήνει όλα τα άλλα κόμματα χωρίς εκπροσώπηση και πολλές "πληγές" πλέον εντός και εκτός...

ΟΥΤΕ Ο... ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ...
Βεβαίως, είναι αντιληπτό πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης περίμενε τέτοια ποσοστά αποχής απο το χριστιανικό στοιχείο που τον ευνόησαν να επικρατήσει στο νομό, αλλα΄ούτε και τις "καραμπόλες" που του δίνουν την τρίτη - ίσως - έδρα τελικά στο νομό και πλήρη κοινοβουλευτική επικράτηση.
Ο δε υποψήφιος στην τρίτη θέση, γνωστός συνδικαλιστής του Εργατικού Κέντρου, πρώην ΠΑΣΟΚ, κ. Στογιαννίδης, ούτε στα πιο... "τρελά" όνειρά του θα περίμενε μια τέτοια εξέλιξη!

Η αποχή παρέδωσε τη διοίκηση της Θράκης στη Μουσουλμανική Μειονότητα!

Σε απόλυτους αριθμούς πλέον η διοίκηση της Θράκης και η εκπροσώπηση των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ στη Μουσουλμανική Μειονότητα, αφού η ΑΠΟΧΗ ΕΥΝΟΗΣΕ τους σχεδιασμούς του Τουρκικού Προξενείου που βρέθηκε σε αγαστή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν και με τον επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στη Ροδόπη, που κινήθηκε αυτόνομα και όχι στο.. .όνομα του κόμματος που του έδωσε πολιτική στέγη!



Ετσι, ο "θρίαμβος" ΣΥΡΙΖΑ σε Ξάνθη και Ροδόπη, δεν είναι τίποτε άλλο απο αποτέλεσμα εκλογικής συναλλαγής με τη μουσουλμανική μειονότητα, της οποίας η δύναμη φάνηκε με την ηχηρή αποχή του χριστιανικού στοιχείου απο τις κάλπες.
Σήμερα, τη Θράκη διοικεί μόλις το 30% του συνολικού πληθυσμού, όπως και το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Επικράτεια, μιας και η αποχή άγγιξε το 50%, με ότι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, η "ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ", θα αναλύσει κάθε πτυχή του εκλογικού αποτελέσματος και αποδώσει την αλήθεια με νηφαλιότητα και σύνεση και όχι ακρότητες και "θριάμβους" όπως επιχειρούν τα "στρατευμένα" και με πολλά απωθημένα ηλεκτρονικά και όχι μόνο ΜΜΕ.
Για εμάς προτεραιότητα έχει η χώρα και η περιοχή μας, που είναι πλέον ο πιο ευάλωτος "μοχλός" στην επιχειρούμενη προσπάθεια "συνδιοίκησης".
Δυστυχώς, τα χειρότερα, με τη δική μας ανοχή και αποχή, έρχονται!

Τα αποτελέσματα σε 217 απο 219 εκλογικά τμήματα, στο Νομό Ξάνθης