Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Άρθρο: «Συνταγματική αναθεώρηση. Ανασύσταση Γερουσίας»

Γράφει ο: Κωνσταντίνος Γεροντής
Πρόεδρος Εταιρίας Ελληνοευρωπαικών Μελετών «Παρέμβαση»


Η ανασυγκρότηση της Γερουσίας καθ’ολα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης διαπιστώνεται ότι αποτελεί απαραίτητο δημόσιο όργανο στην Ελληνική πολιτεία. Μπορεί και πρέπει να είναι το ανώτατο, κυρίαρχο και καθοριστικό της δημόσιας λειτουργικότητας Πολιτειακό εργαλείο του ελληνικού κράτους.

Έναρξη μαθημάτων Αρχαίων Ελληνικών και Ιστορίας-Πολιτισμού της Θράκης, στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Ξεκινούν την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015, στο χώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, τα τμήματα των Αρχαίων Ελληνικών (6-8 μ.μ) και Ιστορίας-Πολιτισμού (8-9 μ.μ), με διδάσκοντα καθηγητή τον κ. Θανάση Μουσόπουλο, Φιλόλογο- Συγγραφέα.

Τα εργαστήρια του...Black Box για το 2015-2016

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Black Box ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2013 από τέσσερις νέους ανθρώπους με μεράκι, εμπειρία και σπουδές στο χώρο του θεάτρου, της φωτογραφίας και της μουσικής. Σκοπός της είναι η προώθηση του πολιτισμού και των τεχνών στην πόλη της Ξάνθης και όχι μόνο, με τη λειτουργία εργαστηρίων, τη διοργάνωση σεμιναρίων και προβολών αλλά και τη φιλοξενία και δημιουργία καλλιτεχνικών παραγωγών.

Μήνυμα Παυλίδη, για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ο τουρισμός στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ, επιβάλλεται και μπορεί να είναι προνομιακό πεδίο ισχυρής, βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης.
Με την απελευθέρωση μας από τα κλειστά προς βορρά σύνορα αλλά και την επιδιωκόμενη εξομάλυνση των τουριστικών διελεύσεων στην ελληνοτουρκική μεθόριο, ο τόπος μας μπορεί να αποτελέσει, με βεβαιότητα, το κέντρο τουριστικής αναφοράς για περισσότερα από 50 εκατομμύρια κατοίκους των γύρω Χωρών.

Άρθρο: «Σκέψεις και αναζητήσεις μετά τις εκλογές»

Γράφει η Γεωργία Ανδρέου Μιχαηλίδη

Μετά τις εκλογές και ο νικητής των εκλογών η αποχή είναι το κυρίαρχο στοιχείο των πρόσφατων εκλογών. Οι πολίτες έδειξαν ισχυρή αδιαφορία. Καθόσον οι δομημένοι πολιτικοί σχεδιασμοί δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται το μέγεθος της αποχής και δεν προβαίνουν στις αναγκαίες παρεμβάσεις για τον τρόπο οργάνωσης και στελέχωσης τους, με προσέγγιση και ανταπόκριση στην σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, ορατός πλέον προβάλλει ο κίνδυνος για την πλήρη απαξίωση για τις πολιτειακές αξίες με ότι μπορεί αυτό να σημαίνει για το μέλλον της πατρίδας μας.

Ξεκινούν τα μαθήματα γραφής και ανάγνωσης Braille στην Ξάνθη


Ο νέος κύκλος των μαθημάτων της γραφής και ανάγνωσης Braille της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης θα ξεκινήσει στην Ξάνθη στις 12 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 25410-68551, κατά τις πρωινές ώρες.

Την Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τοπείρου


Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τοπείρου καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 30 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Εύλαλο (Δημαρχείο), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων


Με 27 θέματα ημερήσιας διάταξης, συνεδριάζει το βράδυ της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Αβδήρων στην Γενισέα.
Πιο συγκεκριμένα τα θέματα τα οποία θα συζητήσει το Σώμα, είναι τα εξής:

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας, για την ερχόμενη εβδομάδα


Φτάνοντας ακόμη και στο πιο απόμερο σημείο η Κινητή Αστυνομική Μονάδα, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, συνεχίζει ακάθεκτη το σημαντικό έργο της και ενημερώνει για τα δρομολόγια της ερχόμενης εβδομάδας τα οποία είναι: 

Τα 24 εργαστήρια της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης


Τα εργαστήρια της ΦΕΞ είναι τα εργαλεία των ομάδων που την απαρτίζουν.
Σκοπός τους είναι να φέρνουν τα μέλη της κάθε ομάδας σε επαφή, σε τακτά χρονικά διαστήματα και να μπορούν να παρουσιάζουν και να μεταδίδουν το ενδιαφέρον τους και σε άλλους.
Στόχος των εργαστηρίων και του πολιτιστικού προγράμματος, είναι να διαδραματίζει η Φ.Ε.Ξ. έναν ενισχυτικό ρόλο στις εκπαιδευτικές δομές του τόπου μας.

ΕΠΣ Ξάνθης: Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου


Από την Επιτροπή Διαιτησίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης ανακοινώνονται οι διαιτητές της 1ης αγωνιστικής της Α’ – Β’ – Γ’ κατηγορίας.
Όσοι το επιθυμούν μπορούν να κάνουν «κλικ» στον παρακάτω σύνδεσμο, προκειμένου να δουν αναλυτικά τους αγώνες και τους διαιτητές που θα «σφυρίξουν» το Σαββατοκύριακο.