Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τα νέα της Αστυνομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Πλούσιο σε συλλήψεις είναι για άλλη μια φορά το Αστυνομικό δελτίο, αναφορικά με την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συνεχίζονται τα Capital controls. Τι ισχύει σήμερα.


Το Υπουργείο Οικονομικών για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις αναλήψεις μετρητών και τις μεταφορές κεφαλαίων (capital controls), παρουσιάζει συνοπτικά τα κυριότερα σημεία αυτών, όπως ισχύουν σήμερα.
Επισημαίνεται ότι, κατά το διάστημα ισχύος των ως άνω περιορισμών, το Υπουργείο Οικονομικών με συνεχείς πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις απελευθερώνει σταδιακά σημαντικό αριθμό συναλλαγών, με αποτέλεσμα η λειτουργία της αγοράς και η καθημερινότητα των πολιτών να έχουν επανέλθει, σε μεγάλο βαθμό, στην ομαλότητα.

Επίσκεψη Δημάρχου Ξάνθης στην Σταυρούπολη. Ευχαριστίες στον Αθανάσιο Μακρή


Στα πλαίσια των καθιερωμένων πλέον συναντήσεων με τους πολίτες της ορεινής περιοχής του Δήμου μας, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, βρέθηκε, την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στη Σταυρούπολη. 

Άρθρο: «Μεταναστευτικό: η παράνοια ως εθνική πολιτική»

Γράφει ο: Ναπολέων Λιναρδάτος

Υπό τον μανδύα της ανθρωπιστικής κρίσης η κυβέρνηση προχωρά στην μαζική εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων στην Ελλάδα. Τα ΜΜΕ, έχοντας πλήρως υιοθετήσει το δόγμα της πολυπολιτισμικότητας, συνεπικουρούν την κυβέρνηση βαπτίζοντας το νέο κύμα λαθρομετανάστευσης προσφυγικό.

Χωρίς...διαγραφές φοιτητών το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης



Με μια λιτή δήλωσή του στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, διαψεύδει όλα εκείνα τα σενάρια που θέλουν διαγραφές φοιτητών από το ΔΠΘ είτε λόγω κρίσης, είτε λόγω μετεγγραφών σε άλλα πανεπιστήμια, σημειώνοντας επακριβώς ότι «δεν υπάρχουν διαγραφές φοιτητών λόγω της οικονομικής κρίσης, ούτε λόγω μεταγραφών. Ειδικότερα οι πρωτοετείς μας φοιτητές, έρχονται κανονικά και κάνουν τις εγγραφές τους.»

Στον ύπνο (;) πιάστηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου. Προβλήματα στα Κιμμέρια λόγω νεροποντής.


Η κακοκαιρία που έχει πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, δεν άφησε ούτε την δική μας περιοχή, με αποτέλεσμα η ισχυρή βροχόπτωση από εχθές το βράδυ, να κάνει πολλούς δρόμους να μοιάζουν με… ποτάμια.