Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ποιο πρόσωπο ετοιμάζει για την τοπική αυτοδιοίκηση ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης;

Να καταλήγει σε πρόσωπο "κλειδί" και να το προωθεί μεθοδικά στα κοινά, φέρεται ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και κεντρικός "πολιτικός" εγκέφαλος της οργάνωσης και της λειτουργίας των εκλεγμένων βουλευτών, κος Χατζηθεοδώρου, προκειμένου το κυβερνών κόμμα να πετύχει και την κυριαρχία του στο Δήμο Ξάνθης.



Μετά και τη διάλυση της παράταξης που στηρίχτηκε απο το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ. ΑΡ., με την αναμενόμενη παραίτηση Πούλιου και το διορισμό του "υπηρεσιακού" επικεφαλής Θ. Ξυνίδη, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη δρομολόγηση εξελίξεων και στο επίπεδο αυτό.
Μπορεί να απομένουν άλλα τέσσερα χρόνια, πλην όμως η αλλαγή καταστάσεων και συσχετισμών για το κυβερνών κόμμα είναι πλέον στόχος και ως έτσι άρχισαν ήδη οι διαβουλεύσεις.
Το πρόσωπο, που φαίνεται να έχει αποδεχθεί την πρόταση που του έχει γίνει, ζητά ακόμη περισσότερες διασφαλίσεις, ενώ δεν ανοίγει τα χαρτιά του, μιας και γνωρίζει ότι το πολιτικό σκηνικό είναι "σαθρό" και μπορεί απο στιγμή σε στιγμή να αλλάξουν τα πράγματα και τα γεγονότα, άρδην!
Εν αναμονή εξελίξεων και φυσικά αντιδράσεων απο τον ήδη επικεφαλής του συνδυασμού που στηρίχτηκε απο τον ΣΥΡΙΖΑ, κο Ανταμπούφη!

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα καταστήματα του ΕΒΕ Ξάνθης. Ξεκινά στις 10 ο διαγωνισμός.

Μπορεί η κρίση να έχει "χτυπήσει" και τον χώρο της εστίασης, εντούτοις μερικοί επιχειρηματίες είτε θέλοντας να αναπτυχθούν είτε για λόγους γοήτρου και επικράτησης στο χώρο δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για τα καταστήματα που έχει θέσει προς μίσθωση του Επιμελητήριο Ξάνθης στην Κεντρική Πλατεία.
Μετά και την αποχώρηση της Τράπεζας που λειτουργούσε εκεί και έκλεισε, το ενδιαφέρον μεγάλωσε και έτσι τουλάχιστον 10 επιχειρηματίες της πόλης, σε μία ώρα περίπου θα αναμετρηθούν για το ποιος θα πάρει τελικά τα καταστήματα αυτά.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το αρχικό τίμημά για κάθε κατάστημα είναι τα 1000 ευρώ μηνιαίως και όλα θα κριθούν απο το ποιος θα δώσει τα περισσότερα στην τελική "κούρσα"!
Το μόνο σίγουρο είναι, ότι το ΕΒΕ πρέπει να αποκτήσει εισοδήματα και φυσικά τα καταστήματα να λειτουργούν και όχι να είναι παροπλισμένα προς όφελος... συγκεκριμένων επαγγελματιών που έχουν όφελος απο τη μη λειτουργίας τους, όπως το φαινόμενο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας, όπου η Δημοτική Αρχή "ενέδωσε" στη λογική αποκλεισμού επαγγελματικών χρήσεων, ωφελώντας έτσι συμφέροντα!
Περισσότερα για το θέμα, μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού!