Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

"Καφενείον"...οι παρελάσεις!!! Απούσα η δέουσα προσοχή και ο σεβασμός των εκπαιδευτικών! Στο έλεος των... προθέσεών τους οι μαθητές!!!

Πραγματικό "καφενείον η Ελλάς", θύμιζε και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, η σημερινή μαθητική  παρέλαση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Απελευθέρωσης της Ξάνθης.
Οι μαθητές στο έλεος των... προθέσεών τους έψαχναν τους γυμναστές τους έξω απο τον Μητροπολιτικό Ναό για την Δοξολογία όπως και και στην αφετηρία της παρέλασης για να οργανωθούν και να παρελάσουν!



Προσβολή για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Ξάνθης τέτοιες λογικές...

Η "χαλάρωση" των καταστάσεων με απώτερο σκοπό την κατάργησή τους, στις Εθνικές Παρελάσεις, δεν είναι κάτι τυχαίο!
Πρώτα η ενδυμασία, μετέπειτα η... "βόλτα" των μαθητών ενώπιον της εξέδρας των επισήμων, στη συνέχεια οι απλές ομιλίες και όχι εορτασμοί στα σχολεία... δείξαν το δρόμο της αποδόμησης  του Εθνικού και Πατριωτικού χαρακτήρα των παρελάσεων!


Και μετά ήρθε ο... διαδηλωτικός χαρακτήρα που πέρασε στις παρελάσεις το κόμμα της σημερινής κυβέρνησης, με τους Βουλευτές της ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΟΥΝ τη σπουδαιότητα της ημέρας και να μην παρίστανται στην εξέδρα ως μέλη του Εθνικού Κοινοβουλίου, αλλά μέσα στον κόσμο...
Σήμερα, ένα ακόμη κρούσμα τέτοιας ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ, ήταν αυτό του εκπαιδευτικού που ενώ συνόδευε το τμήμα των μαθητών που παρέλαυνε εμπρός της εξέδρας των επισήμων, εντούτοις ο ίδιος φορούσε το... διαμαρτυρικό του κουλτουριάρικο μπλουζάκι με "μήνυμα" για τους πρόσφυγες!!!
Το γεγονός όχι μόνο ενόχλησε την κοινή γνώμη που προσήλθε στην παρέλαση για να τιμήσει τους απελευθερωτές της Ξάνθης το 1919, αλλά σχολιάστηκε και δυσμενώς από τους γονείς για τα νέα "ήθη" που προσπαθούν να περάσουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και τους μαθητές!


Η απαξίωση των Εθνικών Επειτείων, δεν είναι τίποτε περισσότερο απο την επιτυχή προσπάθεια μιας παγκοσμιοποιημένης και ακροτηριασμένης κοινωνίας, απο αισθητήρια εθνικού περιεχομένου, απαραίτητα για την προασπιση των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων,
Οφείλει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να τηρεί του κανονισμούς σεβασμούς των παρελάσεων,
Και αν αυτοί που εκπαιδευτικοί είναι "ευαισθητοποιημένοι" περισσότερο στα ζητήματα των προσφύγων και όχι στην απώλεια της εθνικής μας μνήμης και κατάρρευσης της κοινωνικής συνοχής, τότε, ας διοργανώσουν δικές τους εκδηλώσεις και όχι να εκμεταλλεύονται τις Εθνικές μας Επειτείους!

Ποιοι απαλλάσσονται ή πληρώνουν τον μισό ΕΝΦΙΑ

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ κατά 50%, ή εξ ολοκλήρου, προβλέπεται και φέτος για μια σειρά κατηγοριών φορολογούμενων, τους οποίους περιγράφει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Έτσι, εν όψει της αποστολής των εκκαθαριστικών για την καταβολή του φόρου έως τις 20 Οκτωβρίου, σε όλους τους ιδιοκτήτες, διευκρινίζεται στην εγκύκλιο ότι ιδιοκτήτες ακινήτων με πολύ χαμηλά εισοδήματα ή αναπηρία, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, δικαιούνται έκπτωση 50% από το φόρο ή πλήρη απαλλαγή.
Ειδικότερα, το μισό φόρο θα πρέπει να καταβάλουν άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ εφόσον είναι έγγαμος για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο.
Προϋπόθεση είναι, η αξία της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τις 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τις 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο παιδιά.
Από το σύνολο του φόρου απαλλάσσονται οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό άνω του 80% και εισόδημα ως 12.000 ευρώ που προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική έκταση της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τα 150 τμ.
Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του φόρου θα ολοκληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ - Απαντήσεις για την νέα περίοδο επιδοτήσεων

«Η ώρα της ενθάρρυνσης των επενδύσεων έχει σημάνει», προτρέπει ο ΣΕΒ στο τελευταίο δελτίο για την ελληνική οικονομία, που φέρει τον τίτλο «Ζητούνται επενδύσεις σε κλάδους υψηλής προστιθέμενης αξίας..."



Το έλλειμμα στις ιδιωτικές επενδύσεις τα χρόνια της κρίσης αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα της ελληνικής οικονομίας, που οδήγησε στην εκτίναξη της ανεργίας, και καθώς οι ψευδαισθήσεις τελειώνουν η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να ρίξει στην οικονομία όλους τους διαθέσιμους πόρους, που δεν είναι άλλοι από τους πόρους του ΕΣΠΑ. Δύο χρόνια μετά την τυπική έναρξή του, το νέο ΕΣΠΑ ξεκινάει με τα βαρίδια του παρελθόντος, αλλά και με παρακαταθήκη την παραδοχή ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος. 
Η «Κ» επιχειρεί να περιγράψει τους βασικούς στόχους του νέου προγράμματος, σταχυολογώντας τα ερωτήματα για τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα επιδοτηθούν.
 – Πότε ξεκινάει το νέο ΕΣΠΑ;

ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 7% ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ

Σε μείωση κατά 7% των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις κατοικίες από 1-1-2016 προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία με βασικό σκεπτικό την ανακούφιση των δημοτών σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία.



Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να ελαφρύνει τον οικογενειακό προϋπολογισμό προχωρώντας και σε περαιτέρω μειώσεις, μετά την μείωση κατά 20% του τιμολογίου ύδρευσης, υλοποιώντας έτσι τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να λειτουργεί σε βάρος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

96 χρόνια Ελεύθερης Ζωής για την Ξάνθη!

Παρουσία του αξιότιμου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής η παρέλαση για τα «Ελευθέρια» της Ξάνθης.
Μαθητές και μαθήτριες, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας, αλλά και Στρατιώτες, σε άψογους σχηματισμούς πέρασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων με υπερηφάνεια, αφού πρώτα πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των Στεφάνων, από τις Θρησκευτικές, Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές του τόπου στο Ηρώων της Πόλης, όπου τελέστηκε και επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος σε όλους εκείνους που έχασαν την ζωή τους, για να είναι σήμερα η Ξάνθη μας ελεύθερη.