Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Από τον…έναν στον άλλον, το «μπαλάκι» της ευθύνης στην Δημοκρατική Συμπαράταξη στην Ξάνθη


Μπορεί στην Δημοκρατική Συμπαράταξη τοπικά να επικρατούσε αισιοδοξία, τουλάχιστον για ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα και μια τρίτη θέση στην κατάταξη, ωστόσο αυτή ήρθε…τέταρτη και μάλλον… «καταιδρωμένη» αφού δεν κατάφερε να συσπειρώσει ούτε τους… «άστεγους» ψηφοφόρους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, ούτε και κάποιους ψηφοφόρους από το…καθεαυτού ΠΑΣΟΚ αλλά και από την ίδια τη ΔΗΜ.ΑΡ, παρά το γεγονός ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου ήταν στέλεχός της.

Τις πταίει….στη ΝΔ (;)


Έκπληξη στους…κόλπους της Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στο Νομό Ξάνθης, αφού παρά το γεγονός ότι όλοι ήταν σχεδόν βέβαιοι ότι η μια έδρα από τις τρεις θα… «πάει» στο κόμμα και στον Αλέξανδρο Κοντό, τα ξημερώματα της Δευτέρας ανατράπηκαν όλα τα δεδομένα και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε και την τρίτη έδρα.

Δωρεάν εξετάσεις απο Στρατιωτικό Ιατρικό Κλιμάκιο στη Σταυρούπολη

Ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 24 Σεπ 2015 στρατιωτικό ιατρικό κλιμάκιο αποτελούμενο από Καρδιολόγο και Ψυχίατρο, με ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, από 10:00 έως 12:00Ω θα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ και από 12:30 έως 13:30Ω στο Κοινωνικό Ιατρείο Λυκοδρομίου, για δωρεάν υγειονομικές εξετάσεις των κατοίκων.
Την ίδια ημέρα Κινητό Οδοντιατρικό Κλιμάκιο, συνοδευόμενο από ανάλογο νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα, θα βρίσκεται στο Δημοτικό Σχολείο ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, για προληπτική εξέταση στοματικής υγιεινής των μαθητών.

Θανατηφόρο τροχαίο στη Θάσο


Σήμερα (22-9-2015) το πρωί, στο 5ο χλμ της Εθνικής Οδού Θάσου – Λιμεναρίων, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 61χρονος ημεδαπός και επέβαινε 49χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γερμανίας, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό της συνεπιβάτισσας.
Ο 61χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, ενώ η 49χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου.
Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Κατάνυξη στον Εσπερινό, στο Παρεκκλήσι του Ιωάννη του Θεολόγου στον Εχίνο


Με κατάνυξη τελέστηκε ο εσπερινός στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Ιωάννου του Θεολόγου στον Εχίνο, απο τον ανάδοχο Σύλλογο Ποντίων Νομού Ξάνθης.
«Ανεβήκαμε ψηλά στον λόφο όπου δεσπόζει το όμορφο εκκλησάκι, αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, το μικρό καμπαναριό και τους ιστούς όπου κυμάτιζαν περήφανα η Βυζαντινή και αντικριστά της η Ελληνική Σημαία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατεψυγμένα σουτζουκάκια με...σαλμονέλα στην Καβάλα.

Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, διενήργησε δειγματοληψία του κατεψυγμένου παρασκευάσματος κρέατος «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ 50 ΓΡ ΚΤΨ», συσκευασμένο υπό κενό, σε συσκευασίες βάρους περίπου 500 γραμμαρίων, με ημερομηνία παραγωγής 17/08/2015 και ημερομηνία λήξης 12 μήνες μετά από την ημερομηνία παραγωγής, LOT 229-042, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την επιχείρηση ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ Α.Ε. «ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε.», 7ο χλμ. Καβάλας – Ελευθερούπολης , Αμισιανά, με κωδικό έγκρισης GR A 131 EU.
Στο δείγμα ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το εν λόγω προϊόν, φωτογραφία κάτωθι, να μην το καταναλώσουν

Χωρίς ρεύμα απο το πρωί ο οικισμός της Χρύσας, λόγω βλάβης


Χωρίς ρεύμα, έχει μείνει από το πρωί ο οικισμός της Χρύσας στην Ξάνθη, λόγω κάποιας βλάβης η οποία ωστόσο ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, τα οποία βρίσκονται εκεί προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα, το συντομότερο δυνατό.

Τα νέα της...Αστυνομίας στην Περιφέρεια

Πλούσιο σε...συλλήψεις είναι το Αστυνομικό δελτίο του διημέρου περιφέρειά μας, σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με...όλα τα μαθήματα και τις σημειώσεις σε ένα τάμπλετ, η Α' Λυκείου στο ΑΞΙΟΝ Ξάνθης


Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας των επικοινωνιών τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει τα δεδομένα σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους αλλά και στην καθημερινότητά μας.
Η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ένας κλάδος που έχει μείνει αρκετά πίσω στον τομέα αυτόν.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εργαστήριο Μαύρου Αντικείμενο-κουκλο-θεάτρου της ΦΕΞ


Οι εγγραφές άρχισαν στο Εργαστήριο ΜΑΥΡΟΥ / Αντικείμενο – Κουκλο – ΘΕΑΤΡΟΥ για παιδιά και ενήλικες, εκπαιδευτικούς και νέους γονείς της ΦΕΞ, το οποίο περιλαμβάνει σωματικό θέατρο, εμψύχωση αντικειμένων και θεατρικής κούκλας.

Ευχαριστήριο Μητροπολίτη και ΚΙΦ, για την συλλογή φαρμάκων στις Γιορτές Παλιάς Πόλης


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.Παντελεήμων και το
Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Ξάνθης (ΚΙΦ) , ευχαριστεί
θερμά όλους τους συνδημότες μας , που κατά την διάρκεια των εορτών της παλιάς πόλης
της Ξάνθης , προσήλθαν στον χώρο του ΚΙΦ και προσέφεραν μεγάλο αριθμό φαρμάκων
για την κάλυψη των αναγκών του Φαρμακείου του Κοινωνικού Ιατρείου.

71 Χρόνια απο την σφαγή των αμάχων του Καρυοφύτου

Γράφει ο: Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης Αντιπρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης

Τιμήθηκε την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, στο Άνω Καρυόφυτο Ξάνθης, η μνήμη των σφαγιασθέντων κατοίκων του χωριού από τα βουλγαρικά στρατεύματα κατοχής στις 9 Σεπτεμβρίου 1944. Από τη θηριωδία των κατακτητών βρήκαν τον θάνατο 36 συνολικά κάτοικοι του Καρυόφυτου μεταξύ των οποίων βρέφη στην αγκαλιά της μάνας τους αλλά και υπερήλικοι και ανήμποροι γέροντες καθώς και ο βούλγαρος κοινοτάρχης του χωριού που προσπάθησε να αποτρέψει τη σφαγή.